krótka teoria

krótkim wstępem zaglądajcie już co się u mnie działo : * jajecznica na idealne śniadanie? zawsze! * na chwilę przed zaliczeniem teorii * ostatnia jazda u Pani Beaty - najlepszy instruktor * Zobacz więcej
Lepiej lepić lepieja! Zaglądam dziś do skrzynki pocztowej (tej namacalnej, NIE wirtualnej) a tu niespodziewanka! Prezent od za wzięcie udziału w akcji na Mikserze Kulinarnym pt. Lepiej z eko Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Yorkshire pudding

Yorkshire pudding 95

1
Yorkshire pudding to nic innego jak inny sposób przygotowania zwykłych naleśników, ponieważ ciasto mało czym różni się od ciasta na naleśniki. Wielu znawców sprawy twierdzi, że w oryginale Yorkshire Zobacz więcej
Przepis wraz z gadżetami użytym do zrobienia zdjęcia pochodzi wprost z zaprzyjaźnionej azjatyckiej restauracji „Dziki ryż”, który bez oporów podaje go na swoim fanpage’u. Danie proste, efektowne i Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranne Inspiracje
.328.

.328. 137

0
?"(Co zjadłam w środę?) z menu dołączanymi przez dziesiątki blogów. Swoją drogą w krótkim czasie, z niewiadomych powodów stałam się osobą poza etatowo oceniającą jadłospisy. Drogą mailową i choć Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Wytrawna przegryzka

Wytrawna przegryzka 44

0
. Wiem są różne teorie na ten temat. Jem mięso, zagryzam zieleniną i popijam kawą. Dlatego też moja przekąska ma mięso – szynkę branderburską – cienkie plasterki pokrojone w krótkie paski. Do tego coś Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranne Inspiracje
.677.

.677. 78

0
Dzisiaj dostałam krótką, oczekiwaną od jakiegoś czasu informację. Od razu usiadłam i zaczęłam planować podróż, Poznaniu przybywam, pobiegam i będę tuzinami smażyła obiecane placki. Podobno dziewczyny Zobacz więcej
Od kiedy zobaczyłam tę książkę kilka tygodni temu, od razu postanowiłam, że muszę ją mieć. Zaciekawiły mnie liczne recenzje i krótkie wycinki z książki. Od kilku dni jestem już szczęśliwą posiadaczką Zobacz więcej
i bardzo szybko uszkadza się szkliwo, a tym samym próchnica ma bardzo łatwy dostęp do zęba i w bardzo krótkim czasie zaczyna on boleć, co będzie na pewno zauważone, ponieważ ból zęba jest bardzo Zobacz więcej
nam jej tajniki i oswajał z gotowaniem po grecku, w ciągu całych warsztatów. A w menu wcale nie było „ryby po grecku”, tylko filet z kurczaka, krewetki, Tzatzyki, i deser. A wszystko to przygotowane Zobacz więcej
dodatków i sosów. Jednym słowem: każdy znajdzie coś dla siebie. Jakiś czas temu, będąc w Turcji, wraz z rodziną udaliśmy się na poszukiwania, popularnego fast food'a w lekko zmienionej aranżacji. Zobacz więcej
niejednoznaczne powiedzenie: „Zróbmy to, zanim ugotują się szparagi” Ludwik XIV wierząc w "naukową" teorię piętnastowiecznego humanistyParcelesusa, głoszącą, żeszparagi sprzyjają utrzymaniu erekcji u Zobacz więcej
Do tej pory zamieściłam na blogu trzy przepisy na potrawy, które przygotowywaliśmy podczas warsztatów „Dylematy sklepowej półki”. Tym razem czwarty i ostatni wpis na ten temat, moja krótka relacja i Zobacz więcej
to użycie solonego masła. Od jakiegoś czasu robię cookies tylko z nim. To fajny kontrapunkt dla słodyczy ciastek. Istnieje zresztą teoria, że sól poprawia smak czekolady. Choć świat się nie zawali Zobacz więcej
i do niskokalorycznych nie należy. Tyle mówi teoria klasycznej kuchni, można jednak spotkać propozycje przygotowania confit light tzn. w przygotowaniu wykorzystuje się bulion z dodatkiem, relatywnie Zobacz więcej
Drugie śniadanie fot. D.Szymborska Cokolwiek robimy to zawsze trzeba planować. Bieganie ma tą cudowną zaletę, że (przynajmniej teoretycznie) można wyjść na trening o dowolnej porze. I tutaj zaczynają Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Robimy jajecznicę

Robimy jajecznicę 136

0
Robimy jajecznicę | przepis, jak zrobić Anka Gotuje Przepisy na zdrowe i smaczne dania Robimy jajecznicę Posted on 20 lutego 2014 by Anka Leave a comment Kto nie lubi jajecznicy ręka w górę! Nie widzę Zobacz więcej
. Zatem dziś o kawie, a konkretnie pozytywach i negatywach wynikających z jej spożywania. Zapraszam (; Kawa jako jedna z współczesnych używek doskonale pasuje do „dzisiejszego” szybkiego trybu życia, Zobacz więcej
nakładaniem placków na patelnie warto zamieszać składniki, bo pomimo, że masa wydaję się jednolita po krótkim czasie może znowu oddzielać w niej sok z warzyw, który będzie pryskał na patelni. 6. Zobacz więcej
na przejście z jednej pory roku w drugą. Moją teorię potwierdzają redaktorzy KUKBUKa, którzy w ostatnim numerze na Dzień Wagarowicza również polecają gulasz z boczniaków. I choć twierdzą, że w Zobacz więcej