krótka teoria

{{headerMessage}}
krótkim wstępem zaglądajcie już co się u mnie działo : * jajecznica na idealne śniadanie? zawsze! * na chwilę przed zaliczeniem teorii * ostatnia jazda u Pani Beaty - najlepszy instruktor * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lepiej lepić lepieja! Zaglądam dziś do skrzynki pocztowej (tej namacalnej, NIE wirtualnej) a tu niespodziewanka! Prezent od za wzięcie udziału w akcji na Mikserze Kulinarnym pt. Lepiej z eko Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Yorkshire pudding

Yorkshire pudding 148

1
{{headerMessage}}
Yorkshire pudding to nic innego jak inny sposób przygotowania zwykłych naleśników, ponieważ ciasto mało czym różni się od ciasta na naleśniki. Wielu znawców sprawy twierdzi, że w oryginale Yorkshire Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Kurczak z orzeszkami nerkowca

Kurczak z orzeszkami nerkowca 121

0
{{headerMessage}}
Przepis wraz z gadżetami użytym do zrobienia zdjęcia pochodzi wprost z zaprzyjaźnionej azjatyckiej restauracji „Dziki ryż”, który bez oporów podaje go na swoim fanpage’u. Danie proste, efektowne i Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranne Inspiracje
.328.

.328. 138

0
{{headerMessage}}
?"(Co zjadłam w środę?) z menu dołączanymi przez dziesiątki blogów. Swoją drogą w krótkim czasie, z niewiadomych powodów stałam się osobą poza etatowo oceniającą jadłospisy. Drogą mailową i choć Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Wytrawna przegryzka

Wytrawna przegryzka 49

0
{{headerMessage}}
. Wiem są różne teorie na ten temat. Jem mięso, zagryzam zieleniną i popijam kawą. Dlatego też moja przekąska ma mięso – szynkę branderburską – cienkie plasterki pokrojone w krótkie paski. Do tego coś Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poranne Inspiracje
.677.

.677. 78

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj dostałam krótką, oczekiwaną od jakiegoś czasu informację. Od razu usiadłam i zaczęłam planować podróż, Poznaniu przybywam, pobiegam i będę tuzinami smażyła obiecane placki. Podobno dziewczyny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kiedy zobaczyłam tę książkę kilka tygodni temu, od razu postanowiłam, że muszę ją mieć. Zaciekawiły mnie liczne recenzje i krótkie wycinki z książki. Od kilku dni jestem już szczęśliwą posiadaczką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam wszystkie osoby dbające o zdrowie swoje i swoich najbliższych do akcji SŁODYCZE BEZ CUKRU I ASPARTAMU Zbieramy przepisy na CIASTA, CIASTECZKA, KREMY (DO CIAST, DO KANAPEK), BUDYNIE, LODY, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nam jej tajniki i oswajał z gotowaniem po grecku, w ciągu całych warsztatów. A w menu wcale nie było „ryby po grecku”, tylko filet z kurczaka, krewetki, Tzatzyki, i deser. A wszystko to przygotowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatków i sosów. Jednym słowem: każdy znajdzie coś dla siebie. Jakiś czas temu, będąc w Turcji, wraz z rodziną udaliśmy się na poszukiwania, popularnego fast food'a w lekko zmienionej aranżacji. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niejednoznaczne powiedzenie: „Zróbmy to, zanim ugotują się szparagi” Ludwik XIV wierząc w "naukową" teorię piętnastowiecznego humanistyParcelesusa, głoszącą, żeszparagi sprzyjają utrzymaniu erekcji u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do tej pory zamieściłam na blogu trzy przepisy na potrawy, które przygotowywaliśmy podczas warsztatów „Dylematy sklepowej półki”. Tym razem czwarty i ostatni wpis na ten temat, moja krótka relacja i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to użycie solonego masła. Od jakiegoś czasu robię cookies tylko z nim. To fajny kontrapunkt dla słodyczy ciastek. Istnieje zresztą teoria, że sól poprawia smak czekolady. Choć świat się nie zawali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na ręcznik papierowy, odsącz je z tłuszczu. Nanieś niewielką ilość tłuszczu na patelnię teflonową iułóżudka skórą do dołu.Przyrumieńskórę do „chrupkości” przez ok 3 min. Voila i gotowe:-) Do confit Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drugie śniadanie fot. D.Szymborska Cokolwiek robimy to zawsze trzeba planować. Bieganie ma tą cudowną zaletę, że (przynajmniej teoretycznie) można wyjść na trening o dowolnej porze. I tutaj zaczynają Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Robimy jajecznicę

Robimy jajecznicę 145

0
{{headerMessage}}
Robimy jajecznicę | przepis, jak zrobić Anka Gotuje Przepisy na zdrowe i smaczne dania Robimy jajecznicę Posted on 20 lutego 2014 by Anka Leave a comment Kto nie lubi jajecznicy ręka w górę! Nie widzę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zatem dziś o kawie, a konkretnie pozytywach i negatywach wynikających z jej spożywania. Zapraszam (; Kawa jako jedna z współczesnych używek doskonale pasuje do „dzisiejszego” szybkiego trybu życia, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nakładaniem placków na patelnie warto zamieszać składniki, bo pomimo, że masa wydaję się jednolita po krótkim czasie może znowu oddzielać w niej sok z warzyw, który będzie pryskał na patelni. 6. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na przejście z jednej pory roku w drugą. Moją teorię potwierdzają redaktorzy KUKBUKa, którzy w ostatnim numerze na Dzień Wagarowicza również polecają gulasz z boczniaków. I choć twierdzą, że w Zobacz więcej