królik w porach

Przepis na 4-5 porcji królik w porach Tuszka królika ( teraz w lidlu 17 zł za kg) 3 białe części pora 3 marchewki 2 ząbki czosnku sól pieprz mąka pszenna 2 łyżki masła oliwa Królika porcjujemy, Zobacz więcej
Dzięki swoim licznym walorom mięso królika jest umieszczane na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o żywienie dzieci. I nie dzieje się tak bez powodu – mięso królicze zawiera wysoki procent kwasu Zobacz więcej
Smaczny i bardzo delikatny królik. Dzięki temu, że jest obsmażany w mące, jest bardzo soczysty. Skladniki: 1 tuszka królika (ok. 1,5 kg.) 2 duże marchewki kawałek pora (biała część około 20 cm.) 50 Zobacz więcej
Szkoda, że tak rzadko jemy królicze mięso. Jest bardzo chude i zdrowe. Dawniej mój tata hodował króliki, wtedy było mi żal swoich milusińskich a dziś tęsknie za nimi na swoim talerzu :-P Swojego Zobacz więcej
Królik w sosie własnym Składniki: porcja królika 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 plasterki pora sól ziele angielskie 3 liście laurowe estragon 3 łyżki octu jabłkowego woda Królika dokładnie umyłam, Zobacz więcej
Produkty: sałatka z buraków 5-6 buraków biała część pora 2 ogórki kiszone 3 jajka puszka kukurydzy sól pieprz 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego Buraki gotujemy w skórkach do miękkości, Zobacz więcej
Nigdy do tej pory samodzielnie nie przyrządzałam królika, więc eksperymentowałam trochę i muszę przyznać, że eksperyment się powiódł i wyszedł pysznie :-) Składniki: dowolna część królika 2 ząbki Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Królik duszony w pomidorach

Królik duszony w pomidorach 201

2
Królicze mięso jest bardzo chude i delikatne. Domowy pasztet z królika jest wyjątkowo smaczny i jeśli jeszcze go nie próbowaliście to najwyższa pora. Warto włączyć królika do domowego menu a z tego co Zobacz więcej
Królika świeżego płuczemy i osuszamy ręcznikiem. Porcjujemy! Szkolenie poniżej :-) Nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem. Przyprawiamy majerankiem, tymiankiem i gałką muszkatołową. Obsmażamy na maśle Zobacz więcej
kaszki manny żółtko trochę posiekanej zieleniny: natka, koperek opjonalnie trochę masełka Do rosołku: marchewka pietruszka kawałeczek selera kawałek pora listek laurowy ziele angielskie Włoszczyznę Zobacz więcej
Składniki: królik pietruszka 2 marchwie 1 seler kawałek pora 1 mała cebulka sól pieprz 1 listki lubczyku i natki pietruszki kostka rosołowa- nie dla dzieci:) Gotujemy tak samo jak zwykły rosół, tyle Zobacz więcej
Idę jak burza. ;-D Dzis to jedliśmy na obiad, ledwo królik się skończył wczoraj. Jak to ja- "ulepszyłam" ;-), najpierw zeszkliłam ok. 1/4 pora i 4 ząbki czosnku, dopiero potem prawie wg. przepisu Zobacz więcej
Przepis na ok. 6 porcji królik w winie z warzywami i ziołami tuszka królika 3 duże marchewki biała część pora pół selera 1 pietruszka 3 cebulki dymki 3 ząbki czosnku 12 małych ziemniaków garść ziół: Zobacz więcej
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Popularne posty Babcia kisiła żur od lat , nawet sprzedawała - czasami znajomi polecali mi miejsce , gdzie można kupić dobry żur , nie wiedząc, że to ... No i doczekał się królik musztardy. Czytałem Zobacz więcej
Próbowaliście mięsa z królika? Przekonałam się do niego dopiero teraz, gdy sama go przyrządziłam. To bardzo delikatne i smaczne mięso. Spróbowałam go udusić w sosie z białego wina z dodatkiem słodkiej Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Królik w potrawce

Królik w potrawce 1920

1
Delikatne, kruche, soczyste mięso w aksamitnym, kremowym sosie, z dużą ilością warzyw. Tak przygotowany królik, to doskonały pomysł na codzienny, jak i odświętny obiad. Składniki: 1 tuszka królika Zobacz więcej
Przepis na ok.6 porcji Kurczak zapiekany z warzywami 6 ud z kurczaka 4 cebulki 6 młodych ziemniaków 4 marchewki 1/2 selera 2 pietruszki kawałek pora przyprawa węgierska do kurczaka sól pieprz 4 ząbki Zobacz więcej
Sałatka w której wykorzystałam kawałek upieczonego królika. Polecam podawać ją z sosem że świeżej żurawiny która o tej porze roku jest najlepsza. Dodałam także makaron kokardki, żeby sałatka była Zobacz więcej