królik według okrasy

{{headerMessage}}
Pamiętacie warsztaty w Ancorze, na których byłam na początku października? Razem z Adamem Chrząstowskim przyrządzaliśmy wtedy między innymi rewelacyjną okrasę z królika podaną na preparowanej kaszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dlaczego chłopska? Bo, jak ostatnio usłyszałam, facet to nie królik, ale skoro ma wcinać zieleninę to choć okraszoną. Tym razem na okrasę były chrupiące skwarki. SAŁATKA CHŁOPSKA: kilka liści sałaty Zobacz więcej
Yen_z_Ven
Yen_z_Ven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śladami Futrzaków
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 7721

0
{{headerMessage}}
Trafiła do mnie książka Pascal kontra Okrasa - bardzo ładnie wydana, z apetycznymi fotografiami i juz zapowiedziałam, że będę męczyła rodzinę tymi daniami:) i już w niedzielę jedliśmy pstrąga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla mnie nie ma nic złego wmięsiei produktach pochodzeniazwierzęcego -jeśli zwierzę było hodowane w dobrych warunkach i w humanitarny sposób zabite. Pisałam już o tłuszczach przy okazji wpisu o gęsim Zobacz więcej
charllize
charllize Obserwuj blogaObserwujesz bloga
7smakowswiata.blox.pl
Kopytka z kurkami...

Kopytka z kurkami... 1211

0
{{headerMessage}}
Kopytka z kurkami... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Fish and puree z kiszoną kapustą ... Kopytka z kurkami... Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i Zobacz więcej
froszka
froszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolacja we Dwoje
Kurczak pachnący wolnością

Kurczak pachnący wolnością 147

0
{{headerMessage}}
i czosnek (w tle kminek, świeży majeranek i takie tam). Bobardzo sugestywnie o pewnym zającu opowiadała pani Wencel u Okrasy. I ja się nie mogłam opędzić ani od tego jałowca, ani od zająca (to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, francusko, polskich. Dlaczego? Śpieszę z wytłumaczeniem: angielski fish and chips, ale zamiast oryginalnych frytek mamy tu francuskie puree, a wszystko to na polskiej kapuście kiszonej :) Smaczne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj prawdziwy obiad i to nie byle jaki! :) Pyszny królik. Magdy dziadek hoduje króliki i dostaliśmy jednego. Takiego w całości, z podrobami w środku. Znaczy się już bez futerka na szczęście. No i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciekawe danie i w miarę proste do przygotowania (jeśli opanujemy dzielenie królika na kawałki – opis pod przepisem). Królik duszony w sosie musztardowym to przepis Pascala, pochodzący z książki „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tekst NIE jest sponsorowany. Zakup książki sfinansowałam z własnych funduszy ;) Markety zaczęły dosłownie "bombardować" nas przepisami. Największym sukcesem cieszy się akcja Lidla, w której Pascal i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tłuszcze pochodzenia naturalnego są zdrowe. Ale nie napiszęjedzmy tłuszcz. Napiszęza to zdrowytłuszcz, pochodzenia naturalnego + ruch to jest nieodzowne połączenie. Składniki: tłusta skóra i tłuszcz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a Okrasa nie umył mięsa! On nie umył mięsa! Lalalalala!! Osz kurde, przeca to mielone! Dobra ma wybaczone ;-) Jeszcze flaszkę przez to przegrałem, w mordę jeża! ;] Nie mam w zasadzie żadnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
:) Nasze pierogi były najbardziej pracochłonne, ale w końcu się z nimi uporałyśmy i wszyscy mogliśmy zasiąść do stołu, żeby spróbować tego co stworzyliśmy podczas kilku godzin warsztatów. Najpierw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Wiedziałam czym rozświetlić ten smutny, tandetny, ociekający tłuszczem landszaft. Słodką okrasą moich kulinarnych wspomnień miał być Jamie Oliver. W Nottingham jedliśmy w Jamie's Italian, kolacja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
według E. Wachowicz Przepis na jabłecznik na półkruchym spodzie zanotowałam z programu Ewy Wachowicz. Prosta receptura, a ciasto pyszne i pachnące wanilią. Pos... Chili con carne Chili con carne jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mintajem w prosciutto,tartaletki z gęsią i kasztanami, Adam, blog Pruski gotuje:tradycyjna tarta z kaszanką z zagrody, Aga, blog Pretty baked:quiche z jabłkiem i szynką, Agata, blog Happy Kitchen: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porowo-pieczarkowa Pierogi ruskie z wędzonym serem Schab w sosie cebulowo-grzybowym Fasola w sosie pomidorowym z parówką Zupa pomidorowa z szarymi kluskami Karkówka duszona z pieczarkami i kaszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Książka Rodzinna Kuchnia Lidla - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Sesemesy bagienne

Sesemesy bagienne 273

0
{{headerMessage}}
... 3 lata temu Cooking Empire Na jagody...Malinowo-jagodowe-czekoladowe tartaletki 4 lata temu Sto procent Masła w Maśle Sniadanie dla Macieja. Bulka, kaszanka, jajo. 4 lata temu i like cooking Zobacz więcej
{{headerMessage}}
NIE! Nie będziecie nam cenzurować blogów! 3 lata temu Naleśnikiem do Nieba Najlepszego Ciut... 3 lata temu Cooking Empire Na jagody...Malinowo-jagodowe-czekoladowe tartaletki 4 lata temu Sto procent Zobacz więcej