krem na święta

Czekoladowa rozkosz dla podniebienia, dość grzeszna ze względu na czekoladę i masło, czasem jednak warto ze względu na smak i to jak bogaty smak czekolady poprawia nastrój ;) Co bardziej kojarzy się Zobacz więcej
Święta już niedługo. Ja jak zwykle jestem w przysłowiowym lesie, do czego akurat w tym roku przyczyniła się klęska chorobowa. Na początek bożonarodzeniowej serii przepisów przygotowałam coś dla tych, Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych ciast. Kiedy kochałam te z kremem, a teraz wolę piernikowe. Są naprawdę smaczne. Więc czemu by tego nie połączyć? Dobry dodatek do herbaty czy kawy na podwieczorek. Piernik Zobacz więcej
... po Świętach ;). Świętach rodzinnych, ciepłych, gwarnych. Pełnych śmiechu i blasku świeczek. Tyle słów chyba wystarczy ;). A dziś prezentuję pierwszą z moich tegorocznych świątecznych potraw. Zobacz więcej
roku:, 2-ego stycznia (upadek i zniszczenie) albo okolice 8-21 marca, kiedy pada deszcz rozpuszczający wszystko wszędzie, albo też kojarzy mi się taka pogoda z dniem wolnym przed świętem zmarłym (nie Zobacz więcej
składników, ale upieczenie ich nie jest takie łatwe, bowiem dużo zależy od wilgotności powietrza,a także od piekarnika (czy utrzymuje on stałą temperaturę itd.). Oto jeden z wielu przepisów na ten Zobacz więcej
kostkę i wrzucamy do garnka razem z obranymi 2 ząbkami czosnku i obraną całą cebulą i dodajemy wodę, tak aby przykryła buraki i zagotowujemy. Dodajemy sól, pieprz, tymianek, majeranek i piramidkę Zobacz więcej
Po mojej ostatniej lekturze o klasztorze Benedyktynów ("Benedyktyńskie smaki i smaczki") coraz częściej sięgam po przepisy starozakonne. Jak do tej pory jeszcze się nie zawiodłam. Oczarowały mnie Zobacz więcej
Zupa cebulowa ...jak wiele jest jej wersji :) Dzisiejsza propozycja to danie goszczące na benedyktyńskich stołach. Gęsty krem cebulowy, podany z serowymi grzankami, to pyszne, sycace danie, które Zobacz więcej
: 2 łyżki miodu wielokwiatowego – 1/3 szklanki brązowego cukru – 100 g masła – 2 łyżeczki cukru cynamonowego firmy delecta – 1 łyżeczka cukru migdałowego firmy delecta – 3/4 szklanki mleka 3,2% – 2 Zobacz więcej
: 2 Ĺ‚yĹĽki miodu wielokwiatowego – 1/3 szklanki brÄ…zowego cukru – 100 g masĹ‚a – 2 Ĺ‚yĹĽeczki cukru cynamonowego firmy delecta – 1 Ĺ‚yĹĽeczka cukru migdaĹ‚owego firmy delecta – 3/4 szklanki mleka Zobacz więcej
: 2 łyżki miodu wielokwiatowego – 1/3 szklanki brązowego cukru – 100 g masła – 2 Łyżeczki cukru cynamonowego firmy Delecta – 1 Łyżeczka cukru migdałowego firmy Delecta – 3/4 szklanki mleka 3,2% – 2 Zobacz więcej
Zielona propozycja na zielony dzień:) I kolejne wegańskie danie na blogu! Krem z selerów z dodatkiem korzenia pietruchy i jabłka. Wyszedł lepiej niż się spodziewałam, oczywiście seler jest Zobacz więcej
W tym roku na spotkanie świąteczne w przedszkolu Karoliny zrobiłam babeczki-renifery... Dzieciaki miały z nich ogromną frajdę! Inspiracją dla dekoracji były Rudolfy z blogaMoje Wypieki. Moje reniferki Zobacz więcej
;) TORT RED VELVET CAKE Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY ORAZ NEKTARYNKAMI I JAGODAMI Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru - 3 łyżki kakao - 1 łyżeczka sody Zobacz więcej
Torcik na wielkanocne święta . Środek wypełniony delikatnym śmietanowym kremem, dżemem wiśniowym i frużeliną. Udekorowany ,,szydełkowymi'' serwetkami i różyczkami... oraz jajkami wypełnionymi Zobacz więcej
Dziś obiecany przepis na Cupcake z dodatkami i kremem z serka mascarpone. Dekoracja jest moją propozycją na ważne uroczystości w tym przypadku Komunia Święta. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Lekkie ciasto biszkoptowo- kokosowe przełożone piankowym kremem ajerkoniakowym. Ciasto jest delikatne, puszyste o wyraźnym smaku kokosowym i ajerkoniakowym. Bardzo smaczne. Polecam na święta i nie Zobacz więcej
kubeksmakowy
kubeksmakowy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płatki owsiane
Korzenny ryż

Korzenny ryż 51

0
Korzenno - dyniowy ryż na mleku z kremem ciasteczkowym i karmelizowaną gruszką Z puree dyniowym, cynamonem, przyprawą korzenną i dyniową, sokiem z cytryny, aromatem. Krem domowy, również w środku. Zobacz więcej