królik duszony z grzybami

duszone z czosnkiem (w sosie) Królik duszony w sosie śmietanowym Bitki wieprzowe w sosie Klasycznie: karkówka w sosie Duszona karkówka z grzybami i kuminem rzymskim Gulasz ze schabu z pieczarkami Zobacz więcej
Mój pierwszy królik w życiu ;) Przepis dostałam od koleżanki. Odrobinę go przerobiłam. Składniki: 1 królik 2 cebule 1 solidna garść suszonych grzybów sól pieprz 2 liście laurowe 3 ziarna ziela Zobacz więcej
Dziś prezentuję Wam kolejny pomysł na prosty obiad. Wystarczy tylko mieć: - dobry garnek do duszenia - kawałki kurczaka bądź pierś z kurczaka pokrojoną w duże kawałki (indyk i królik też mogą być) - Zobacz więcej
i obsmażamy z każdej strony po czym podlewamy wodą . Kiedy sznycle będą półmiękkie a woda odparuje dodajemy mało, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę grzyby i wszystko podsmażamy tak aby Zobacz więcej
mąką. Na głębokiej patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy mięso z przyprawami, dolewamy wino oraz pomidory bez skórki. Przykrywamy patelnie i dusimy 20 minut. W tym czasie oczyścić, Zobacz więcej
składniki: 600 gram mięsa królika 300 gram świeżych grzybów ( u mnie prawdziwki ) 2 średniej wielkości cebule 4 szklanki bulionu 400 ml kwaśnej śmietany sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, Zobacz więcej
Gremolata to klasyczny dodatek do cielęciny, ale doskonale sprawdzi się także przy daniach z drobiu. Królik duszony posypany gremolatą będzie jeszcze smaczniejszy. Gremolaty można użyć także do Zobacz więcej
Składniki: - 1 świeży królik - 1 garść suszonych grzybów - 2 marchewki - 1 cebula - kawałek selera - 1 korzeń pietruszki - rozmaryn - sól i pieprz - ok. 1 szklanka bulionu - 400ml śmietany 18% - liść Zobacz więcej
w przygotowaniu dowolnej wątróbki, to nie przesmażyć podrobów, ponieważ w ten sposób można zepsuć nawet najbardziej jakościowy produkt. Jeśli przesmażyć wątróbkę, wtedy jej naturalna goryczka się Zobacz więcej
liście laurowe, ziele, suszone grzyby. Dusimy 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę,oraz pora, pokrojone w ćwiartki marchewki. Dusimy jeszcze 15 minut. Dolewamy śmietanę, dusimy Zobacz więcej
Nauka do egzaminu pochłonęła mnie w całości. Gdzieś pomiędzy językiem i gardłem przełykane w całości kęsy pośpiesznych obiadów i leniwych śniadań. Galimatias w kuchni i zaniedbany królik Dżordż. Pani Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dokładka
Pasztet

Pasztet 1461

1
, pieprz, liście laurowe, suszone grzyby i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Pod koniec gotowania dorzucić wątróbkę na pół godziny. Mięso, Zobacz więcej
Mało kto przyrządza królika, a szkoda, to bardzo zdrowe i chude mięsko. Odpowiednio przygotowane jest soczyste i bardzo smaczne. Zapraszam na królika marynowanego w kefirze i czosnku, duszonego w Zobacz więcej
Obudziły mnie krople deszczu, głucho dudniące o parapet. Buuu, a miałam iść po jabłka i brzoskwinie... Ale deszcz to zapowiedź grzybów:) Grzyby lubię zbierać i lubię jeść, więc niech pada:) A w Zobacz więcej
uzupełniać listę. Czytaj też: Jak używać ziół Bób: bazylia, Botwinka: gałka muszkatołowa, lubczyk, Brukselka: gałka muszkatołowa, Chleb: kminek, Cielęcina: estragon, gałka muszkatołowa, lubczyk, Zobacz więcej
Pyszne , aromatyczne danie z mięsa królika, można zrobić syty obiad z małej ilości mięsa. Podałam z ziemniakami z wody , słodycz potrawki przełamuje kwaśny dodatek - ogórek kiszony. królik , u mnie Zobacz więcej
Pamiętam jak w dzieciństwie zajadałam się mięsem z królika. Tata zajmował się wtedy hodowlą królików - teraz namawiam go do tego, żeby ponownie się tym zajął - puki co bezskutecznie... Dziś proponuję Zobacz więcej
tym czasie rozgrzać w żeliwnym rondlu o grubym dnie smalec, przełożyć kawałki królika z cebulą, krótko obsmażyć, po czym podlać gorącą wodą, dodać grzyby suszone, liść laurowy i ziele angielskie, Zobacz więcej
Na niedzielny obiad można pozwolić sobie na danie bardziej skomplikowane w przygotowaniu, którego smak zachwyci wszystkich domowników. Mięso królika jest bardzo smaczne i zdrowe, charakteryzuje się Zobacz więcej