Krówki są to mleczne cukierki, które wytwarza się z mleka, cukru i masła. Poniżej podaje przepis na kruche krówki, tzn. nie będą miękkie w środku. W smaku przypominają cukierki toffi i idealnie pasują
Zobacz więcej
Uwielbiam krówki! Wszystkie - zarówno mordoklejki, jak i te twarde jak kamień i sypiące się - po prostu wszystkie :) Składniki: 300 ml śmietanki kremówki (może być też mleko skondensowane
Zobacz więcej
Kruche,ciągnące, z płynnym środkiem, kakaowe...Kochamy je wszystkie. Oczywiście mowa o naszych ukochanych "Krówkach". Są dość proste w przygotowaniu, jednak trzeba mieć się na baczności w czasie ich
Zobacz więcej
Ah te krówki, kruche czy ciągnące wszystkie są pyszne i przesłodkie, jedni kochają ciągutki-mordoklejki, inni za to ubóstwiają tą kruchą wersję, wychodząc więc na przeciw waszym potrzebom musiałam
Zobacz więcej
Czy znacie kogoś, kto nie lubi krówek ? Bo ja nie. Jeżeli już, to są zwolennicy kruchych krówek i osoby lubiące tzw.ciągutki. Tych cukierków nie da się nie lubić. Szczególnie takich zrobionych
Zobacz więcej
Już nie raz przekonałam się że to co zrobię w domu jest smaczniejsze i przede wszystkim ze sprawdzonych składników. Domowe cukierki u mnie jeszcze nie gościły, ale dzisiejszych krówek mam całą puszkę!
Zobacz więcej
Składniki: 300 ml mleka 3/4 szklanki cukru 1/3 kostki masła Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku - ja użyłam patelni teflonowej, mniej przywiera, a trzeba tego pilnować. Podgrzewamy i mieszamy
Zobacz więcej
Krówki to słodkość nad słodkościami. Tak słodkie, że aż zęby bolą, ale właśnie takie są najpyszniejsze. Razem z moim synkiem uwielbiamy właśnie takie mocno waniliowe, maślane i lekko kruche. Nie jest
Zobacz więcej
Domowe słodycze- co tu dużo pisać? Po prostu pycha Domowe ciągutki można przechowywać do 14 dni. Świetnie nadają się również do wypieków. No i kolejne łakocie zrobione własnoręcznie Przepis został
Zobacz więcej
Szukałam kiedyś przepisu na drobne słodkości, które będę mogła w miarę szybko zrobić, zapakować i wziąć na imprezę, której byłam współ-organizatorką. Nie chciałam robić małych babeczek, bo za dużo
Zobacz więcej
To chyba jedno z moich ulubionych ciast. Uwielbiam krówkę i wszystko co krówkowe:D. Składniki Ciasto: - 500 g mąki - 1/2 szklanki cukru pudru - 6 łyżek miodu - 1/2 kostki margaryny (ja zawsze używam
Zobacz więcej
#54 Świetny przepis! :D Można z niego zrobić trzy rodzaje krówek: twarde, typu karmelki, kruche, lub ciągnące, w zależności ile będziemy je gotować. Ja zdjęłam je ciut za późno i wyszły kruche, więc
Zobacz więcej
Bardzo słodkie. Baaaardzo ciągnące się. Bardzo waniliowe. Jestem zaskoczona, że wyszły tak dobre. Robiąc je, nie sądziłam, że będę chciała zjeść chociaż jedną, bo wolę te kruche, ale na jednej się nie
Zobacz więcej
DOMOWE KRÓWKI korzystałam z przepisu na Moich Wypiekach || kilkanaście cukierków - 200ml mleka skondensowanego słodzonego - 100g cukru - 40g masła - ew. wanilia, sól Płaską foremkę wyłożyć folią
Zobacz więcej
Domowe krówki Każdy z nas lubi słodycze, te zrobione w domu dają nam pewność, że użyte produkty są naturalne i zdrowsze od tych, które oferują sklepy :) 300 ml śmietany 30% 70g masła (może być ok 60g)
Zobacz więcej
Nie sądziłem, że przygotowanie domowych krówek jest takie proste. Masę krówkową robiłem niejednokrotnie, ale jakoś nie przyszło mi do głowy zrobić cukierki. Ale ostatnio wypatrzyłem przepis na blogu
Zobacz więcej
SKŁADNIKI: Ciasto: 3 szklanki mąki 10 dag masła 2 jaja 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 4 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa: 500 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1 cukier
Zobacz więcej
Muffiny z krówkami rozpływającymi się w środku puszystej babeczki :) Składniki: 200g mąki pszennej 200g cukru 100g masła 200ml mleka 3 jajka 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Zobacz więcej
Ostatnio naszła nas wielka ochota na ... krówki :) ale takie prawdziwe, ciągnące .. okazuje się jednak że w polskich sklepach wszystkie na które natrafiliśmy to te kruche.. Nie było więc wyjścia -
Zobacz więcej