krokiety sakiewki

Aga w kuchni
Aga w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aga w kuchni
Grzyby

Grzyby 292

1
Krokiety Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Rolada z grzybami i Zobacz więcej
Farsz z kiszonej kapusty i pieczarek jest bardzo uniwersalny. Możemy wykorzystać go na kilka sposobów np. do drożdżowych pasztecików, sakiewek, krokietów, słonych drożdżówek tzw. kapuśniaków, ciasta Zobacz więcej
Kiedy człowiek się spieszy do pracy, a dzieci muszą same przyrządzić sobie obiad warto zostawić im coś, co będą mogły odgrzać sobie same:) Chociażby w mikrofalówce, (ja jej zbyt często nie używam, ale Zobacz więcej
W tym roku w moim ogródku pojawiło się tyle cukinii, że mój chłopak na samo słowo cukinia dostaje dziekiej gorączki bo katuje go nią co chwilę ;) Sakiewki polecam- wyglądają ślicznie, a jeszcze lepiej Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Zostały Wam kotlety z obiadu? Dobrze się składa, bo mam dla Was fajny śniadaniowy przepis, który pozwoli Wam je wykorzystać :-D Naleśniki: 1 jajko 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1 niecała Zobacz więcej
pierogów, zupy, dodajemy do bigosu... Tego farszu zrobiłem dziś dużo, więc wykorzystałem go do krokietów i pierogów, o których napiszę niebawem... FARSZ: 0.5 kg kapusty kiszonej 1 opakowanie Zobacz więcej
Pomysł na podanie pierożków w kształcie sakiewek z parzonego ciasta. Czas :1,5-2 godziny Składniki : kurczaka 30 dag wołowiny rosołowej włoszczyzna bez kapusty 1 kostka bulionu drobiowego Knorra 1 Zobacz więcej
Brokuł, ser feta i migdały - idealne trio... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Szwarcwaldzkie sakiewki z kurczakiem... Brokuł, ser feta i migdały - idealne trio... Jeśli Zobacz więcej
Niedzielne śniadanie. I co? I oczywiście jajka;) Tym razem zawinięte w pszenną tortillę jak burrito. Kiedyś w programie Cejrowskiego widziałam, jak w którymś z południowoamerykańskich krajów Zobacz więcej
Naleśniki z tego ciasta są bardzo delikatne i elastyczne. Doskonałe na krokiety, sakiewki itp. U mnie dziś wersja z twarogiem na słodko. Najlepsze podsmażone na maśle. Są chrupiące z zewnątrz i lekko Zobacz więcej
warzyw z mięsem i kapustę pekińską, składamy jak krokieta. Smażmy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron. Do przygotowaniasajgonekużyłampapieruryżowego, któryotrzymałyśmyw ramachwspółpracy Zobacz więcej
Papier ryżowy to moje ostatnie odkrycie. Wcześniej podchodziłam dość sceptycznie do tych cienkich, sztywnych arkusików. Postanowiłam jednak je kupić i "coś" z nich zrobić. I tak się zaczęło... Oto Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Bastilla

Bastilla 129

3
(całość nie powinna być zbyt wodnista). Odstaw. Ciasto francuskie rozłóż na stolnicy. Pokrój je na prostokąty (na 3 lub 6 części, w zależności od tego jak duże chcesz podać pastille). Ciasto oprósz Zobacz więcej
się dawno przejadła. W tę sobotę, z gotowania letniego rosołu na ostro zostało mi ciut ciut mięsa i trochę więcej różnorodnych warzyw. Postanowiłam zrobić z tych resztek "chiński" farsz Zobacz więcej
. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy posiekanym drobno rozmarynem, i papryką. Każdy kawałek kurczaka owijamy w dwa plastry szynki na kształt sakiewki. W następnej kolejności obieramy cebulę oraz Zobacz więcej
) » Tagi: seler naciowy koper włoski makaron Dodaj komentarz » Ostatnie wpisy Ekspresowy mix makaronowy... Lasagne ta sama a jednak ... Fasolka po bretońsku a może ... Brokuł, ser feta i migdały - ... Zobacz więcej
VeganCorner
VeganCorner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VeganCorner
Awaryjne krokiety

Awaryjne krokiety 138

0
nie wymyślę sposobu na wykorzystanie ostatnich resztek resztek do zrobienia czegoś konkretnego dla 3 osób :P Przepis na krokiety radzę traktować, jako taki szkielet do stworzenia własnej potrawy. Zobacz więcej
minut. Składniki końcowe: 4 łyżki oleju lub oliwy łyżeczka suszonej bazylii lub mięty Wykonanie końcowe: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (termoobieg). Naczynie żaroodporne lub blachę do pieczenia Zobacz więcej
do fasolki. Pod koniec gotowania dodajemy przecier, do smaku. Całość gotujemy, aż fasolka zmięknie. Na koniec po ugotowaniu dodajemy majeranek. wtorek, 04 lutego 2014, charllize poleć znajomemu » Zobacz więcej