królik z rozmarynem

mysza75
mysza75 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Królik w rozmarynie

Królik w rozmarynie 71

0
{{headerMessage}}
Aromatyczny rozmarynowy królik który jest bardzo delikatnym mięsem.Polecam podać go na świątecznym stole i nie tylko. Królik jest lekkostrawnym mięsem i zalecany jest dzieciom. 2 nogi królika 1 comber Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie w wielu domach potrawy z królika to nic nadzwyczajnego .Kiedyś tak było i u mnie . Znajomi hodowali króliki ( wtedy była moda na królicze futerka ) . Zresztą chyba wszyscy którzy mieli działki Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Królik, wino, rozmaryn

Królik, wino, rozmaryn 722

2
{{headerMessage}}
Przez chwilę zastanawiałam się, czy królik w ogóle powinien się tu znaleźć. Jedyne bowiem królicze zdjęcia, jakie posiadam to te "z produkcji", zdjęcia gotowego dania brak. Ale ponieważ królicze mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 duży królik 1 mały słoiczek musztardy Dijon 3 gałązki świeżego rozmarynu 120 g masła 50 ml koniaku sól czarny pieprz z młynka Przygotowanie: Królika pokrój na porcje. Kawałki mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso królika jest zdrowe i delikatne, odpowiednio przyprawione smakuje wybornie. Dzisiaj proponuję w sosie ze świeżym rozmarynem i pieprzem syczuańskim. Zapraszam :) Królik w sosie z rozmarynem około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna potrawka, którą przygotowałam na niedzielny obiad (już dawno temu..). Świeży rozmaryn pasuje do delikatnego mięsa z królika i idealnie aromatyzuje całość. Z całej tuszki wychodzi duża porcja, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marchewki por (jasna część) korzeń pietruszki 3-4 ząbki czosnku 3-4 spore gałązki rozmarynu liść laurowy pieprz sól morska rozmarynowa 2 łyżki oliwy 200ml białego wytrawnego wina Sposób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 królik ok 1 kg 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 2 cebule pół szklanki jasnego wina wytrawnego rozmaryn listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 3-4 ząbki czosnku szczypta szafranu 200 ml śmietany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Królikduszonyw białym winie to świetna propozycja na niedzielny obiad lub świąteczne danie. Mięso jest delikatne, aromatyczne i bardzo smaczne :-) Duszone udko królika podałam z pieczonymi ziemniakami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna się zbierałam, żeby zrobić duszonego królika. Nigdy wcześniej go nie przygotowywałam, chociaż wiele razy miałam okazję jeść. W końcu kupiłam króliczą tuszkę, a mój zakup zbiegł się z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Królik w rozmarynie, marynowany w białym winie Uwielbiam odkrywać nowe smaki, dlatego gdy ostatnio przez przypadek znalazłem w sklepie tuszki królicze, nie zastanawiając się kupiłem jedną. Nigdy Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Królik w winie, cytrynie i rozmarynie

Królik w winie, cytrynie i rozmarynie 276

0
{{headerMessage}}
Z królikiem zaczęłam eksperymentować dość niedawno. Kolega Grzesiek opublikował przepis na takiego w śmietanie i tak się zaczęło. Niestety świeżego mogę kupić tylko raz w miesiącu, więc pojawia się na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis ten przywiozłam z Mantova, niedużego miasta położonego niecałe 2 godziny jazdy na zachód od Mediolanu. Przygotowanie królika bardzo proste i nie wymagające dużego nakładu pracy, efektem zaś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Upały zelżały, radość gotowania wróciła, tak jak i radość jedzenia. Przy +40 stopniach C, nawet wytrwali sięgali po coś bardziej z lodówki, niż z garnka (no chyba, że garnek stał w lodówce :) ). Ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ostatnim czasie zaprzyjaźniony blog Mała Łyżeczka zorganizował akcje pod tytułem „Nienudne mięso z królika”. Pomyślałam: bardzo fajna akcja, przecież królik ma takie delikatne mięso. Po chwili Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekany królik z rozmarynem i boczniakami Bez sprzecznie jest to nasze ulubione danie i naprawdę, nie wiem czemu, mięso królika jest tak mało popularne w naszym kraju , przecież jest niesamowicie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubimy wyzwania. Ichociaż podobno zawsze chodzi przede wszystkim oto, żebykróliczka gonić, tonam tym razem zdecydowanie chodziło oto, żebygo upiec. Izjeść. Udało się pierwszorzędnie, wybacz Alicjo. ;) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zapraszam Was na przepysznego królika. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz-amator :) Jedyne czego potrzebujecie , to tylko świeżych ziół i dobrego białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od pewnego jegomościa usłyszałam kiedyś, że dania z królika są "wiejskie"i mało wyrafinowane. Moim zdaniem - są jednak przede wszystkim cholernie smaczne! Składniki: 1 tusza królika, poporcjowana na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się stroną, układając menu na niedzielny obiad. Składniki na zupę: 800 ml bulionu z królika 5 średnich ziemniaków, pokrojonych w grubą kostkę 1 spora cebula, w grubą kostkę 4 gałązki świeżego Zobacz więcej