Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu
Zobacz więcej
Szykując mojego Pana późnym popołudniem na całą noc do pracy - nie miałam koncepcji na jegokolację do pracy. Miałam wyjętą porcje królika w lodówce (był to akurat comber). Znów padło na potrawkę.
Zobacz więcej
Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób
Zobacz więcej
Potrawy z królika to jedno ze wspomnień z mojego dzieciństwa. Przy domu mieliśmy ok. 10 klatek, w których Dziadek hodował króliki i dzięki temu na naszym stole często gościły pasztety lub potrawki z
Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki
Zobacz więcej
Składniki: mięso królika ( u mnie cztery skoki ) 2 średniej wielkości cebule przyprawy: sól, pieprz , majeranek, oliwa z oliwek Sposób wykonania: Mięso królika umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i
Zobacz więcej
Mięso królicze jest bardzo cenne pod względem odżywczym, dlatego zaleca się, aby spożywały je przede wszystkim rozwijające się osoby – dzieci, młodzież, jak i osoby osłabione chorobą czy starsze.
Zobacz więcej
Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0
Zobacz więcej
Mięso królika jest delikatne, lekkostrawne i zdrowe, a jednocześnie smaczne. Do tej pory najczęściej dusiłam królika np. z dodatkiem białego wina lub cydru, tym razem to wersja pieczona z pieczarkami,
Zobacz więcej
Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik
Zobacz więcej
Moja ulubiona zupa, w wersji z pieczarkami i królikiem który jest dietetyczny. Zupa jest pikantna dzięki papryczce chili ale jak ktoś nie lubi można ją pominąć. Idealna zupa na rozgrzanie. 1 comber
Zobacz więcej
Królik w polskiej kuchni wraca do łask, łatwo go kupić, jest to chude mięso, o małej zawartości cholesterolu. Ponieważ nie mam doświadczenia w jego przyrządzaniu, od pewnego czasu szukam przepisów i
Zobacz więcej
Składniki: 1 tuszka królika 1 biała cebula 200 g pieczarek 500 ml drobiowego rosołu 100 g masła 2 łyżki mąki pół szklanki białego, półwytrawnego wina 1 ząbek czosnku pieprz do smaku 1 łyżka soli
Zobacz więcej
Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego
Zobacz więcej
Królik od czasu do czasu pojawia się na naszym stole. Mięso jest delikatne i bogate w białko, w 90% przyswajalne przez nasz organizm (dla porównania wołowina 62%). Zawiera niektóre składniki
Zobacz więcej
Królik duszony w sosie z pieczarkami - Moja Delicja - Przepisy kulinarne Blog Słodkości Desery Ciasta Koktajle, smoothies, soki Drinki Zdrowe desery Bez cukru Bez miksera Bez pieczenia Dodatki do
Zobacz więcej
Królik pieczony z pieczarkami w słodkiej śmietance. Mięso jest delikatne , kruche , idealnie odchodzi od kości. Składniki: 1 tuszka królika 1 opakowanie przyprawy do królika 2 łyżki suszonej bazylii
Zobacz więcej
KRÓLIK PIECZONY W ŚMIETANIE Z PIECZARKAMI - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje KOTLETY MIELONE Z KRÓLIKA
Zobacz więcej
Mięso królicze nie jest zbyt popularne w Polsce. Z jednej strony wynika to z faktu, że nie zawsze mięso jest dostępne w handlu, a z drugiej strony panuje powszechne przekonanie, że mięso królicze
Zobacz więcej
Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest
Zobacz więcej