krewetki w sosie curry z mleczkiem kokosowym

Pyszne danie! Krewetki z mleczku kokosowym, podane z makaronem... Ostrego smaku dodają papryczki chili! :) Składniki: krewetki mała puszka mleczka kokosowego pół śmietanki 30% papryczka chili natka Zobacz więcej
Składniki: - makaron ryżowy - krewetki (najlepiej Tiger, ale tutaj są koktajlowe, też nie było źle ;)) - zielony groszek - czosnek - papryczka chilli - pasta curry - oliwa - szafran - sól - śmietana Zobacz więcej
Bardzo lubię curry na bazie pomidorów. W marcu prezentowałam Wam przepis na curry z łososiem, krewetkami i szpinakiem, dzisiaj przyszła pora na coś drobiowego. Do przygotowania curry wykorzystałam Zobacz więcej
Takie smaki lubię najbardziej: Zupa krem czosnkowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą SKŁADNIKI: 200 g krewetek 1 cebula 1 cukinia pół litra bulionu warzywnego kukurydza z puszki łyżka zielonej pasty Zobacz więcej
Na moim stole znów zagościło curry, tym razem czerwone z krewetkami. Danie powstaje bardzo szybko, w smaku jest aromatyczne, ostre i rozgrzewające. Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 Zobacz więcej
Kuchnie świata: Azja Składniki: (na 2 porcje) 2 torebki ryżu brązowego pęczek szczypiorku 16-18 krewetek 250 ml przecieru pomidorowego 300 ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki cukru 1 ząbek czosnku 2 Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
 Zupa z krewetkami

Zupa z krewetkami 628

0
Zupa z krewetkami oraz dorszem z dodatkiem ostrego sosu curry... Ciekawa propozycja dla wszystkich lubiących trochę egzotyczne smaki. Jadłam ją z ryżem, ale myślę, że równie dobrze może smakować z Zobacz więcej
Danie które zawiera w sobie wszystkie najlepsze smaki Tajlandii. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Składniki: 1/2 świeżego ananasa 400 ml mleczka kokosowego A-tip 2 łyżki czerwonej pasty curry Zobacz więcej
Pierwszy raz używałam pasty curry. Kupiłam zieloną, niezwykle aromatyczną... Wyszło coś naprawdę pysznego... Curry z dorszem, krewetkami i kuskusem 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki zielonej pasty Zobacz więcej
Szybkie i proste danie, które zadowoli nie tylko wielbicieli dań orientalnych, ale, i tych, którzy jedzą oczami. Danie jest proste, kolorowe i pyszne. Delikatny makaron świetnie komponuje się w Zobacz więcej
Kochani dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania kolejnego przepisu z kuchni azjatyckiej. Pyszna tajska zupa kokosowa, ostra, aromatyczna i bardzo smaczna, z dodatkiem chili, mleczka kokosowego i Zobacz więcej
Pyszne, aromatyczne idealne danie na Halloween :) Składniki: 400 ml mleczka kokosowego 2 łyżki czerwonej pasty curry 350 ml bulionu warzywnego, np.: z kostki 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sok z 1 Zobacz więcej
Danie proste i dla tych, co to nie chce się im za bardzo siedzieć przy garach. Są takie dni, że mi też się nie chce a jednak zjadło by się coś dobrego. Oto sprawdzona opcja. Składniki: - 1 opakowanie Zobacz więcej
kokosowego 1/2 łyżeczki trawy cytrynowej 300 gram gotowanych krewetek 2 filety z piersi kurczaka 1-2 papryczki chilli, posiekane 300 ml przecieru pomidorowego. 20 gram świeżego imbiru, obranego i Zobacz więcej
Bardzo aromatyczne i smaczne danie wykonane w stylu tajskim. Egzotyczne, dobrze kontrastujące między sobą składniki możnarównieżwykorzystać z rybą morską lub kurczakiem. Do potrawy dobrze podawać ryż Zobacz więcej
komentarzach i na naszymFacebooku(oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). Składniki: 200 gramów gotowanych krewetek 3 łyżki zielonej pasty curry 1 łodyga trawy cytrynowej (pokrojonej na 4-5 części) 250 Zobacz więcej
Doskonałe krewetki można przyrządzić zaledwie w kilka minut.Tym razem skusiłam się na wersję z chili i imbirem-dość ostrą, ale jakże aromatyczną. Składniki: 300-400 g dużych krewetek (najlepsze są te Zobacz więcej
. Skrój w kostkę. Przykryj na 5 minut, żeby się podusiły. Gdy zmiękną i rozpadną się dodaj mleczko kokosowe. Posól, popieprz, zagotuj. Gotowe. Nałóż ryż na talerz/do miski, z wierzchu nałóż sos i Zobacz więcej
Na stronie wujka Bena piszą, że "Tajski Sos Curry z pędami bambusa Uncle Ben’s to idealna propozycja dla miłośników tajskiej kuchni. Tradycyjne połączenie delikatnych warzyw, kolb małej kukurydzy i Zobacz więcej
Zdecydowanie moje smaki, takie zupy mogłabym jeść codziennie. Idealnie rozgrzewająca, pikantna, bogata w składniki, o zróżnicowanej strukturze i uzależniająca. Z dodatkiem mleczka kokosowego, Zobacz więcej