królik z rozmarynem

Pewnie w wielu domach potrawy z królika to nic nadzwyczajnego .Kiedyś tak było i u mnie . Znajomi hodowali króliki ( wtedy była moda na królicze futerka ) . Zresztą chyba wszyscy którzy mieli działki Zobacz więcej
Przez chwilę zastanawiałam się, czy królik w ogóle powinien się tu znaleźć. Jedyne bowiem królicze zdjęcia, jakie posiadam to te "z produkcji", zdjęcia gotowego dania brak. Ale ponieważ królicze mięso Zobacz więcej
Składniki: 1 duży królik 1 mały słoiczek musztardy Dijon 3 gałązki świeżego rozmarynu 120 g masła 50 ml koniaku sól czarny pieprz z młynka Przygotowanie: Królika pokrój na porcje. Kawałki mięsa Zobacz więcej
Mięso królika jest zdrowe i delikatne, odpowiednio przyprawione smakuje wybornie. Dzisiaj proponuję w sosie ze świeżym rozmarynem i pieprzem syczuańskim. Zapraszam :) Królik w sosie z rozmarynem około Zobacz więcej
Pyszna potrawka, którą przygotowałam na niedzielny obiad (już dawno temu..). Świeży rozmaryn pasuje do delikatnego mięsa z królika i idealnie aromatyzuje całość. Z całej tuszki wychodzi duża porcja, Zobacz więcej
Delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne takie właśnie jest to danie. Idealne na rodzinny, weekendowy obiad ponieważ mimo iż nie wymaga od nas większego wysiłku to wymaga jednak trochę czasu Zobacz więcej
1 królik ok 1 kg 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 2 cebule pół szklanki jasnego wina wytrawnego rozmaryn listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 3-4 ząbki czosnku szczypta szafranu 200 ml śmietany Zobacz więcej
Królikduszonyw białym winie to świetna propozycja na niedzielny obiad lub świąteczne danie. Mięso jest delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne :-) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami Zobacz więcej
Od dawna się zbierałam, żeby zrobić duszonego królika. Nigdy wcześniej go nie przygotowywałam, chociaż wiele razy miałam okazję jeść. W końcu kupiłam króliczą tuszkę, a mój zakup zbiegł się z Zobacz więcej
Królik w rozmarynie, marynowany w białym winie Uwielbiam odkrywać nowe smaki, dlatego gdy ostatnio przez przypadek znalazłem w sklepie tuszki królicze, nie zastanawiając się kupiłem jedną. Nigdy Zobacz więcej
Z królikiem zaczęłam eksperymentować dość niedawno. Kolega Grzesiek opublikował przepis na takiego w śmietanie i tak się zaczęło. Niestety świeżego mogę kupić tylko raz w miesiącu, więc pojawia się na Zobacz więcej
Przepis ten przywiozłam z Mantova, niedużego miasta położonego niecałe 2 godziny jazdy na zachód od Mediolanu. Przygotowanie królika bardzo proste i nie wymagające dużego nakładu pracy, efektem zaś Zobacz więcej
Upały zelżały, radość gotowania wróciła, tak jak i radość jedzenia. Przy +40 stopniach C, nawet wytrwali sięgali po coś bardziej z lodówki, niż z garnka (no chyba, że garnek stał w lodówce :) ). Ale Zobacz więcej
W ostatnim czasie zaprzyjaźniony blog Mała Łyżeczka zorganizował akcje pod tytułem „Nienudne mięso z królika”. Pomyślałam: bardzo fajna akcja, przecież królik ma takie delikatne mięso. Po chwili Zobacz więcej
Lubimy wyzwania. Ichociaż podobno zawsze chodzi przede wszystkim oto, żebykróliczka gonić, tonam tym razem zdecydowanie chodziło oto, żebygo upiec. Izjeść. Udało się pierwszorzędnie, wybacz Alicjo. ;) Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na przepysznego królika. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz-amator :) Jedyne czego potrzebujecie , to tylko świeżych ziół i dobrego białego Zobacz więcej
Od pewnego jegomościa usłyszałam kiedyś, że dania z królika są "wiejskie"i mało wyrafinowane. Moim zdaniem - są jednak przede wszystkim cholernie smaczne! Składniki: 1 tusza królika, poporcjowana na Zobacz więcej
się stroną, układając menu na niedzielny obiad. Składniki na zupę: 800 ml bulionu z królika 5 średnich ziemniaków, pokrojonych w grubą kostkę 1 spora cebula, w grubą kostkę 4 gałązki świeżego Zobacz więcej
iKamyk
iKamyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Laboratorium Smaku
Królik z rozmarynem

Królik z rozmarynem 371

0
SŁODKO SŁODKIE znalezione... KREWETKI RYBY KAPUSTA KRÓLIK PIECZYWO SUSHI addio pomidory Cherry Almond Dutch Baby. - [image: IMG_6962] *Rozgardiasz. Niby normalna sprawa. Są w końcu rzeczy ważne i Zobacz więcej
. Niestety w całym daniu liczy się czas – czas marynowania można oczywiście skrócić, ale jeżeli chcemy aby danie było naprawdę dobre, warto poczekać ten 1 dzień. Do tego czas pieczenia – czasami Zobacz więcej