królik boczkiem i śliwkami

Bardzo proste w przygotowaniu danie grillowe. Połączenie smaku lekko słodkawych śliwek, wyrazistego boczku i ostrej musztardy smakuje nieco jak BBQ. Składniki: 100g suszonych śliwek cienkie plasterki Zobacz więcej
Ten gulasz znalazłam tutaj - klik. Jest przepyszny, polecam Wam go, bo naprawdę warto zrobić. Zadowoleni będą na pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm, Zobacz więcej
Po upieczeniu niedawno chleba na zakwasie na liściu chrzanu pomyślałam, że z tymi liśćmi można upiec też królika. Od myśli do działania - królik zagościł na stole. Pachniał pięknie i smakował Zobacz więcej
Moja kolejna propozycja na danie grillowe to szaszłyki warzywne z boczkiem i suszoną śliwką. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę. Szaszłyki doskonale smakują. To rozkosz dla każdego podniebienia. Zobacz więcej
Dzień dobry :) Poniedziałki bywają u mnie bardzo leniwe. A jeszcze ta pogoda za oknem w ogóle mnie dzisiaj dobija. Dlatego też przy garach nie chce mi się zbytnio stać. Obiad będzie na szybko. Zobacz więcej
We wrześniu to już pewnie ostatnie grillowanie, szczególnie w moim wykonaniu. Tylko sporadycznie mam okazje grillować, ale w tym roku kilka razy się udało. Jeśli ktoś ma ogródek czy taras z grillem to Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZUPA Z KURKAMI I CHIPSAMI Z BOCZKU

ZUPA Z KURKAMI I CHIPSAMI Z BOCZKU 126

Niedawno przedstawiłam Wam przepis na zupę na bazie gotowej mrożonki. Sama byłam nią zachwycona, więc wiedziałam, że będzie kolejna edycja. Tym razem prezentuję równie szybką do zrobienia i równie Zobacz więcej
Jeśli myślicie, że suszone śliwki najsmaczniejszy duet tworzą ze schabem, to już po pierwszej łyżce tego gulaszu zmienicie zdanie na ten temat. Podobnie, jeśli myślicie, że gulasze z kurczaka są Zobacz więcej
Rolada schabowa z boczkiem i śliwkami. Uwielbiam śliwki w boczku i szczerze mówiąc, nie znam nikogo kto je mięso, a kto zadeklarowałby niechęć do tej przekąski. Nieważne ile śliwek w boczku przygotuję Zobacz więcej
Królik coraz częściej pojawia się w naszych sklepach – super delikatne mięsko do pieczenia i rewelacyjny na zupę kwasek ( niebawem na blogu). Pamiętajmy jednak , że królik mimo swej delikatności bywa Zobacz więcej
Wyjątkowa 0,5 kg korzeń pietruszki 1/4 łyżeczki kuminu łyżka soku z cytryny łyżka masła sól 2 łyżki posiekanego szczypiorku klika plastrów cienko pokrojonego boczku Pietruszkę kroimy w grubą kostkę i Zobacz więcej
Składniki solanka: 10 litrów zimnej wody 800g- 1 kg soli peklowej 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku ziarenka pieprzu czarnego Wykonanie: Sól mieszamy w wodzie do rozpuszczenia, dodajemy pieprz, Zobacz więcej
Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 13,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych szparagów (ok. 24 szt.) 8 plasterków boczku parzonego 1 pomidor 1 ząbek czosnku świeży rozmaryn Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 9996

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Kuchnia
królik w boczku i białym winie

królik w boczku i białym winie 107

Ostatnio przy każdej wizycie w jakimkolwiek okolicznym sklepie otaczały mnie króliki. Chodziłam koło nich jakiś czas, aż w końcu postanowiłam, że spróbuję i zrobię. I co? Akurat tego dnia nie było ich Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Klops z boczku i szynki

Klops z boczku i szynki 136

Pora zimowa sprzyja w mojej kuchni pieczeniupasztetów,mięs czy klopsów. Zmieniam tylko nieco składniki czy dodatki i znów mam coś do chlebka, moi mięsożercy tylko na to czekają :) Składniki : 1/2 kg Zobacz więcej
Jeżeli już chciałem się podszkolić w robieniu królika to postanowiłem go zrobić w kilku wersjach :) Teraz wersja królika nie duszonego a pieczonego w piekarniku. Królik to bardzo delikatne mięso, Zobacz więcej
Już od najmłodszych byłym nauczona jeść do mięsa królika, ponieważ mój dziadek hodował te zwierzęta na gospodarstwie. Obecnie w rodzinie nikt nie hoduje królików, ale moja miłość do tego Zobacz więcej
Roladki z boczku z wątróbką i suszonymi śliwkami gru 30, 2012 Wspaniała przekąska, idealna na imprezy ze szwedzkim stołem. Pierwszy raz ją jadłam u przyjaciół, Ewy i Tomka, na naszych wspólnych „ Zobacz więcej
I mamy Tłusty Czwartek. Ja już od samej widzę niezwykle poruszenie, od radia przez ludzi na ulicy i w klubie fitness, a na mojej uczelni nawet za darmo można było się załapać na pączka. Generalnie Zobacz więcej