krokiety piekarnik

Krokiety...jedno z naszych ulubionych dan,tym razem bez smażenia a pieczone w piekarniku... Składniki naleśniki jajka 2 sztuki mąka pszenna 250 gram mleko 1 szklanka szczypta soli woda gazowana- Zobacz więcej
Krokieciki z mięsem posypane szczypiorkiem Ostatnio dużo u mnie naleśników, ale nie w takiej wersji. Mama wczoraj wyciągnęła mięso, więc musiały być krokiety. A ja jestem zadowolona, bardzo mi Zobacz więcej
Martula
Martula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.kuchniawpurpurze.blogspot.com
25.12

25.12 109

0
Zjadanie resztek. Dla mnie najpyszniejszą świąteczną atrakcją jest piernik, sernik i pieczone pstrągi. Reszta, to efekt uboczny. No dobrze, wszelkie słodycze zjadam kilogramami. Ale to przecież tylko Zobacz więcej
Idealna propozycja na obiad gdy zostanie nam farsz z ruskich pierogów. Szybkie naleśniki,można je zapanierować i będą krokiety. Składniki na ciasto naleśnikowe 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 4 Zobacz więcej
Karola mi przynosi ostatnie skarby z ogrodu. Psy mnóstwo suchej trawy do salonu, ja znoszę do domu dynie i książki. I tak ta jesień wprasza się do domu nieubłagalnie. Pierwszy odpływ energii już za Zobacz więcej
farszem. Na farsz położyć drugi naleśnik i również posmarować cienko mięsnym farszem, posypać serem żółtym, położyć dwie ćwiartki jajka. Zwinąć jak krokiety. Całość owinąć plastrami boczku i włożyć Zobacz więcej
Jeśli ktoś nie lubi krokietów z kapustą albo po prostu nie może jeść smażonych rzeczy to może skusi się na kapuśniaczki ? To takie pyszne, nieduże paszteciki z farszem z kapusty i leśnych grzybów. Zobacz więcej
Puree widzieliście już u nas przy okazji przepisu na krokiety więc teraz podajemy na niego przepis A tak przy okazji to puree jest też idealne jako dip buraczany do mini sucharków Składniki na puree: Zobacz więcej
, przekładamy do garnuszka i czekamy aż odparuje woda. Pokrojone pieczarki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dorzucamy posiekaną cebulę i smażymy jeszcze chwilę. Wszystko łączymy ze szpinakiem, Zobacz więcej
marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do tej samej wody wrzucić umyty i pokrojony na różyczki brokuł na 1 minute ,oraz pierś pokrojona na paski.Po minucie wyciągnąć warzywa i mięsko.Wszystko posiekać Zobacz więcej
Propozycja obiadowa Naleśniki w wersji wytrawnej. Zrobiłam to danie, bo od dawna marzyłam o wątróbce, ale zwykle jadłam ja smażoną, tym razem chciałam sobie odmienić i zrobiłam z niej farsz do Zobacz więcej
konsystencję: bierzemy chochelkę do zupy i zanurzamy w cieście-ciasto powinno spłynąć, ale tylko częściowo z grzbietu łyżki. Farsz: do ugotowanej kaszy dodajemy usmażone na oliwie papryki i Zobacz więcej
farszem6 Smażyć na średniej ilości oleju z dodatkiem masła (możemy również piec je w piekarniku wtedy danie będzie mniej kaloryczne:)) Można je również opanierować jak krokiety i usmażyć. Smacznego Zobacz więcej
To był bardzo udany test, boSos pieczarkowy Tarsmak okazał się bardzo smaczny:) Bez konserwantów, duże kawałki pieczarek, aksamitny sos w dodatku świetnie przyprawiony. Powiem szczerze, że byłam Zobacz więcej
w talarki i zeszklić na patelni na łyżce masła. Smażyć kilka minut. Dodać ser, sól i pieprz. Smażyć kilka minut i odstawić do delikatnego przestudzenia kremu. Naleśniki smarować kremem i zwijać jak Zobacz więcej
« Krokiety ze szpinakiem ... Pieczone ziemniaki po królewsku Pogoda nas nie rozpieszcza, więc na ziemniaczki z grilla trzeba będzie poczekać, a tym czasem mamy pieczone ziemniaki po królewsku Zobacz więcej
guarana
guarana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne wariacje
Sajgonki

Sajgonki 372

0
, grzyby chińskie, pędy bambusa. Makaron ryżowy Papier ryżowy Sos sojowy (ja używam sojowo-grzybowego) Sól Przygotowanie: Farsz: Sajgonki: Papier ryżowy namaczaj pojedynczo, aż stanie się elastyczny. Zobacz więcej
na grubej tarce, chwilę poddusić Do płatków, które zakończyliśmy na Ogniu dodać Z- przyduszoną cebulę z tofu, wymieszać, M- dodać roztarty czosnek W- odrobinę soli D- pokrojoną zielona pietruszkę O- Zobacz więcej
na talerzu, odstawiłam na 2 h do lodówki Na każdy plaster mięsa kładłam na brzegu słupek sera żółtego, na niego słupek gorgonzoli, posypywałam papryką słodką i zawijałam kotlety jak krokiety. Kładłam Zobacz więcej