krokiety z grzybami i warzywami

jajkiem Ryba z warzywami Pasztet z czerwonej soczewicy Śledź w korzennej marynacie Kapustka wegetariańska Zupa grzybowa Sałatka śledziowa Ryba po grecku Krokiety z kapustą i grzybami Zobacz więcej
Świeże, orientalne, lekkie i pyszne spring rolls inaczej sajgonki lub krokiety wiosenne. Popularne danie kuchni azjatyckiej. Mogą być smażone lub tak jak moje, przygotowane na zimno w wersji light. To Zobacz więcej
guarana
guarana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne wariacje
Sajgonki

Sajgonki 372

0
, grzyby chińskie, pędy bambusa. Makaron ryżowy Papier ryżowy Sos sojowy (ja używam sojowo-grzybowego) Sól Przygotowanie: Farsz: Sajgonki: Papier ryżowy namaczaj pojedynczo, aż stanie się elastyczny. Zobacz więcej
Delikatny gulasz ugotowany z serc drobiowych z warzywami i suszonymi grzybami. Bardzo sobie cenię podroby z kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze Zobacz więcej
Barszcz wigilijny przyrządzony na naturalnym zakwasie z buraków, jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny, z dodatkiem suszonych grzybów o intensywnej barwie. Będzie znakomitym dodatkiem do uszek i Zobacz więcej
projekt zupa
projekt zupa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Zupa
barszcz

barszcz 160

0
dodałam około 200ml. Podgrzewamy, alenie doprowadzamy już zupy dowrzenia. Przyprawiamy startym czosnkiem, pieprzem, majerankiem i octem jabłkowym, ewentualnie solą jeśli jest taka potrzeba. Zobacz więcej
selera zielona część pora 2 ząbki czosnku 10 suszonych grzybów po kilka ziarenek ziela angielskiego i jałowca liść laurowy sól, pieprz, cukier do smaku Warzywa oczyścić, korzeniowe obrać, pokroić w Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa 291

0
Porcja dla 4 osób zupa grzybowa 250 gr podgrzybków ( mogą być suszone) 2 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka szklanka drobnego makaronu 2 łyżki śmietany 5 szklanek bulionu 2 łyżki poszatkowanej natki Zobacz więcej
Chodziły za mną krokiety, lecz nie takie tradycyjne z kapustą i grzybami. Chciało mi się właśnie takich jak te z kurczakiem, warzywami i żółtym setem z nutką curry. Mówię Wam, jakie smaczne, pachnące, Zobacz więcej
wrzącej wodzie ok. 3 minut i drobno kroimy. Na patelnię dorzucamy grzyby oraz pokrojone w słupki marchewki i brokuł. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy sałatę i makaron. Doprawiamy całość sosem Zobacz więcej
i grzybami lub pasztecików. Składniki 600 g buraków 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1/2 małego selera 1/2 l zakwasu z buraków 2 litry wody kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego Zobacz więcej
Chả giò, zwane na północy kraju nem rán, to rodzima nazwa wietnamskich krokietów, które Polacy nazywają sajgonkami. To tyle, ile udało mi się znaleźć z ciekawych informacji o sajgonkach. Są dwie Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Sajgonki

Sajgonki 1177

1
Smaczna, dość szyba przekąska, popularna w kuchni chińskiej oraz w kuchni Azji Południowo- Wschodniej. Sajgonki składają się z farszu zawiniętego w papier ryżowy, który przeważnie przyrządza się z Zobacz więcej
słonecznikowego 1,2 litra wody małej paczki makaronu ryżowego cienkie nitki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wrzącej wody + wrzątek do zalania makaronu ryżowego Kawałek marchewki pociąć na bardzo drobne Zobacz więcej
Składniki: Opakowanie papieru ryżowego (u mnie House of Asia – 12 arkuszy) Pierś z kurczaka Makaron ryżowy Warzywa : marchewka, papryka, kapusta, fasolka szparagowa zielona, por, grzyby Mun (grzyby Zobacz więcej
sobą pięć razy, zapisał sobie szczegółowy plan i zaczął go wypełniać. Ja nad sobą pomyślę jeszcze nie raz... Przedstawiam Wam zdjęcia z mojej domowej Wigilii. Wszystko w sumie tradycyjnie. Pierogi z Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
Sajgonki....

Sajgonki.... 364

0
codzienne posiłki. Sajgonki: 1 opakowanie papieru ryżowego, 1 opakowanie makaronu ryżowego, kilka grzybów mun, mała pierś z kurczaka, opakowanie kiełków (może być miezanka lub jakieś kiełki, ja Zobacz więcej
Jeszcze jedna, rdzennie polska zupa. Znana już w XVI wieku. Jedno z tradycyjnych dań wigilijnych. Podawany głównie z uszkami. W barach szybkiej obsługi wprowadzono modę na barszcz z krokietem. U mnie Zobacz więcej
Lżejsza wersja sajgonek, ale równie pyszna jak oryginalne. Farsz z warzyw, makaronu z fasoli mung i gotowanej na parze piersi z kurczaka. Do tego aromatyczny imbir, czosnek i grzyby mun. Wszystko Zobacz więcej
wersji, z dodatkiem wieprzowiny, warzyw i świeżej kolendry, znajdują się na samym szczycie moich ulubionych dań. Są tak dobre, że w trakcie minionego miesiąca, przygotowywałam je aż trzy razy! Zobacz więcej