królicze uda

Składniki (4 porcje): 4 uda z królika 3/4 szklanki białego wina kilka gałązek szałwii 1 gałązka rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cukinia 1 duża czerwona papryka 2 czerwone cebule 1/2 Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): 4 uda królicze sól, pieprz mielony 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ok. 15 listków szałwii kilka gałązek tymianku cytrynowego lub zwykłego 0,3 l cydru 2 duże jabłka 1 łyżka zimnego Zobacz więcej
Królicze mięso często wykorzystuje się w kuchniach hiszpańskiej i francuskiej. Udało mi się kupić kasztany jadalne, wiec postanowiłam połączyć królika właśnie z nimi. Ale wino francuskie zamieniłam na Zobacz więcej
Królikduszonyw białym winie to świetna propozycja na niedzielny obiad lub świąteczne danie. Mięso jest delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne :-) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami Zobacz więcej
pojawiło się w sklepie z dziczyzną . A , że smaczne i delikatne to myślę , że będzie sie co jakiś czas pojawiać u nas na stole . Czas : 1 godzina + moczenie w maślance i marynowanie 6 łyżek oleju z Zobacz więcej
Zając w śmietanie - 1968r Zając przygotowany w oparciu o przepis z Książki Kucharskiej z 1968r. - zmodyfikowany Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - Zobacz więcej
Zając w śmietanie - 1968r Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - 250ml śmietany - sól do smaku Przygotowanie bejcy: - 0,5l wody, - 100g cebuli - 1 Zobacz więcej
W tym przepisie wykorzystuję comber, chyba najbardziej delikatne mięso z tuszy króliczej. Ważne jest odpowiednio długie zamarynowanie mięsa, aby po grillowaniu nie było twarde i suche. Jeśli nie uda Zobacz więcej
To danie, to francuski klasyk, jest szczególnie popularne w Burgundii i Prowansji. Jedyną modyfikacją, jaką wprowadziłam do oryginalnego przepisu jest czosnek, a właściwie jego ilość. Poszłam za radą Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Królik w pomidorach

Królik w pomidorach 321

1
angielskiego zioła: tymianek, parę liści szałwii sól, pieprz, szczypta ostrej papryki (opcjonalnie) opcjonalnie, dodatki do wyboru: 500ml kurek i dwa ząbki czosnku LUB 1 czerwona/pomarańczowa papryka Zobacz więcej
. Dzisiaj podaję przepis na potrawkę – królika z warzywami. Poniższe składniki warzywne mogą być różne, w zależności, na jakie akurat macie ochotę :) Czego potrzebujemy? Podaję przepis na porcję dla Zobacz więcej
Ze statystyk bloga wychodzi, że przepisy na królika są bardzo poszukiwane, zatem dzisiejsza potrawa powinna przypaść Wam do gustu. Pomysł na to sztandarowe francuskie danie zaczerpnęłam z Simply Zobacz więcej
ząbków. Słowo honoru, wszystko. Ale co ja tu będę biadolić i tak mi się nie uda wywinąć. Na poprawę nastroju zrobiłam sobie rano przed pracą taką pyszną piątkową pastę. Szczerze Wam powiem, że była Zobacz więcej
Zastanawiałam się, czy wstawić ten przepis na bloga. Wiem, że odwiedza Go wiele osób, które wybrały wegetarianizm bądź weganizm i królik, bardziej niż wieprzowina czy wołowina, może wyprowadzić ich z Zobacz więcej
przepisy wypróbowaliśmy na warsztatach QAFP, o których pisałam jakiś czas temu. Do królika pasowały jak znalazł. Udka królika pieczone w sosie musztardowo-miodowym z marchewkowym purée i batatami Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
potrawka z królika

potrawka z królika 873

0
Witam was po długiej przerwie, wynikającej z tego, że mój stary, dobry aparat odmówił współpracy. Na szczęście dość szybko udało mi się pozyskać nowy sprzęt, więc na inaugurację testowania nowej Zobacz więcej
To moje pierwsze podejście do królika i myślę, że całkiem udane. Dlatego też polecam ten przepis innym, którzy chcieliby się zmierzyć z tym produktem we własnej kuchni. Mięso królicze jest bardzo Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Emkreacja
Wątróbka inna niż zwykle.

Wątróbka inna niż zwykle. 41

0
Wracając z treningu miałam w planach zjeść batata, wstąpić do sklepu z robalem w kropki i w ten sposób zaspokoić moją potrzebę obiadową. Cały plan legł w gruzach jak przechodziłam przez Nowy Kleparz i Zobacz więcej
na małe kawałki, a uda i żeberka zostaw w całości (bardzo łatwo je obrać z mięsa po ugotowaniu). 3. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Białą część pora drobno pokrój. 4. Zobacz więcej
czasu raz po raz rodziła we mnie narastające przekonanie, że czas najwyższy zrobić coś z tym postanowieniem. No to wzięłam, usiadłam i o dziwo, udało mi się przezwyciężyć kosmatego lenia, który się Zobacz więcej