królik według okrasy

{{headerMessage}}
Pamiętacie warsztaty w Ancorze, na których byłam na początku października? Razem z Adamem Chrząstowskim przyrządzaliśmy wtedy między innymi rewelacyjną okrasę z królika podaną na preparowanej kaszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dlaczego chłopska? Bo, jak ostatnio usłyszałam, facet to nie królik, ale skoro ma wcinać zieleninę to choć okraszoną. Tym razem na okrasę były chrupiące skwarki. SAŁATKA CHŁOPSKA: kilka liści sałaty Zobacz więcej
Yen_z_Ven
Yen_z_Ven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śladami Futrzaków
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 7689

0
{{headerMessage}}
Trafiła do mnie książka Pascal kontra Okrasa - bardzo ładnie wydana, z apetycznymi fotografiami i juz zapowiedziałam, że będę męczyła rodzinę tymi daniami:) i już w niedzielę jedliśmy pstrąga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla mnie nie ma nic złego wmięsiei produktach pochodzeniazwierzęcego -jeśli zwierzę było hodowane w dobrych warunkach i w humanitarny sposób zabite. Pisałam już o tłuszczach przy okazji wpisu o gęsim Zobacz więcej
charllize
charllize Obserwuj blogaObserwujesz bloga
7smakowswiata.blox.pl
Kopytka z kurkami...

Kopytka z kurkami... 1194

0
{{headerMessage}}
Kopytka z kurkami... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Fish and puree z kiszoną kapustą ... Kopytka z kurkami... Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i Zobacz więcej
froszka
froszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolacja we Dwoje
Kurczak pachnący wolnością

Kurczak pachnący wolnością 146

0
{{headerMessage}}
i czosnek (w tle kminek, świeży majeranek i takie tam). Bobardzo sugestywnie o pewnym zającu opowiadała pani Wencel u Okrasy. I ja się nie mogłam opędzić ani od tego jałowca, ani od zająca (to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fish and puree z kiszoną kapustą ... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Zupa z zieleniatek.... Fish and puree z kiszoną kapustą ... Inspiracją dla dzisiejszej potrawy był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj prawdziwy obiad i to nie byle jaki! :) Pyszny królik. Magdy dziadek hoduje króliki i dostaliśmy jednego. Takiego w całości, z podrobami w środku. Znaczy się już bez futerka na szczęście. No i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciekawe danie i w miarę proste do przygotowania (jeśli opanujemy dzielenie królika na kawałki – opis pod przepisem). Królik duszony w sosie musztardowym to przepis Pascala, pochodzący z książki „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tekst NIE jest sponsorowany. Zakup książki sfinansowałam z własnych funduszy ;) Markety zaczęły dosłownie "bombardować" nas przepisami. Największym sukcesem cieszy się akcja Lidla, w której Pascal i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tłuszcze pochodzenia naturalnego są zdrowe. Ale nie napiszęjedzmy tłuszcz. Napiszęza to zdrowytłuszcz, pochodzenia naturalnego + ruch to jest nieodzowne połączenie. Składniki: tłusta skóra i tłuszcz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pascal vs Okrasa - Recenzja! Tydzień 5! Vol. 2 Jak to zwykle na początku czynię, również i dzisiaj zapewniam, że recenzja jest moja, wymyślona przez mój mózg ;-) Po pierwsze: Cena Wczoraj się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Nasze pierogi były najbardziej pracochłonne, ale w końcu się z nimi uporałyśmy i wszyscy mogliśmy zasiąść do stołu, żeby spróbować tego co stworzyliśmy podczas kilku godzin warsztatów. Najpierw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Wiedziałam czym rozświetlić ten smutny, tandetny, ociekający tłuszczem landszaft. Słodką okrasą moich kulinarnych wspomnień miał być Jamie Oliver. W Nottingham jedliśmy w Jamie's Italian, kolacja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogórkowy w pełni, więc jak z tego nie korzystać. Ogórki już się kiszą, czas na sałatki. Sałatka wielowarzywna podana do obiadu w zimi... Nadziewane roladki z piersi kurczaka Pora na nadziewane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podsumowanie konkursu "Smakowita Pajda to kulinarna ... Majanowe pieczenie Nadzieja jest wtedy, gdy jest ciasto. Ciasto jest zawsze.- Dean Ray Koontz Blog > Komentarze do wpisu « Podsumowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zapiekanki z mozzarellą i bulgur Wegański jaglany pasztecik sojowy Wegańskie sakiewki z cieciorką i batatem Hummus paprykowy na cieście jaglanym Moja wersja krupniku ZUPA GULASZOWA WERSJA ll Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Okrasę, Darię Ładochę oraz Pawła Małeckiego. Każdy z przepisów opatrzony jest legendą: bardzo łatwe, łatwe, trochę trudniejsze, czas przygotowania, liczba porcji, danie wege, danie bez laktozy, danie Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Sesemesy bagienne

Sesemesy bagienne 262

0
{{headerMessage}}
on za kierownika w naszym gieesie robi, wycieczkę wygrał kupiwszy dwa kilo salcesonu. Sesemesa wysłał i wygrał. Chadziukowa Walerka gada, że ustawka to była, ale ja tam nie wiem. Dość, że Pytluczuk Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, z tym to różnie bywa, nie tracił nadziei Szuwaśko, bywa i tak, mówił, że Czyprak czyta jedno, a robi drugie, jak wtedy, co wlał olej silnikowy do parnika zamiast do silnika i się prosiaki dla niego Zobacz więcej