królik według okrasy

Pamiętacie warsztaty w Ancorze, na których byłam na początku października? Razem z Adamem Chrząstowskim przyrządzaliśmy wtedy między innymi rewelacyjną okrasę z królika podaną na preparowanej kaszy Zobacz więcej
Dlaczego chłopska? Bo, jak ostatnio usłyszałam, facet to nie królik, ale skoro ma wcinać zieleninę to choć okraszoną. Tym razem na okrasę były chrupiące skwarki. SAŁATKA CHŁOPSKA: kilka liści sałaty Zobacz więcej
Yen_z_Ven
Yen_z_Ven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śladami Futrzaków
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 7653

0
Trafiła do mnie książka Pascal kontra Okrasa - bardzo ładnie wydana, z apetycznymi fotografiami i juz zapowiedziałam, że będę męczyła rodzinę tymi daniami:) i już w niedzielę jedliśmy pstrąga Zobacz więcej
Dla mnie nie ma nic złego wmięsiei produktach pochodzeniazwierzęcego -jeśli zwierzę było hodowane w dobrych warunkach i w humanitarny sposób zabite. Pisałam już o tłuszczach przy okazji wpisu o gęsim Zobacz więcej
Kopytka z kurkami... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Fish and puree z kiszoną kapustą ... Kopytka z kurkami... Jest to kolejny przepis podpatrzony od Karola Okrasy i Zobacz więcej
i czosnek (w tle kminek, świeży majeranek i takie tam). Bobardzo sugestywnie o pewnym zającu opowiadała pani Wencel u Okrasy. I ja się nie mogłam opędzić ani od tego jałowca, ani od zająca (to Zobacz więcej
kminkiem i skrapiamy delikatnie olejem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 250 stopni na złocisty kolor (ok. 20 minut). niedziela, 06 października 2013, charllize poleć znajomemu » śledź Zobacz więcej
Dzisiaj prawdziwy obiad i to nie byle jaki! :) Pyszny królik. Magdy dziadek hoduje króliki i dostaliśmy jednego. Takiego w całości, z podrobami w środku. Znaczy się już bez futerka na szczęście. No i Zobacz więcej
Ciekawe danie i w miarę proste do przygotowania (jeśli opanujemy dzielenie królika na kawałki – opis pod przepisem). Królik duszony w sosie musztardowym to przepis Pascala, pochodzący z książki „ Zobacz więcej
Tekst NIE jest sponsorowany. Zakup książki sfinansowałam z własnych funduszy ;) Markety zaczęły dosłownie "bombardować" nas przepisami. Największym sukcesem cieszy się akcja Lidla, w której Pascal i Zobacz więcej
, komputerem, wżerając produkty z przetworzonymi tłuszczami. Dzisiejsze czasy to kurczak żyjący w klatkach, tuczony sterydami, jedzący samą chemię, gotowy do uboju po 3 miesiącach. Współcześni Zobacz więcej
Pascal vs Okrasa - Recenzja! Tydzień 5! Vol. 2 Jak to zwykle na początku czynię, również i dzisiaj zapewniam, że recenzja jest moja, wymyślona przez mój mózg ;-) Po pierwsze: Cena Wczoraj się Zobacz więcej
:) Nasze pierogi były najbardziej pracochłonne, ale w końcu się z nimi uporałyśmy i wszyscy mogliśmy zasiąść do stołu, żeby spróbować tego co stworzyliśmy podczas kilku godzin warsztatów. Najpierw Zobacz więcej
... Wiedziałam czym rozświetlić ten smutny, tandetny, ociekający tłuszczem landszaft. Słodką okrasą moich kulinarnych wspomnień miał być Jamie Oliver. W Nottingham jedliśmy w Jamie's Italian, kolacja Zobacz więcej
Ładowanie... Łączna liczba wyświetleń Polub mnie na Facebooku O mnie Absolwentka pedagogiki, lubiąca dobrą kuchnię i podróże. Wyznająca zasadę "przez żołądek do serca" :) Wzruszająca się ambitnym Zobacz więcej
, Agata, blog Pieczone truskawki:pudding chlebowy na słono, Agata, blog Słodka galeria:tarta w stylu prowansalskim,słone babeczki i mini torciki, Agata, blog Ziarenka pieprzu:kotlety rybne po żydowsku Zobacz więcej
ze szpinakiem, Zgaga Zupa cebulowo-serowa Kluski śląskie ze szpinakiem Pikantny kebab z sosem jogurtowym wg Karola Okrasy Zielone kopytka z serowo-łososiowym sosem Drobiowe roladki ze szpinakowym Zobacz więcej
Pieczone ziemniaki z serem długodojrzewającym i wędzoną rybą wg Okrasy 3 tygodnie temu zuzamoll ... 4 tygodnie temu Around the kitchen table... Nie bój się sięgąć po swoje szczęście, Mała! 4 tygodnie Zobacz więcej
2 tygodnie temu Kuchnia Jaroszki Ciasto Na Legalu 2 tygodnie temu Kuchenne Smaki Kucharzy Trzech Kakaowe ciasto z kruszonką i owocami 3 tygodnie temu Chata Magoda 4 tygodnie temu Algierskie Klimaty O Zobacz więcej
, powoli robiło się sucho. Ale przez taką ni... 3 godziny temu Szlakiem daktyli... Kofty z sarniny w sosie migdałowym - samo zdrowie - Kofty z sarniny, to brzmi ekskluzywnie. Moja dzisiejsza Zobacz więcej