Przepis na królik w białym winie przez noc

laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
KRÓLIK PIECZONY

KRÓLIK PIECZONY 13604

Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego Zobacz więcej
Przepis na ok. 6 porcji królik w winie z warzywami i ziołami tuszka królika 3 duże marchewki biała część pora pół selera 1 pietruszka 3 cebulki dymki 3 ząbki czosnku 12 małych ziemniaków garść ziół: Zobacz więcej
Królik to smak mojego dzieciństwa – pamiętam, jak dziadek hodował króliki, a mama je przyrządzała. Zwykle w w tradycyjny sposób dusiła go śmietanie lub przygotowywała z niego pasztet. Gdy dziadek Zobacz więcej
Królik nie wymaga wiele pracy, tylko wiele czasu, dlatego dobrze jest go przygotować kiedy nigdzie nam się nie spieszy. Idealnie sprawdzi się przy wyjątkowych okazjach. 1 tuszka z królika 1 marchewka Zobacz więcej
Składniki: - 1 królik - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 1/2 butelki białego wina wytrawnego - 1 mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek - 1 łyżeczka suszonego tymianku - 1 łyżeczka suszonego rozmarynu - Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczny kąsek
Królik w białym winie

Królik w białym winie 1724

Ten sposób podania królika, tak bardzo nam posmakował, że w przeciągu miesiąca, zagościł na naszym stole aż dwa razy, w tym samym wydaniu:) A to niewątpliwie u nas wielka rzadkość;) Polecam, bo to Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Królik w białym winie

Królik w białym winie 1364

Królik, a nawet dwa kupione, i co dalej? Jak je podzielić, jak przygotować? Przewertowałam mnóstwo książek od kuchni polskiej po gruzińską, ale żaden z przepisów mnie nie zachwycił. Nie za bardzo Zobacz więcej
Królik duszony w białym winie, z dodatkiem ziół i warzyw to ponoć klasyka. Ja przyznam się, że przyrządzałam właśnie króliczka po raz pierwszy. Tak wyszło - jakoś nie miałam wcześniej albo odwagi albo Zobacz więcej
Obiadowa propozycja na dziś. Delikatne kruche mięso, pyszne warzywa w białym winie, doprawione rozmarynem i tymiankiem. Polecam. 1 kg mięsa królika 0,5 kg młodych marchewek 200g fasolki szparagowej 1 Zobacz więcej
Królik w rozmarynie, marynowany w białym winie Uwielbiam odkrywać nowe smaki, dlatego gdy ostatnio przez przypadek znalazłem w sklepie tuszki królicze, nie zastanawiając się kupiłem jedną. Nigdy Zobacz więcej
Składniki: - 1 królik (skoki, comber) - 3 średniej wielkości marchewki - 1 średniej wielkości seler - 1 cebula - 1/2 butelki białego wytrawnego wina - 1/2 szklanki oliwy z oliwek - 4 ząbki czosnku - Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): 4 uda z królika 3/4 szklanki białego wina kilka gałązek szałwii 1 gałązka rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cukinia 1 duża czerwona papryka 2 czerwone cebule 1/2 Zobacz więcej
Propozycja obiadowa – Pieczony Królik w białym winie. Mięso jest pysznie kruche i wilgotne. Polecam. Składniki: królik (tak naprawdę obojętnie jaką masz część) 2 duże marchewki 1 cebula 1/2 dużego Zobacz więcej
Królik w białym winie i cebuli Królika przygotowuje głownie dla syna,ot tak z przyzwyczajenia. To wspaniale delikatne mięso, mam wrażenie ze bez grama tłuszczu. Przeczytałam kiedys gdzieś,ze królik to Zobacz więcej
Królik w białym winie | Inne Gotowanie Skip to content Inne Gotowanie Gotowanie po mojemu czyli inaczej ;) Szukaj: Królik w białym winie 20 października 2015 | Kasia Królik – nie jemy go w domu Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Królik na obiad

Królik na obiad 2318

Poleca: Antylopka Źródło: Gotujmy.pl To soczyste i kruche mięsko, które nie odstraszyło żadnego z moich domowników, mimo że jest z kością :) Nawet najmłodszy, ośmiomiesięczny Szkrab wcinał z apetytem Zobacz więcej
Delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne takie właśnie jest to danie. Idealne na rodzinny, weekendowy obiad ponieważ mimo iż nie wymaga od nas większego wysiłku to wymaga jednak trochę czasu Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Królik faszerowany

Królik faszerowany 1716

Bardzo, ale to bardzo lubię królicze mięso, choć, żeby je jeść muszę od siebie odsunąć dziecięce wspomnienia i fascynację, z którą wpatrywałam się w króliczego oseska, jeszcze ślepego, pokrytego Zobacz więcej
Szczypta.com
Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SzczyptaCom
Królik duszony w białym winie

Królik duszony w białym winie 518

Królik gości na naszych stołach bardzo rzadko, prawdopodobnie wynika to z naszych nawyków żywieniowych oraz przekonania, że jego mięso jest trudne w obróbce.Pomijając smak mięsa króliczego warto Zobacz więcej
Mięso z królika jest zaliczane do mięsa białego, lekkostrawnego o małej zawartości tłuszczu i niskiej zawartości cholesterolu. Dodatkowo zawiera wysoki odsetek kwasu linolenowego, który zmniejsza Zobacz więcej