królik z tymiankiem i ziemniakami z miętą

Bardzo lubię mięso z królika- jest delikatne i ma przyjemną konsystencję. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a danie jest pyszne! Dla mnie najpyszniejszy jest chyba sos, który mogłabym wyjadać Zobacz więcej
Niedziela dzień wyjątkowy. Choć ja osobiście nie za bardzo ją lubię, no bo prac jakichś nie wypada robić ani w domu ani w ogrodzie, taki przymusowy leń :) No ale obiad musi być "lepszy", przynajmniej Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
królik w śmietanie

królik w śmietanie 13133

1
dostosowując czas gotowania). Królik w śmietanie (na 2 osoby) 1/2 kg tuszki królik (mogą być np same udka) 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku ok 750ml bulionu warzywnego + pęczek świeżych ziół (u Zobacz więcej
Pieczony Królik z Ziemniakami i Brukselką Marynowane mięso królika pieczone wraz z ziemniakami. Do tego sos tymiankowy i gotowana brukselka. Królik trochę mnie rozczarował. Miałam wobec niego ogromne Zobacz więcej
królika. 5. Solimy pieprzymy,wg. Uznania. Doprawiamy do smaku ale z umiarem(!!!) ,np. ja użyłam odrobine: tymianku,rozmarynu,lubczyku i majeranku. 6. Przykrywamy pokrywa i " pyrkamy" na małym ogniu Zobacz więcej
Królik długo czekał na swój moment w zamrażalniku. A wszystko przez moje uprzedzenia do mięsa z kością. Po prostu nie umiem takowego jeść i mnie to denerwuje. Ale w końcu stwierdziłam, że królik Zobacz więcej
Pyszne , aromatyczne danie z mięsa królika, można zrobić syty obiad z małej ilości mięsa. Podałam z ziemniakami z wody , słodycz potrawki przełamuje kwaśny dodatek - ogórek kiszony. królik , u mnie Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 8036

1
Potrawka z królika w śmietanie to dla mnie wspomnienie dzieciństwa, bo moja Mama często ją przygotowywała:). I, mimo że nigdy nie jadłam królika nigdzie poza rodzinnym domem, to jestem przekonana, że Zobacz więcej
Jest to fajne i delikatne danie na obiad z małymi dziećmi. Ja przygotowałam takiego królika właśnie na obiad, na którym byli moim mali siostrzeńcy. Mięso z królika jest delikatne i dla małych dzieci Zobacz więcej
Od kiedy zostałam mamą, moja kuchnia zmieniła się. Mam na myśli gotowanie a nie wystrój wnętrza :) Zaczęłam gotować świadomiej i do repertuaru typowych dań doszły mi jeszcze dania dla dzieci. Jak Zobacz więcej
por. Gdy warzywa będą miękkie sos doprawiamy, wrzucamy posiekane listki świeżego rozmarynu, zagęszczamy koncentratem pomidorowym i rozrobioną w wodzie mąką ziemniaczaną (u mnie 2 czubate łyżki, ale Zobacz więcej
kuuking
kuuking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuuking
Posiejemy zioło

Posiejemy zioło 127

0
umysłowe. MIĘTA Hodowanie: Mięta lubi półcieniste miejsca i najlepiej gliniastą ziemię. Podlewamy ją obficie i często uważając, aby nie lać po liściach. Smak: Mięta ma orzeźwiający smak. Zapach: Zobacz więcej
makaronu conchiglioni (muszle) - 250 g świeżego szpinaku - 250 g sera ricotta - 1 puszka pomidorów w całości - 1 mała cebula - 4 ząbki czosnku - 100 g sera mozzarella (w kawałku lub tarty) - 1 łyżka Zobacz więcej
Królik z tymiankiem i rodzynkami duszony w białym winie... Nie miałam serca, nie miałam czasu. Przez wiele tygodni prawie nie gotowałam (nie licząc prostych dań dla dziewczynek). Na jakiś czas Zobacz więcej
« Majowa zupa z botwinki Jej Wysokość: Pieczona ... » Kurczak w śmietanie Z Siostrą uwielbiałyśmy, kiedy Mamcia przygotowywała na obiad skrzydełka z kurczaka w śmietanowym sosie z dużą ilością Zobacz więcej
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej
Królika dostałam od kolegi z pracy, który na tyle o mnie dba, że od czasu do czasu obdarowuje mnie dobrodziejstwami swojego gospodarstwa. Wyzwaniem było dla mnie porcjowanie mięsa, musiałam naostrzyć Zobacz więcej
. Budzę się wtedy smutna. Gdyby był nadal, wracałabym właśnie do domuz torbą marchewek. Było nie do pomyślenia nie dać mu jednej dziennie, surowej, do chrupania, chociaż był psem a nie królikiem... Zobacz więcej
w tłuszczu (najlepiej gęsim) bardzo długo w niskiej temperaturze. To takie połączenie naszego smalcu i pasztetu, gdyż występuje tam zdecydowana przewaga mięsa, więc trudno to nazwać zwyczajnym Zobacz więcej
dodatki wybrałam buraki oraz kluski śląskie przygotowane przeze mnie i moją mamę. składniki potrzebne na mięso: - królik ( użyłam przednich łap i korpusu); - marchew; - cebula; - 4 ząbki czosnku; - Zobacz więcej