Przepis na królik w piwie

Wyjątkowe danie na specjalne okazje, więc na Święta jak najbardziej pasuje. Wiem ,że niektórzy z Was mogą mieć opory przed przygotowaniem królika ale na prawdę warto. Danie jest pyszne, aromatyczne. Zobacz więcej
Przepis na 6 porcji królik w piwie tuszka królika 0,5 l ciemnego piwa 4 marchewki 2 pomidory 1-2 pietruszek pół selera biała część pora 1 cukinia garść zielonej fasolki sól pieprz czerwona papryka w Zobacz więcej
Królik ma pyszne i bardzo delikatne mięsko - danie godne polecenia:) Składniki: tuszka królika pieprz sól morska+rozmaryn+skórka cytryny masło cebula ok. 300g wody 1 kostka rosołowa 2 łyżeczki Zobacz więcej
Danie to powstało na konkurs z wykorzystaniem w składnikach piwa Książęce. Królik duszony w piwie z boczkiem, suszonymi śliwkami i ziołami jest wprost obłędny. Początkowo chciałam wybrać do tego dania Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w śmietanie

królik w śmietanie 15026

Królik w najbardziej klasycznej odsłonie, czyli w śmietanie. Wariantów tego dania (jak każdego klasyka) jest sporo, ja wybrałam z niezawodnej Kwestii Smaku i przystosowałam do naszych potrzeb. Królik Zobacz więcej
Przepis jakiś czas temu pojawił się w Galerii Potraw. Chodził za mną dość długo, ale nie miałam odwagi za niego się zabrać. Jednak moja ciekawość i chęć eksperymentowania w kuchni zwyciężyły:) Jak to Zobacz więcej
Wiecie, że lubię królicze mięso. A najszybszym i najlepszym - moim zdaniem - sposobem na jego przygotowanie jest pieczenie. Tym razem piekłam w piwie (wciąż boję się pić alkohol, bo jak tu się Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Duszony królik

Duszony królik 13906

Dziś przygotowałam duszonego królika, którego możemy podać na wielkanocny obiad. Mięso z królika zalecane jest dla alergików, jest bardzo chude. delikatne i lekkostrawne. Polecam dla osób Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Królik

Królik 10386

Królik20 marca 2013 przez Grażyna | Brak komentarzy Fajne, duszone mięsko. Zdrowe zwłaszcza dla dzieci, choć wtedy lepiej nie dodawać wina VN:F [1.9.22_1171] Rating: 1.0/10 (1 vote cast) Królik, 1.0 Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PATI197799
KRÓLIK DUSZONY

KRÓLIK DUSZONY 12984

Składniki: mięso królika ( u mnie cztery skoki ) 2 średniej wielkości cebule przyprawy: sól, pieprz , majeranek, oliwa z oliwek Sposób wykonania: Mięso królika umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
KRÓLIK PIECZONY

KRÓLIK PIECZONY 13546

Dotychczas królika robiłam w formie potrawki, duszony z warzywami. Dzisiaj postanowiłam przetestować wersję pieczoną tego delikatnego mięsa. Pieczony, marynowany królik wykonany został według tego Zobacz więcej
Jeśli w najbliższym (albo nieco dalszym) czasie zbliża się jakaś ważna dla Was uroczystość, na którą planujecie przygotować wyjątkowy posiłek, polecam Wam ten przepis. Królik z tego przepisu jest Zobacz więcej
Każdy z Nas ma chyba takie potrawy w swojej kuchni. Których nie zrobi za żadne skarby świata. Ja miałam taki problem z królikiem, tak miałam. Chyba pozbyłam się tego problemu dzięki przepisowi który Zobacz więcej
suzana
suzana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
królik duszony

królik duszony 12681

Przepis z książki ''183 Nowe Przepisy Siostry Anastazji'' ,bardzo fajny ,robiłam go już kolejny raz i smakował każdemu;) polecam w takiej wersji ,lecz ja dodałam od siebie kilka szczegółów; do sosu Zobacz więcej
Jeśli w najbliższym (albo nieco dalszym) czasie zbliża się jakaś ważna dla Was uroczystość, na którą planujecie przygotować wyjątkowy posiłek, polecam Wam ten przepis. Królik z tego przepisu jest Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Duszony królik

Duszony królik 3099

Mój duszony królik oparty jest na przepisie:Szesnastowiecznym duszonym królik pochodzącym z książki „Uczta lodu i ognia” Chelsea Monoroe-Cassel i Sariann Lehrer. Główne różnice od przepisu Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy. Zobacz więcej
Badylarka
Badylarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony królik

Pieczony królik 11666

Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest Zobacz więcej
Długie weekendy prawie zawsze skłaniają mnie do eksperymentowania w kuchni. Co prawda większość sklepów jest zamknięta i trzeba polegać na własnych zapasach, ale to też pomaga stworzyć nowe potrawy. Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika? 9571

Mięso królicze jest bardzo cenne pod względem odżywczym, dlatego zaleca się, aby spożywały je przede wszystkim rozwijające się osoby – dzieci, młodzież, jak i osoby osłabione chorobą czy starsze. Zobacz więcej