królik pieczony w pomarańczy

Pieczony królik to smaczna odmiana od mięs, które na co dzień spożywamy. W Polsce nie jest jeszcze tak popularny jak drób, czy wieprzowina, natomiast warto się nim trochę zainteresować. Mięso królicze Zobacz więcej
Nie ma to jak ciasto francuskie. Z dodatkiem pomarańczy jest jeszcze smakowitsze ;) Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Odrysowujemy 2 króliki z silikonowej formy. Wkładamy pierwszą część. Zobacz więcej
Barszcz czerwony z uszkami Zupa grzybowa Kergulena Boże Narodzenie - Świąteczny obiad Rosół z pieczonej kaczki Pieczona perliczka Pierś z gęsi w pomarańczach Schab po sztygarsku Duszona przepiórka Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe 299

0
Deser niemal idealny. Mało kalorii oraz ten niepowtarzalny smak i wspaniały zapach. Za tym przysmakiem królika Bugsa dzieci wprost przepadają. SKŁADNIKI : - 800 g marchwi - 3 jajka - 175 ml oleju Zobacz więcej
minut, aż wytopi się tłuszcz, a skórka będzie brązowa. Następnie smażyć z drugiej strony ok. 7 minut. Na patelni zostawić tłuszcz. Pierś wstawić do naczynia żaroodpornego i piec przykrytą folią ok. Zobacz więcej
królik w cytrusach z czarnymi oliwkami i tymiankiem Alternatywa dla królika w śmietanie czy maślance...Królika można zastąpić kurczakiem. Przepis od Łakomych Włochów :)Składniki: sok i otarta skórka z Zobacz więcej
Mięso królika jest bardzo delikatne i chude. Polecam królika na święta z sosem żurawinowym który jest lekko kwaskowy. Grillowana gruszka dodaje fajnego akcentu. 1 tusza królika 2 cebule 4 ząbki Zobacz więcej
Wielkanoc już za 1,5 tygodnia, możemy zatem zacząć planować :) Na tradycyjnym stole nie może zabraknąć jajek, białej kiełbasy, pieczonych mięs, bab i paschy. Wybór jest szeroki – wszystko zależy od Zobacz więcej
Królik duszony w pomarańczach przygotowany według przepisu jednej z bardziej znanych gospodyń na świecie, a dokładnie Amerykanki Marthy Stewart z książki: "Martha's Stewart Cooking School: Lessons Zobacz więcej
/ Pierogi i dania wytrawne: KAPUSTA Z GROCHEM http://przepisyjoli.com/2014/12/kapusta-z-grochem/ PIEROGI Z MAKIEM http://przepisyjoli.com/2014/11/pierogi-z-makiem/ USZKA Zobacz więcej
Zauważyliście, że ludzie zawsze pragną tego, czego nie mają w danej chwili lub mieć nie mogą? To jak wiecznie gonić białego królika. Wczoraj pomagałam koleżance w organizacji jej imprezy urodzinowej. Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
BARANKI WIELKANOCNE

BARANKI WIELKANOCNE 575

0
(5) bakalie (3) banan (3) biszkopt (4) brokuły (7) budyń (1) bób (4) cukinia (9) cynamon (2) cytryna (1) czarna porzeczka (3) czekolada (2) czereśnie (5) drożdze (3) drób (3) dynia (3) fasola (4) Zobacz więcej
z wielkopolskiej aronii i czerwonego wina oraz winegret bazujący na oleju lnianym. rolada z królika Ponieważ na warsztatach była obecna pani z GW (która zresztą mi partnerowała…) są one opisane na Zobacz więcej
ukazujących się w kolejne dni tygodnia. Jak Wam się podobają? Może macie inne propozycje? * lekki poniedziałek * we wtorek dookoła świata * środa bez glutenu * czwartek z kaszą * wegepiątek * Zobacz więcej
zakamarkach chlebaka, trafiały do torebki zabieranej na niedzielny spacer, by skarmić nimi kaczki w parku albo w ręce sąsiada, który hodował na swojej działce parkę łakomych królików (takie cuda w Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wielki apetyt
Zając Wielkanocny

Zając Wielkanocny 220

0
piernikowej 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja 200 g cukru 225 ml oleju roślinnego sok z 1 pomarańczy krem: 270 g serka śmietankowego ( 23,5 g Zobacz więcej
arcoiris
arcoiris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik
Babeczki

Babeczki 972

0
orzechami i bakaliami Ciasta z owocami Ciasteczka i ciastka Cukierki i lizaki Czekoladki Desery błyskawiczne Desery na ciepło Desery na zimno Gofry Krajanki Kremy do tortów Lody Lukier Lukier Zobacz więcej
łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek 120 g cukru 200 g masła 100 g kaszy manny 1/2 szklanki soku pomarańczowego starta skórka z 1 pomarańczy 50 g zmielonych migdałów Masło utarłam z 60 g cukru, Zobacz więcej
czasie wyjąć ostrożnie zformy na talerz iudekorować owocami irozpuszczoną czekoladą. *Można dodać więcej, do smaku P S (z 29. 03. 2013) Robiłam dzisiaj paschę i stwierdziłam, że warto mieć trochę Zobacz więcej
) • skórka starta z 1 pomarańczy • 1 i 2/3 szklanki mąki razowej (dałam pół na pół - żytnią razową i orkiszową pełnoziarnistą) • mieszanka przypraw piernikowych lub korzennych* • 1/2 łyżeczki Zobacz więcej