W zasadzie nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam królika. O ile mnie pamięć nie myli, było to jakieś 20 lat temu. A może jeszcze więcej? Jako dziecko jeździłam do dziadków, którzy hodowali
Zobacz więcej
Święta już naprawdę za chwilę. W przedszkolach przedstawienia jasełkowe wzruszają rodziców, w biurach firmowe Wigilie też się powoli zaczynają. Ja już kupiłam mak na makowiec, zagniotłam kruche
Zobacz więcej
W moim domu rodzinnym piekło się zające. Śliczne, długie i wcześniej futerkowe. Tata i dziadek polowali, dziczyzna bywała na stole, jednakowoż - dylemat czy jeść mięso w ogóle, nasila się. Póki co -
Zobacz więcej
Królik jest przepysznym mięsem, delikatnym i bardzo zdrowym, jednak bardzo wymagającym i strasznie łatwo jest go wysuszyć na wiór! :) Składniki: -> 1 królik ->3-4 ząbki czosnku -> 2 cebule
Zobacz więcej
Królik znalazł się jako jedna z pozycji na liście tegorocznych wyzwań kulinarnych. Pojawił się tam dlatego, że ostatni raz jadłam królika mając jakieś 2-3 lata, czego oczywiście kompletnie nie
Zobacz więcej
« torcik tiramisu - czyli ... mini torcik bezowo-kawowy » królik pieczony w majeranku Dalsza część fotorelacji z walentynek :) Króliczek marynował się dwa dni i został upieczony na marchewce i cebuli.
Zobacz więcej
Składniki: 3 królicze nogi (po jednej na osobę) 200 ml białego wytrawnego wina 500 ml bulionu 100 ml creme fraiche czubata łyżka skrobii kukurydzianej (lub mąki ziemniaczanej) łyżka posiekanego
Zobacz więcej
Królik to smak mojego dzieciństwa – pamiętam, jak dziadek hodował króliki, a mama je przyrządzała. Zwykle w w tradycyjny sposób dusiła go śmietanie lub przygotowywała z niego pasztet. Gdy dziadek
Zobacz więcej
Potrawka z królika w śmietanie to dla mnie wspomnienie dzieciństwa, bo moja Mama często ją przygotowywała:). I, mimo że nigdy nie jadłam królika nigdzie poza rodzinnym domem, to jestem przekonana, że
Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki
Zobacz więcej
Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik
Zobacz więcej
Królik w śmietanie delikatne i zdrowe danie rozmaryn pasuje do królika Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Desery Dodatki Grill Makarony
Zobacz więcej
Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego
Zobacz więcej
Królik od czasu do czasu pojawia się na naszym stole. Mięso jest delikatne i bogate w białko, w 90% przyswajalne przez nasz organizm (dla porównania wołowina 62%). Zawiera niektóre składniki
Zobacz więcej
Królik pieczony z pieczarkami w słodkiej śmietance. Mięso jest delikatne , kruche , idealnie odchodzi od kości. Składniki: 1 tuszka królika 1 opakowanie przyprawy do królika 2 łyżki suszonej bazylii
Zobacz więcej
KRÓLIK PIECZONY W ŚMIETANIE Z PIECZARKAMI - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje KOTLETY MIELONE Z KRÓLIKA
Zobacz więcej
Szybki sposób na aromatycznego królika w przyprawach. Nasze zadanie ogranicza się do przygotowania marynaty co nie zajmie więcej niż 5 minut. Później wystarczy poczekać na efekty. Składniki: Comber z
Zobacz więcej
Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest
Zobacz więcej
Królik ma bardzo delikatne, chude mięso i jest łatwy w przygoowaniu. SKŁADNIKI: 1 królik 3 dag masła 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 1 cebula 3 goździki tymianek natka pietruszki liść laurowy 2 łyżki
Zobacz więcej
Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny. SKŁADNIKI
Zobacz więcej