królik w tymianku

Niedziela dzień wyjątkowy. Choć ja osobiście nie za bardzo ją lubię, no bo prac jakichś nie wypada robić ani w domu ani w ogrodzie, taki przymusowy leń :) No ale obiad musi być "lepszy", przynajmniej Zobacz więcej
królik w cytrusach z czarnymi oliwkami i tymiankiem Alternatywa dla królika w śmietanie czy maślance...Królika można zastąpić kurczakiem. Przepis od Łakomych Włochów :)Składniki: sok i otarta skórka z Zobacz więcej
Królik z tymiankiem i rodzynkami duszony w białym winie... Nie miałam serca, nie miałam czasu. Przez wiele tygodni prawie nie gotowałam (nie licząc prostych dań dla dziewczynek). Na jakiś czas Zobacz więcej
Pieczona młoda marchew z tymiankiem Uwielbiam pieczone warzywa a taka marchew jest niesamowicie prosta do przygotowania. Tymianek świetnie z nią współgra smakowo. Fajna jako przekąska, fajna do Zobacz więcej
Królik w czerwonym winie dobrze smakuje z gnocci albo naszymi rodzimymi kopytkami i surówką z czerwonej kapusty. Jest łatwy w przygotowaniu i smaczny. SKŁADNIKI: 1 królik 10 dag wędzonego boczku 1 Zobacz więcej
Królika świeżego płuczemy i osuszamy ręcznikiem. Porcjujemy! Szkolenie poniżej :-) Nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem. Przyprawiamy majerankiem, tymiankiem i gałką muszkatołową. Obsmażamy na maśle Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Król w tymianku

Król w tymianku 369

0
Królik to pyszne, chude mięso, które wymaga jednak dlugiego duszenia. Tak więc jeżeli planujecie szybką kolację - to nie jest to najlepszy wybór. Ale jeżeli macie czas, królik to pomysł na naprawdę Zobacz więcej
Blog pełen przepisów i zdjęć. Gotuję bo kocham. Po nocy dla siebie, żeby odreagować stres. W ciągu dnia dla dwóch córek i często razem z nimi. Rozkładam proces twórczy na czynniki pierwsze. Chwytam Zobacz więcej
« Restauracja Lemongrass ... Ekspresowe ziemniaki z ... » Królik pieczony z młoda marchewką Bardzo proste i szybkie do przygotowania danie. Bardzo smaczne i lekkostrawne. Mięso królika polecane jest w Zobacz więcej
Królik ma bardzo delikatne, chude mięso i jest łatwy w przygoowaniu. SKŁADNIKI: 1 królik 3 dag masła 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 1 cebula 3 goździki tymianek natka pietruszki liść laurowy 2 łyżki Zobacz więcej
1 królik, 3 łyżki tłuszczu z kaczki – można użyć masło, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, 3 łyżki musztardy francuskiej, 2 cebule, 300 ml białego wytrawnego wina, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, 4 łyżki Zobacz więcej
przygotowanej marynacie zanurzamy umytą wcześniej tuszkę z królika (wedle uznania można ją wcześniej pokroić na porcje) i odstawiamy na noc do lodówki. Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę Zobacz więcej
Jestem wielbicielką potraw z królika. To chude, smaczne mięso. Królik z oliwkami i winem smakuje genialnie. Składniki: królik (pokrojony na średniej wielkości poracje) 2 szalotki 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
przygotowanej marynacie zanurzamy umytą wcześniej tuszkę z królika (wedle uznania można ją wcześniej pokroić na porcje) i odstawiamy na noc do lodówki. Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę Zobacz więcej
Aromatyczny bigosik z młodej kapusty i swojskich suszonych pomidorów pyszne połączenie Składniki - 1,5 główki młodej kapusty - 1 marchewka - 2 cebule z szczypiorkiem - mała puszka przecieru Zobacz więcej
Kuchenne inspiracje podróżami to świetna zabawa. Tym razem wracamy z Malty. Jej reprezentacyjnym daniem jest Fenek - królik serwowany w sosie czosnkowym z dodatkiem czerwonego wina. Bardzo popularne Zobacz więcej
kawałki mięsa z każdej strony na złotobrązowy kolor, wyłożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Na mięsie położyć gałązki rozmarynu. Na patelni zeszklić cebulę i czosnek, dodać resztę Zobacz więcej
Doskonałe i do tego zdrowe mięso. Łatwe w przygotowaniu. Po prostu idealne - to królik. I z tego królika oraz włoszczyzny zrobimy fantastyczny obiad - królik w warzywach ze śmietaną. Składniki 4 Zobacz więcej
kawałek królika w szynce parmeńskiej i układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy 1 godzinę pod przykryciem, a kolejne pół bez. Po Zobacz więcej
Królik na dobre już zagościł w mojej kuchni. Tym razem proponuje wersję, która bardzo zasmakowała mojemu synkowi. Mięso podałam z pyzami na parze i gotowana jarzynką. Koniecznie spróbujcie! :) Zobacz więcej