królik po staropolsku

joannas1976
joannas1976 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Jajka po Staropolsku

Jajka po Staropolsku 28

Skład: 3-4 średnie ziemniaki 1 większa cebula 100g boczku wędzonego 2 jajka garść startego, żółtego sera sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 ząbek czosnku 1 konserwowy ogórek olej do smażenia pół Zobacz więcej
Nalewka piołunowa ma też właściwości halucynogenne, więc nie należy jej spożywać w dużych ilościach. Zażywana w małych dawkach ma działanie zdrowotne i dlatego warto ją mieć pod ręką. Do przygotowania Zobacz więcej
Kasza zapiekana po staropolsku to moja propozycja na obiad. Danie jest bardzo smaczne i syte. Kasza gotowana w wodzie grzybowej nabiera aromatu i smaku. Nie jestem miłośniczką kasz, ale tak Zobacz więcej
Domowa wędlina od zawsze cieszy się wielka popularnością. W dobie gdzie niestety jesteśmy zmuszani do bacznego śledzenia etykiet dobrze jest samemu przygotować pyszną wędlinkę. Jej przygotowanie jest Zobacz więcej
Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, jednak jest kilka takich potraw, których tradycyjny smak wygrywa z wszelakimi nowościami. A kiedy jeszcze danie to zrobi moja mama, to nie ma ono sobie równych. Zobacz więcej
Przepis na karpia po staropolsku jest świetnym przepisem dla osób, które mają filety z karpia, o które teraz tak łatwo. Tak przygotowany karp jest pełen aromatu i na pewno stanowić będzie ważny punkt Zobacz więcej
Cooking Monster
Cooking Monster Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cooking Monster
Żurek staropolski

Żurek staropolski 14

Nigdy nie byłam fanką żurku, do czasu, gdy zrobiłam go po raz pierwszy tak jak trzeba - na prawdziwym zakwasie, z pyszną podsmażoną kiełbaską, sporą ilością czosnku oraz jajkiem. Jest pyszny - Zobacz więcej
Lekki i delikatny KRÓLIK ,cudownie pachnacy ziołami ,rozpływający się wspaniale w ustach. 1 młody królik 150g.masła 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sok z cytryny sól pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Zobacz więcej
Już po świętach... ale przed nami kolejny huczny czas! Sylwester, Nowy rok... więc ten kurczak jak najbardziej nadaje się aby postawić go na stole a gwarantuję - zostaną same kości! Potrzebne Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 8932

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
Cześć =) Bażant, wśród dzikiego ptactwa, od wieków był ulubieńcem wśrod kucharzy oraz koneserów kulinarnych. Od starożytnych czasów zajmował honorowe miejsce na stołach. Jego jasno różowe mięso Zobacz więcej
Wprawdzie królik to nie zając,ale można go podobnie przyrządzić i podać z czerwoną kapustą. SKŁADNIKI: 1 królik 15 dag słoniny 1/2 l wina 1 łyżka tartej bułki 1 łyżeczka papryki słodkiej kilka jagód Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pieczony królik

Pieczony królik 37213

Mięso z królika jest zdrowe i smaczne. U mnie królik pieczony. czytaj dalej : 1 królik ( 2,6 kg ) 2 cebule 1 łyżka czosnku staropolskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 Zobacz więcej
aaasikkk
aaasikkk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grunt to przepis!
Pęczak po staropolsku

Pęczak po staropolsku 56

Pęczak nietuzinkowo przyprawiony, rodem z biesiadnej kuchni sarmackiej! Uczestnicząc kiedyś w warsztatach kulinarnych, przybliżających pełną kontrastów i niecodziennych połączeń smakowych Kuchnię Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Sandacz po staropolsku

Sandacz po staropolsku 2706

Sandacz według przepisu z 1935 roku. Książka kucharska, w której znajduje się ten przepis jest dość nietypowa, bowiem pisana językiem staropolskim, ale dostępna w internecie. Oto skopiowany przepis : Zobacz więcej
Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Kaczka po staropolsku

Kaczka po staropolsku 1909

Czas na przepis na kaczuchę w możliwie najprostszej, klasycznej odsłonie. Kaczka po staropolsku to soczyste, kruche mięso faszerowane jabłkami, z chrupiącą skórką pokrytą warstwą majeranku. Danie robi Zobacz więcej
Zwana przez nas Szynką Pani Zosi, od której dostałam ten przepis. To najlepsza gotowana szynka jaką jadłam. Miękka i delikatna. Prosta w przygotowaniu. Na co dzień pysznie zastąpi wędlinę ze sklepu. Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 12795

Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
KRÓLIK PIECZONY

KRÓLIK PIECZONY 12478

Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego Zobacz więcej
suzana
suzana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
królik duszony

królik duszony 12105

Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu Zobacz więcej