Przepis na królik ze śliwką i boczkiem

This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Królik Duszony w Winie i Śliwkach Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
IrenaB
IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy od serca
Królik w czerwonym winie

Królik w czerwonym winie 5782

Królika coraz częściej można kupić w supermarketach. Warto, aby to chude i smaczne mięso częściej gościło na naszych stołach. Pamiętam z dzieciństwa, że moja Mama zwykle przygotowywała królika w Zobacz więcej
ongotujepl
ongotujepl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
On gotuje
Śliwki w boczku

Śliwki w boczku 783

Śliwki w boczkuto jedna z najlepszych imprezowych przekąsek także dla tych, którzy nie lubią śliwek! Śliwki w boczku – składniki 2 paczki boczku surowego w plastrach paczka śliwek suszonych wykałaczki Zobacz więcej
Błyskawiczna przekąska. Pieczone, suszone śliwki zawinięte w plasterki wędzonego boczku. Pycha :)) Nie podaję ilości składników, ponieważ one zależą od ilości jaką chcemy uzyskać :) Składniki: śliwki Zobacz więcej
Muszę przyznać, że jest to bardzo niefotogeniczna potrawa, choć chciałam, nie dała się ładnie sfotografować;) Mimo wyglądu, zapewniam, że królik w takim wydaniu jest pyszny! Kruchutkie, delikatne, Zobacz więcej
Królik to jedno z tych mięs, które często wspominamy z nostalgią i zostawiamy gdzieś w przeszłości w przepisach babci Anielki. Czasem jednak warto je odkurzyć i przypomnieć sobie, jak przyrządzić Zobacz więcej
Pyszny obiad, uwielbiamy to połączenie, pachnące i super smaczne :) Podałam je z ziemniaczkami z masełkiem i buraczkami na ciepło, mniam ! :)) 4 rozbite cienko płaty schabowe 8 śliwek suszonych Zobacz więcej
Królik coraz częściej pojawia się w naszych sklepach – super delikatne mięsko do pieczenia i rewelacyjny na zupę kwasek ( niebawem na blogu). Pamiętajmy jednak , że królik mimo swej delikatności bywa Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Mięso na święta - przepisy

Mięso na święta - przepisy 3150

Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
Jeżeli już chciałem się podszkolić w robieniu królika to postanowiłem go zrobić w kilku wersjach :) Teraz wersja królika nie duszonego a pieczonego w piekarniku. Królik to bardzo delikatne mięso, Zobacz więcej
mysza75
mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wesoła kuchnia
Winny królik ze śliwkami

Winny królik ze śliwkami 467

Królik aromatyczny, w winie duszony ze śliwkami suszonymi. Polecam dodać śliwki bo sos powstanie bardzo smaczny. Można dodać śliwki wędzone jak ktoś ma. mięso marynata: 2 udźce z królika 2 cebule 4 Zobacz więcej
Wątróbka królicza jest bardzo delikatna. Polecam osobom które mają niedobory żelaza. Z suszoną śliwką i żurawiną oraz jabłkiem stanowi fajne połączenie smakowe. W dzieciństwie nie przepadałam za Zobacz więcej
ongotujepl
ongotujepl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
On gotuje
Śliwki w boczku

Śliwki w boczku 429

Śliwki w boczkuto jedna z najlepszych imprezowych przekąsek także dla tych, którzy nie lubią śliwek! Śliwki w boczku – składniki 2 paczki boczku surowego w plastrach paczka śliwek suszonych wykałaczki Zobacz więcej
Dzisiaj pierwszy raz robiłam pasztet z królika. Postanowiłam dodać do niego suszone śliwki kalifornijskie i powiem Wam że smak mnie zaskoczył - bardzo pozytywnie. Uwielbiam takie połączenia...słonego Zobacz więcej
Już od najmłodszych byłym nauczona jeść do mięsa królika, ponieważ mój dziadek hodował te zwierzęta na gospodarstwie. Obecnie w rodzinie nikt nie hoduje królików, ale moja miłość do tego Zobacz więcej
Wyjątkowe danie na specjalne okazje, więc na Święta jak najbardziej pasuje. Wiem ,że niektórzy z Was mogą mieć opory przed przygotowaniem królika ale na prawdę warto. Danie jest pyszne, aromatyczne. Zobacz więcej
Trochę czasochłonne i pracochłonne danie, ale nie zrażajcie się, bo pracochłonne wcale nie znaczy trudne, a czasochłonne wcale nie oznacza, że długo się trzeba będzie napracować - po prostu czas Zobacz więcej
Dziś dwa przepisy w jednym, więc zamiast pleść po próżnicy, od razu przejdę do rzeczy. Najpierw śliwki, bo muszą się zamarynować w winie i przyprawach. To fantastyczny dodatek, który pasuje zarówno do Zobacz więcej
belgia od kuchni
belgia od kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
belgia od kuchni
I znowu królik

I znowu królik 442

I znowu królik, powiecie. Tak, znowu, królik jest tutaj wyjątkowo lubiany i popularny. Tym razem tradycyjny przepis z Liège – pamiętacie, wspominałam o nim, pisząc o mielonych z Liège, a teraz Zobacz więcej
Danie to powstało na konkurs z wykorzystaniem w składnikach piwa Książęce. Królik duszony w piwie z boczkiem, suszonymi śliwkami i ziołami jest wprost obłędny. Początkowo chciałam wybrać do tego dania Zobacz więcej