krem jogurtowo

Czasami mam ochotę na coś słodkiego, ale nie tak bardzo słodkiego jak czekolada. Musi też być zdrowe i najlepiej z owocami. W takie moment sięgam po jogurt i zaczynam mieszać ze sobą przeróżne Zobacz więcej
Ciasto, które zwykle podaję z kremem mascarpone dziś przełożyłam kremem jogurtowo-pomarańczowym. Wersja lżejsza i bardziej orzeźwiająca, w sam raz na coraz cieplejsze dni. Zniknęło, jak każde Zobacz więcej
Lekka tarta z jeżynami, która zniknęła tak szybko, że ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia przekroju. Ostatnio zrobiłam się ogromną fanką takich delikatnych deserów ale szybkimi krokami zbliża się jesień i Zobacz więcej
Dla wszystkich małych i dużych łasuchów z okazji Dnia Dziecka zdrowe i smaczne „małe co nieco”:D Pyszne i pożywne muffiny jogurtowo – owsiane z malinami świetnie sprawdzą się w pracy i szkole, jako Zobacz więcej
truskawki (tylko trzeba się trochę postarać i naszukać) i dzięki temu odrobinę sobie przedłużyć zbyt krótki, przecież, sezon truskawkowy. Jeśli do tej pory jeszcze się opieracie, to mam nadzieję, że Zobacz więcej
Obiecuję, że to już ostatnia propozycja z truskawkami :D Wrzucę jeszcze tylko przepis na pyszną konfiturę truskawkową z kwiatami bzu czarnego i koniec mego sezonu truskawkowego. Dziś przedstawiam Zobacz więcej
Mam nadzieję, że cupcakes jeszcze wam się nie znudziły. Mi bynajmniej to nie grozi jeszcze przez długi czas. Możliwości jest przecież tak wiele. Nic tylko piec! Dzisiaj proponuje wam waniliowe Zobacz więcej
lekki, krem nie jest zbyt ciężki, ciasto idealnie nadaje się na wiosenne ciepłe popołudnie! Zapraszam! Ciasto z kremem jogurtowo-waniliowym i kiwi biszkopt (śr. 24 cm) 4 jajka 1/3 cukru 1 szklanka Zobacz więcej
TARTA JEŻYNOWA Z LEKKIM KREMEM JOGURTOWO ŚMIETANOWYM | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 Zobacz więcej
TARTA JEŻYNOWA Z LEKKIM KREMEM JOGURTOWO ŚMIETANOWYM | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA Zobacz więcej
mieszanka mąk orkiszowej, pszennej i żytniej) - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki brązowego cukru - szczypta soli - 2 małe jajka - 150 ml mleka - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki Zobacz więcej
. Cytrusy najlepiej smakują mi na świeżo, nie przerobione. Grapefruity wyjadam łyżeczką, mandarynki znikają kilogramami. Część z nich zachowuję na później w postaci marmolady z mandarynek, jabłek i Zobacz więcej
Ciasto filo to cienkie listkowe ciasto doskonałe zarówno do słodkich jak i do wytrawnych wypieków. Tutaj wykorzystałam je do słodkich muffinek, przypominających kształtem małe koszyczki. Podane z Zobacz więcej
Ciasto filo to cienkie listkowe ciasto doskonałe zarówno do słodkich jak i do wytrawnych wypieków. W wersji słodkiej babeczki układane są w formie do muffinek na kształt koszyczków. Podane z cudownym Zobacz więcej
No to rozpoczynamy sezon truskawkowy. Na początek klasyczne ciasto z truskawkami i galaretką. Jako spód wykorzystałam ciasto jogurtowe, a krem zrobiłam na bazie jogurtu, śmietanki i białej czekolady. Zobacz więcej
Babeczki można zrobić bez kremu, wtedy otrzymujemy jogurtowo-cytrynowe muffinki. Krem jest na bazie z śmietankowego serka śniadaniowego (użyłam serka łaciaty, cream cheese). Serek trzeba wymieszać z Zobacz więcej
100 ml śmietany 30% 250 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru Śmietanę dobrze ubić. Jogurt dosłodzić cukrem i delikatnie wymieszać z bitą śmietaną. Zobacz więcej
Popularne w ostatnim tygodniu Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua Dorsz zapiekany z warzywami Deser jabłkowy z pomarańcza i granolą Zapiekanka kukurydziana z brokułem i pistacjami Ziemniaki Zobacz więcej
wiśnie z kompotu wrzuciłam na sito, żeby je przetrzeć i pozbawić pestek, mój wzrok padł na macerującą się na parapecie wiśniówkę ( blogerki, z którymi umawiałam się na Facebooku na Blog Forum w Zobacz więcej
cytryny i dodać do masy 4. Wlać do masy roztopione, ostudzone masło i wymieszać 5. Stopniowo dodawać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając 6. Przełożyć do foremek 7. Zobacz więcej