królik ze śliwkami w czerwonym winie

Muszę przyznać, że jest to bardzo niefotogeniczna potrawa, choć chciałam, nie dała się ładnie sfotografować;) Mimo wyglądu, zapewniam, że królik w takim wydaniu jest pyszny! Kruchutkie, delikatne, Zobacz więcej
i znowu ... Pełna improwizacja! Tak oto tym razem poszło w ruch wino, suszone śliwki, cynamon, anyż... W takim wykonaniu królik jest szczególnie smaczny i przepis na pewno będziemy go zaliczać do Zobacz więcej
Królik to jedno z tych mięs, które często wspominamy z nostalgią i zostawiamy gdzieś w przeszłości w przepisach babci Anielki. Czasem jednak warto je odkurzyć i przypomnieć sobie, jak przyrządzić Zobacz więcej
Królika coraz częściej można kupić w supermarketach. Warto, aby to chude i smaczne mięso częściej gościło na naszych stołach. Pamiętam z dzieciństwa, że moja Mama zwykle przygotowywała królika w Zobacz więcej
Wątróbka królicza jest bardzo delikatna. Polecam osobom które mają niedobory żelaza. Z suszoną śliwką i żurawiną oraz jabłkiem stanowi fajne połączenie smakowe. W dzieciństwie nie przepadałam za Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pijany królik

pijany królik 3615

4
Plan był taki, żeby zrobić obiad nie wychodząc z domu. W związku z powyższym rozmroziłam królika i zaczęłam rozglądać się za przepisem, który nie wymagałby wyprawy do sklepu. W końcu trafiłam w Kuchni Zobacz więcej
W sklepach pojawiły się tuszki królicze, nawet niedrogie - niecałe 20 zł za kg. Nigdy wcześniej nie jadłam królika, ale postanowiłam spróbować. Tradycyjny, polski przepis na królika duszonego w Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Niezbędne produkty: 700 gr królika 500 ml wina czerwonego wytrawnego 80 ml wermutu 3 cebule 4,5 grzybów suszonych 100 gr śliwek suszonych 1 główka czosnku łyżka miodu (np. Zobacz więcej
. Królik duszony był w winie z dodatkiem powideł, suszonych śliwek, rodzynek i pomidorów w puszce właśnie Linii Food & Joy. Efekt - delikatne, niezwykle aromatyczne i pełne smaku danie. Danie, do Zobacz więcej
królik opity czerwonym winem. KRÓLIK W CZERWONYM WINIE Z SUSZONYMI OWOCAMI przepis znaleziony na Kwestia Smaku i zmodyfikowany 1 tusza królika o wadze około 1 kg 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 1 Zobacz więcej
nie pochłania dużo czasu, pieniążków, a kończy się przyjemnym, puszystym pasztetem, przypominającym trochę pasztet francuski. Szykujcie czerwone wino, bo będzie pite i będzie gotowane! 1/2 kg Zobacz więcej
. W przeciwieństwie do wersji śmietanowych królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami to danie lekkie ibardzo odchudzone. Czas przygotowania: 50 minut Porcje:8 Składniki: królik pokrojony na 8 Zobacz więcej
wieprzowy z grzybami leśnymi gulasz wieprzowy pomidorowo-musztardowy B. wołowe węgierski z rodzinnego przepisu wołowy z grzybami i owocami wołowina duszona w białym winie, musztardzie i Zobacz więcej
siebie zadoskonałych tylko dlatego, żestawiają sobie małe wymagania " Hermann Hesse Potrzebujemy: tuszka młodego królika / 4 nogi i grzbiet / lampka (125 ml ) czerwonego wina, u mnie domowe z Zobacz więcej
. Bez niego Święta nie są pełne, jeśli wiecie o co mi chodzi:) Składniki: 2,5 kg kapusty koszonej 180 g boczku wędzonego 650 g kiełbasy 190 g łopatki wieprzowej pół królika (przednia część) 300 ml Zobacz więcej
roladki, co też Wam radzę zrobić przed smażeniem. Roladki są dość duże, więc oczywiście można je zjeść jako mięso do obiadu. Ale u nas wyszło inaczej, więc podpowiadam, że po schłodzeniu ładnie można Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3135

1
na ragoût z kalmarów Fizioły, czyli fasola ze śliwkami na wędzonce Konfiturowane udko z gęsi Krewetka i kalmar na galaretce z ogórka Krucha tarta z porem i serem kozim Makrela w białym winie z Zobacz więcej
-Smacznie - zdrowo - kolorowo Schab ze śliwkami w czerwonym winie-Kasiekw gotuje Serek topiony (domowy)-Jola66,Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom Smalec - najpyszniejszy na świecie- Tarzynkowo Zobacz więcej
łyżka sosu sojowego sól , pieprz Marynatą posmarować mięso i odstawić na 12 godzin. Gęś, ponacinać, obsmażyć , włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 40 min. podlewając wytworzonym sosem. Po Zobacz więcej
z refleksami granatu. Zapach jest intensywny dominują aromaty czerwonych jagód, czarnej porzeczki, śliwki, dzikich wiśni i ziół. Wino jest pełne dobrze zrównoważone z pikantnymi nutami. Taniny są Zobacz więcej