królik w sosie

1 królik, 3 łyżki tłuszczu z kaczki – można użyć masło, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, 3 łyżki musztardy francuskiej, 2 cebule, 300 ml białego wytrawnego wina, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, 4 łyżki Zobacz więcej
Danie na dzisiaj to królik w sosie paprykowym. Królik delikatnyaromatyczny, podany z sosem paprykowym. Rozkosztujcie się, bo warto. Inne wersje dań z królikiem Świetnie smakuje także królik w Zobacz więcej
Nie miałam kiedy wrzucić przepisu, więc robię to teraz. Przepis banalny, znacie go na pewno wszyscy, ale królik smakuje wybornie. Składniki: nóżki królika (lub inne części) cebula sól pieprz papryka Zobacz więcej
Królik na dobre już zagościł w mojej kuchni. Tym razem proponuje wersję, która bardzo zasmakowała mojemu synkowi. Mięso podałam z pyzami na parze i gotowana jarzynką. Koniecznie spróbujcie! :) Zobacz więcej
Królik w sosie cytrynowym z rodzynkami i marchwią. Jest niezwykle smaczny i prosty w wykonaniu. SKŁADNIKI:(na 4 osoby ; czas przygotowania 70 minut) 1 królik ok.1,3 kg 1 cebula 2 marchwie 3 łyżki Zobacz więcej
Proponuję dziś królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Polecam Składniki : - 1,5 kg -2 kg królika -( 3-4 )ząbki czosnku - 2 cebule -4-5 łyżek oleju -( 1-1,5 )łyżki majeranku -sól Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharzenieedi
Królik w sosie koperkowym

Królik w sosie koperkowym 118

0
Królik w sosie koperkowym to potrawa, która odkąd pamiętam gościła w moim domu rodzinnym. Przygotowywała go moja mama a teraz ja przygotowuję go moim dzieciom. Królik w sosie koperkowym zawsze był Zobacz więcej
Mięso z królika jest bardzo delikatne w smaku. Ja zrobiłam go w sosie śmietanowym z rozmarynem. Polecam Wam jest bardzo smaczny. Składniki: 1 tuszka z królika 2 szklanki mleka 400 ml śmietany 18% 2 Zobacz więcej
Mówi się, że można wyciągnąć królika z kapelusza, ja mojego wyciągnęłam z rondla :) A tak na poważnie to bardzo zdrowe mięso, dobrze przyswajalne przez organizm, o niskiej zawartości tłuszczu, no po Zobacz więcej
Długo nie jedliśmy króliczego mięska, jest niedoceniane w Polsce..a szkoda bo powinno- jest dietetyczne, delikatne i bardzo smaczne:) Około 1 kg mięsa z królika 3 liście laurowe 4-5 kulek ziela Zobacz więcej
Ten klasyczny przepis francuski to właściwie najczęściej wykorzystywany przeze mnie sposób na przygotowanie mięsa króliczego. Doskonale smakuje w towarzystwie Klusek półfrancuskich i sałaty z sosem Zobacz więcej
Przepis ten dostałam od moich dziadków, pochodzi z książki "Kuchnia polska". Przyznam się od razu, że jakoś nie po drodze mi było z królikiem– to jakbym słuchała o pysznym chomiku w sosie ;). Ale Zobacz więcej
Mało kto przyrządza królika, a szkoda, to bardzo zdrowe i chude mięsko. Odpowiednio przygotowane jest soczyste i bardzo smaczne. Zapraszam na królika marynowanego w kefirze i czosnku, duszonego w Zobacz więcej
Na niedzielny obiad można pozwolić sobie na danie bardziej skomplikowane w przygotowaniu, którego smak zachwyci wszystkich domowników. Mięso królika jest bardzo smaczne i zdrowe, charakteryzuje się Zobacz więcej
stole pojawiło się trochę nowości i kulinarnych rarytasów. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie podrzuciła Wam jakichś pysznych przepisów. Zaczniemy w tradycyjnym stylu – od królika w sosie Zobacz więcej
To moje pierwsze podejście do królika i myślę, że całkiem udane. Dlatego też polecam ten przepis innym, którzy chcieliby się zmierzyć z tym produktem we własnej kuchni. Mięso królicze jest bardzo Zobacz więcej
stole pojawiło się trochę nowości i kulinarnych rarytasów. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie podrzuciła Wam jakichś pysznych przepisów. Zaczniemy w tradycyjnym stylu – od królika w sosie Zobacz więcej
Chyba nigdy nie jadłam królika... Spróbuję go zrobić w standardowy i klasyczny sposób. Królik w sosie śmietanowym SKŁADNIKI: 1 tusza królicza (około 1 kg) 1cebula 3 ząbki czosnku mąka pszenna 200 ml Zobacz więcej
o!kuchnia
o!kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o!kuchnia
Królik w sosie śliwkowym

Królik w sosie śliwkowym 265

0
Królik w sosie ze śliwkami kwi 4, 2012 Królik rzadko gości na polskich stołach, więc może warto go zrobić właśnie od święta…? Mięso królika jest białe, kruche, delikatne w smaku i praktycznie Zobacz więcej