królicze uda

{{headerMessage}}
Składniki (4 porcje): 4 uda z królika 3/4 szklanki białego wina kilka gałązek szałwii 1 gałązka rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cukinia 1 duża czerwona papryka 2 czerwone cebule 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (4 porcje): 4 uda królicze sól, pieprz mielony 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ok. 15 listków szałwii kilka gałązek tymianku cytrynowego lub zwykłego 0,3 l cydru 2 duże jabłka 1 łyżka zimnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Królicze mięso często wykorzystuje się w kuchniach hiszpańskiej i francuskiej. Udało mi się kupić kasztany jadalne, wiec postanowiłam połączyć królika właśnie z nimi. Ale wino francuskie zamieniłam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Królikduszonyw białym winie to świetna propozycja na niedzielny obiad lub świąteczne danie. Mięso jest delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne :-) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie w wielu domach potrawy z królika to nic nadzwyczajnego .Kiedyś tak było i u mnie . Znajomi hodowali króliki ( wtedy była moda na królicze futerka ) . Zresztą chyba wszyscy którzy mieli działki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zając w śmietanie - 1968r Zając przygotowany w oparciu o przepis z Książki Kucharskiej z 1968r. - zmodyfikowany Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zając w śmietanie - 1968r Składniki: - comber i uda zajęcze (królicze) - 100g słoniny - 60g smalcu - 30g mąki - 250ml śmietany - sól do smaku Przygotowanie bejcy: - 0,5l wody, - 100g cebuli - 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym przepisie wykorzystuję comber, chyba najbardziej delikatne mięso z tuszy króliczej. Ważne jest odpowiednio długie zamarynowanie mięsa, aby po grillowaniu nie było twarde i suche. Jeśli nie uda Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyrządzania królika i Francuz, akcentując z francuska każdą ostatnią sylabę dłuższych wyrazów powiedział: AlA, if you want to make a good raBIT, you have to use a lot of garLIC, even fifTEEN Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Królik w pomidorach

Królik w pomidorach 322

1
{{headerMessage}}
-3 godziny, mieszając co jakiś czas. Pod koniec sprawdzić doprawienie sosu. Opcja kurkowa: grzyby oczyścić, przesmażyć razem z czosnkiem na patelni, aż kurki odparują puszczony płyn, dodać do rondla z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dzisiaj podaję przepis na potrawkę – królika z warzywami. Poniższe składniki warzywne mogą być różne, w zależności, na jakie akurat macie ochotę :) Czego potrzebujemy? Podaję przepis na porcję dla Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w sosie musztardowym

królik w sosie musztardowym 308

0
{{headerMessage}}
Ze statystyk bloga wychodzi, że przepisy na królika są bardzo poszukiwane, zatem dzisiejsza potrawa powinna przypaść Wam do gustu. Pomysł na to sztandarowe francuskie danie zaczerpnęłam z Simply Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ząbków. Słowo honoru, wszystko. Ale co ja tu będę biadolić i tak mi się nie uda wywinąć. Na poprawę nastroju zrobiłam sobie rano przed pracą taką pyszną piątkową pastę. Szczerze Wam powiem, że była Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zastanawiałam się, czy wstawić ten przepis na bloga. Wiem, że odwiedza Go wiele osób, które wybrały wegetarianizm bądź weganizm i królik, bardziej niż wieprzowina czy wołowina, może wyprowadzić ich z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisy wypróbowaliśmy na warsztatach QAFP, o których pisałam jakiś czas temu. Do królika pasowały jak znalazł. Udka królika pieczone w sosie musztardowo-miodowym z marchewkowym purée i batatami Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
potrawka z królika

potrawka z królika 912

0
{{headerMessage}}
Witam was po długiej przerwie, wynikającej z tego, że mój stary, dobry aparat odmówił współpracy. Na szczęście dość szybko udało mi się pozyskać nowy sprzęt, więc na inaugurację testowania nowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To moje pierwsze podejście do królika i myślę, że całkiem udane. Dlatego też polecam ten przepis innym, którzy chcieliby się zmierzyć z tym produktem we własnej kuchni. Mięso królicze jest bardzo Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Emkreacja
Wątróbka inna niż zwykle.

Wątróbka inna niż zwykle. 41

0
{{headerMessage}}
Wracając z treningu miałam w planach zjeść batata, wstąpić do sklepu z robalem w kropki i w ten sposób zaspokoić moją potrzebę obiadową. Cały plan legł w gruzach jak przechodziłam przez Nowy Kleparz i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na małe kawałki, a uda i żeberka zostaw w całości (bardzo łatwo je obrać z mięsa po ugotowaniu). 3. Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Białą część pora drobno pokrój. 4. Zobacz więcej
Królik
Królik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorwać Królika!
Do biegu, gotowi, start!

Do biegu, gotowi, start! 29

0
{{headerMessage}}
czasu raz po raz rodziła we mnie narastające przekonanie, że czas najwyższy zrobić coś z tym postanowieniem. No to wzięłam, usiadłam i o dziwo, udało mi się przezwyciężyć kosmatego lenia, który się Zobacz więcej