królik w occie balsamicznym

ostatnio pisałam warsztatach organizowanych przez Ikea, i że mimo tematyki krążącej jedynie w okolicy kulinariów wyszłam z nich z przepisem na marynowane ogórki. W ten sposób serwowane ogórki Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielkim fanem fasolki szparagowej. Jednak tradycyjna propozycja czasami nie wystarczy. Tym razem próbowałam uzyskać smak jaki pamiętam z domu. Mój Tato uwielbia Zobacz więcej
Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podaliśmy z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego. Składniki 500 g Zobacz więcej
Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na Zobacz więcej
Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego. Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą Zobacz więcej
Hit, który na moim wielkanocnym stole pojawia się już od kilku lat. Jeśli nie boicie się spróbować czegoś nowego o dosyć ciekawym smaku to Wam polecam tę przekąskę. Ja w tym roku na pewno znów zrobię. Zobacz więcej
Czy widujecie w sklepach radicchio i zastanawiacie z czym się to je? Może nawet się nie zastanawiacie, ponieważ jużsobieto odpuściliście, w przekonaniu, że jest to do niczego. Wiele lat ja również Zobacz więcej
Smaczna i chrupiąca sałatka, którą gorąco polecam. 5 dużych rzodkiewek mała sałata lodowa średnia marchew puszka czerwonej fasoli ogórek gruntowy łyżeczka octu balsamicznego z fig przyprawa do sałatek Zobacz więcej
Pożegnanie z truskawkami… Pyszny i prosty pomysł na owocowy deser, dodatek do owsianki, puddingu, ryżu, budyniu czy lodów. Polecam! SKŁADNIKI: 1/2 kg truskawek 2 łyżki cukru trzcinowego 1 i 1/4 łyżki Zobacz więcej
Jak kupić dobrej jakości ocet balsamiczny? – Ale Ciastko! Skip to content Ale Ciastko! Ciasteczkowy świat kulinariów Menu Jak kupić dobrej jakości ocet balsamiczny? 2017-07-172017-07-18 adminLeave a Zobacz więcej
Grzanki z truskawkami i octem balsamicznym – są takie połączenia, które dla większości wydadzą się dziwne – bo jak to? Truskawki, ocet balsamiczny i bazylia? Ha! Ci którzy jeszcze nie znają tego Zobacz więcej
Truskawki z octem balsamicznym - brzmi prze paskudnie, a smakuje przepysznie! Z początku sama podchodziłam sceptycznie do tego połączenia smakowego, ale odkąd zdecydowałam się w ubiegłym roku Zobacz więcej
Sałatka pełna witamin i kolorów! Bez nabiału, czy jajek! Lekka! Do obiadu! Czy solo, jako przekąska ;) Składniki: 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej) 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1 Zobacz więcej
Święta Święta i po świętach :) Można się więc ze spokojem odciąć od świątecznej klasyki stołu, chwilę odpocząć po świątecznej bieganinie kuchennej i obżarstwie i... zabrać się znowu za poświąteczne Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Królik pieczony w rękawie

Królik pieczony w rękawie 13776

Królik znalazł się jako jedna z pozycji na liście tegorocznych wyzwań kulinarnych. Pojawił się tam dlatego, że ostatni raz jadłam królika mając jakieś 2-3 lata, czego oczywiście kompletnie nie Zobacz więcej
Święta Święta i po świętach :) Można się więc ze spokojem odciąć od świątecznej klasyki stołu, chwilę odpocząć po świątecznej bieganinie kuchennej i obżarstwie i... zabrać się znowu za poświąteczne Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Królik w winie

Królik w winie 391

Królik do doskonałe i delikatne mięso, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Polecam ten przepis zarówno na weekendowy obiad jak i Święta, wtedy kiedy chcecie aby na stole pojawiło się coś mniej Zobacz więcej
Dla tych, co stronią od warzyw - grillowana karkówka. Niby polski klasyk, ale jednak z niecodzienną marynatą. Pyszne smaki południa czyli oliwa z oliwek, cytryny, czosnek i rozmaryn oraz ocet Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Czerwona cebula w occie balsamicznym.

Czerwona cebula w occie balsamicznym. 996

Jadłam ją po raz pierwszy w czasach, w których czerwona cebula była w Polsce prawie tak mało popularna jak banany. Przywieziona była z Włoch przez moją Babcię, która swoje wakacje spędzała na Sycylii. Zobacz więcej
Będąc kiedyś w małej włoskiej restauracji jadłam nietypowo, bo nie pastę, czy pizzę, przepyszną sałatkę z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym. Przez kilka lat brakowało mi tego smaku, aż do Zobacz więcej