krówki kakaowe cukierki

{{headerMessage}}
Szyszki to smak mojego dzieciństwa :)Tym razem dodałam kakao i wyszły mocno czekoladowe. Składniki 250 g cukierków krówek o smaku śmietankowym 250 gcukierków krówek o smaku kakaowym 50 g masła 150 Zobacz więcej
zyrraffka
zyrraffka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
muffinkowe niebo
Muffinki z krówkami

Muffinki z krówkami 130

0
{{headerMessage}}
Miękkie, puszyste, kakaowe z fantastycznym nadzieniem z moich ulubionych cukierków- krówek. Uzależniają! Składniki na 12 krówek: 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczne, mega kakaowe i szybkie w wykonaniu ciasteczka z krówkową niespodzianką w środku. Gorąco polecam Składniki: 160g mąki pszennej 100g drobnego cukru 10g cukru waniliowego 110g masła 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie oto jadalne szyszki robiłam, gdy byłam "mała". Smak dzieciństwa, słodki smak. Wydały mi się idealne na zimowy czas. Szyszki: ok. 50 dag krówek (Najlepiej ciągnące, ja kupiłam nie ciągutki i też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wam? :-) SKŁADNIKI: ok. 100 gramów ryżu preparowanego (dmuchanego) 300 gramów cukierków krówek (najlepiej ciągutek) 100 gramów masła opcjonalnie łyżeczka gorzkiego kakao W garnku lub na patelni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Ciasteczka z krówkami i ... Ciasto z owocami na kefirze » Ciasteczka z kolorowymi drażami Powoli staję się monotematyczna :-), ale nie mogę na to nic poradzić, robienie ciastek jest naprawdę bardzo Zobacz więcej
Hanna
Hanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Może upiekę ciastka...?
Wielki Test Krówek

Wielki Test Krówek 74

0
{{headerMessage}}
Któż nie zna krówek? Są to charakterystyczne polskie cukierki. Na rynku jest dostępnych wiele ich rodzajów, od klasycznych mlecznych, przez kakaowe, waniliowe, cappuccino, orzechowe, aż po sezamowe. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, karmel, cukierki krówki, masę kajmakową itp. z pewnością pokocha "szyszki" i poczuje, że zostały one stworzonego właśnie dla Niego. Szyszki z Ryżu Preparowanego (Dmuchanego) -Składniki: 250 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. POLEWA : 250g krówek 2 łyżki mleka Krówki łamiemy na mniejsze kawałki,jak są ciągnące to wrzucamy do garnka całe,wlewamy mleko.Podgrzewamy mieszając aż cukierki się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tort wykonany na 18 urodziny Ciemny biszkopt przełożony konfiturą wiśniową oraz lekkim kremem śmietanowo-krówkowym z dodatkiem mascarpone. Wyjątkowo smaczne połączenie, a dzięki kremowi śmietanowemu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Biszkopt jasny: http://bymagda.blog.pl/2014/04/11/biszkopt-jasny/ Biszkopt ciemny: http://bymagda.blog.pl/2014/04/11/biszkopt-ciemny-kakaowy/ Poncz: 2-3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy sok z 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaku i konsystencji są zbliżone do krówek ciągutek, tyle, że o smaku kakaowym. Niestety trochę przy nich zabawy, ale nie jest to zbyt pracochłonna praca. Do formowania kuleczek i ich obtaczania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna inspiracja znaleziona na blogu Pani Doroty www.mojewypieki.com z moimi modyfikacjami- pyszne babeczki z adwokatem i krówkami z dwukolorowym kremem z bitej śmietany i kakao. Przepis na 12 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
połączenia ( nie rozbijać małych grudek).Dodać bakalie i wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec 55-60 minut w temperaturze 180'C ( do suchego patyczka). Polewa: - 7 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasteczka czekoladowe z płatkami kukurydzianymi, może nie są zbyt atrakcyjnie wizualnie, ale są pyszne, tanie i proste do przygotowania. Na pewno są lepsze od kupnych tego typu słodyczy. Podobnie też Zobacz więcej
Justina's cakes
Justina's cakes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Justina's cakes
Krówki

Krówki 732

3
{{headerMessage}}
Kruche,ciągnące, z płynnym środkiem, kakaowe...Kochamy je wszystkie. Oczywiście mowa o naszych ukochanych "Krówkach". Są dość proste w przygotowaniu, jednak trzeba mieć się na baczności w czasie ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
herbatników 400 g cukierków-krówek kostki masła 6 łyżek mleka Na małym ogniu, w garnuszku o grubym dnie roztopić krówki z masłem, mieszając od czasu do czasu. Kiedy masa będzie prawie jednolita, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trochę czasochłonne w przygotowaniu no i trochę się przyklejało do formy, ale smak w 100% zrekompensował te trudności. Z kolei robiąc karmel, za zaleceniem autorki przepisu, poszłam na skróty, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: łyżka cukru Na masę budyniową: - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 250g masła - 1 op. cukru waniliowego (16g) - 3 łyżki mąki pszennej - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Na polewę krówkową: - Zobacz więcej