krem patissiere

Delikatne i efektowne małe tartaletki z waniliowym kremem. Pysznie komponują się z owocami. Ja, z uwago na porę roku, użyłam mrożonych. Możecie dodać dowolne dodatki. Idealne na niedzielny Zobacz więcej
CREME PATISSIERE WANILIOWY KREM BUDYNIOWY – obłędny, rozpływający się w ustach najlepszy, domowy krem budyniowy Idealnie pasuje do nadziania pączków, ptysiów, profiterolek, przełożenia naleśników i Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Jak zrobić crème pâtissière

Jak zrobić crème pâtissière 60

Crème pâtissière to francuskirem cukierniczy. Swoją konsystencją i smakiem przypomina klasyczny budyń. Jednak tylko przypomina, bowiem dobrze zrobiony i podrasowanycrème pâtissière jest aksamitny i Zobacz więcej
W moim ogródku pojawiają się jeszcze ostatnie maliny ale niestety to już koniec sezonu. Nie są już tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Zobacz więcej
To już ostatni dzwonek na zrobienie pysznego ciasta ze śliwkami. Nie idźcie dziś na łatwiznę i sięgnijcie po bardziej wymagający przepis. Wymagający, nie zawsze oznacza trudny, ale zawsze oznacza - Zobacz więcej
Absolutnie obłędne połączenie idealnie kruchego ciasta, słodkiego kremu pâtissière i świeżych borówek w postaci małych babeczek. Gwarantuję, że nikt nie oprze się pokusie spróbowania chociażby jednej. Zobacz więcej
Typowo jesienny przysmak ze śliwkami w roli głównej… Kruche ciasto, domowy budyń, śliwki oraz kruszonka z dodatkiem płatków migdałowych i kokosu … Jesień wcale nie jest taka straszna ! Składniki na Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
Powtarzałam to już nie raz - klasyka zawsze najlepsza ! Dlatego dziś mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami. Jeśli Zobacz więcej
Tartaletki zkremem pâtissière iowocami są naprawdę pyszne! Ciężko poprzestać najednej więc sięgasz ponastępną… Kruche ciasto, przeeeepyszny krem budyniowy zprzepisu słynnej Julii Child plus świeże Zobacz więcej
Tartaletki zkremem pâtissière iowocami są naprawdę pyszne! Ciężko poprzestać najednej więc sięgasz ponastępną… Kruche ciasto, przeeeepyszny krem budyniowy zprzepisu słynnej Julii Child plus świeże Zobacz więcej
Krem pochodzący z Francji,jest bazą to tart,mini tart i innych ciast. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu,idealny do letnich tart i babeczekz owocami. Ja żeby dodać mu odrobinę świeżości przygotowując Zobacz więcej
Creme Patissiere ma niezwykle uniwersalne zastosowanie. Możemy używać go jako wypełnienia tart lub tartaletek. Świetnie sprawdzi się także w naleśnikach, rogalikach, ptysiach czy słodkich bułkach. Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ChochElka
Karpatka z kremem pâtissière

Karpatka z kremem pâtissière 127

Masło rozpuścić w garnku, dolać wodę i doprowadzić o wrzenia. Wsypać mąkę i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. Masę lekko wystudzić. Wbić jajka, dodać proszek do pieczenia i zmiksować. Gotową Zobacz więcej
Lekkie niczym puch ciasto i aksamitny krem – kwintesencja smakowego luksusu. Deserowy dobrobyt mojego dzieciństwa. Z obowiązkową obecnością w każdej szanującej się cukierni. Eklery, eklerki, z Zobacz więcej
Nie tak dawno temu, będąc na zakupach, natrafiłam na eklera. Był piękny, z dużą ilością masy i polewy czekoladowej. Zazwyczaj nie kupuję takich wypieków, ale byłam oczarowana. W domu zrobiłam sobie Zobacz więcej
Dziś 17 marca, jak świat długi i szeroki obchodzony jako dzień Świętego Patryka. Nie mogłam więc zaprezentować dziś niczego, co nie byłoby zielone, prawda?! Koncepcja tego deseru jest bardzo prosta. Z Zobacz więcej
Dziś chciałabym Wam zaprezentować przepis na crèmepâtissière, czyli popularny krem cukierniczy. Postanowiłam poświęcić mu osobny wpis, gdyż zastosowanie tego kremu jest bardzo uniwersalne – od Zobacz więcej