kruche ciastka przepis podstawowy

Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Ciasteczkowe kruche motylki

Ciasteczkowe kruche motylki 91

0
Kolejny sposób na wykorzystanie ciasta kruchego. Chciałam zrobić dzieciom przyjemność i pobawić się troszkę lukrem plastycznym. Wiem, że barwniki spożywcze to samo zło, ale raz na jakiś czas chyba Zobacz więcej
rozwałkowujemy na grubość ok 2-3 mm . Wykrawamy wzory wg upodobań . Ciastka wykładamy na dużej blaszce pokrytej papierem do pieczenia , smarujemy pozostałymi białkami . Posypujemy cukrem , cynamonem Zobacz więcej
Przepis podstawowy na ciasto kruche bezglutenowe - ciasto, które zawsze się udaje. Jest proste do wykonania, elastyczne i plastyczne. Doskonale nadaje się do przygotowania słodkich tart, spodów do Zobacz więcej
Uwielbiam kruche ciastka, mało kto ich nie lubi. Do podstawowego przepisu mojej mamy dodałam trochę słonecznika, orzechów, czekoladę i wyszła pyszna domowa bomba kaloryczna ;) Kruche ciasteczka 1 i Zobacz więcej
Biscotti to specjał pochodzący z Włoch. To ciastka pieczone dwukrotnie, dzięki czemu są delikatne, kruche i chrupiące. Przechowywane w szczelnym pojemniku wytrzymują kilka tygodni. Najczęściej przed Zobacz więcej
Najzwyklejsze, najprostsze,kruche - z jedneg podstawowego przepisu zrobilam dwa rodzaje ciastek. Jest to ciasto uniwersalne, z ktorego przy pomocy fantazji mozna upiec roznego rodzaju ciasteczka. Zobacz więcej
125 g miękkiego masła 100 g mąki pszennej 100 g nierafinowanego drobnego cukru trzcinowego 1 jajko 2 kopiaste łyżki płatków owsianych 80 g gorzkiej czekolady do wypieków (tu: z Manufaktury Czekolady) Zobacz więcej
Dziś czas na ciasto piaskowe. Szukając bazy, trafiłam na dwa rodzaje; podobna do biszkopta z dodatkiem roztopionego tłuszczu i z ucieranego masła. Pierwsze wychodzi bardziej puszyste i miękkie, Zobacz więcej
Poniższy przepis dedykuję Monice z Pin up cooking looking, największej fance tych kolorowych ciasteczek, które upiekłam na sobotnie spotkanie z okazji piątych urodzin bloga Grażyny. Miałam ochotę Zobacz więcej
talerze tych cisteczek... Zniknęły jako pierwsze... Czy impreza była udana? Nie mam zielonego pojęcia :-) Zapamiętałam tylko ten kruchy smak... Co jest w nich wyjątkowego? Może smak, który nieco Zobacz więcej
z podstawowych produktów. Kruche, pyszne, o prawdziwie waniliowym aromacie. Ozdabianie ich zmęczoną ręką było na tyle niezdarne, że jedyne co mogę miłego u lukrowych wzorach powiedzieć to to, że Zobacz więcej
Kolega Męża zjawił się niespodziewanie w naszym domu, a tu nie ma co na stół postawić. Podstawowe składniki były, więc szybko przygotowałam ciasto i zrobiłam ciasteczka maślane - kruche na zewnątrz i Zobacz więcej
razie Sunbites są zdrową przekąską. Wielozbożowe, bez konserwantów, za to z mnóstwem błonnika - czyli idealne dla tych, którzy jednak próbują zostać pierwszymi na świecie istotami bez brzucha i dla Zobacz więcej
. w Samirze. Tahini na słodko sprawdza się również wyśmienicie! Oto przepyszne, kruche ciasteczka chałwowe, wyszperane na blogu Doroty. Ciasteczka chałwowe Składniki na około 60 ciastek: 1 szklanka Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Amoniaczki

Amoniaczki 1305

0
Półkruche ciasteczka z dodatkiem amoniaku. Zapach podczas pieczenia jest... dziwny, ale wystudzone pięknie pachną masłem i domowym ciastem. Obok maszynkowych, kruchych z nadzieniem owocowym podstawowe Zobacz więcej
Hej! Dziś przepis na cudowny smakołyk, uwielbiany chyba przez większość łasuchów. Kiedyś robiłem już wersję podstawową, czyli rurki z bitą śmietaną.Jednak dziś postanowiłem przygotować nieco inne. Zobacz więcej
Przepis jak na podstawowe ciast kruche + barwnik spożywczy różowy + pół łyżeczki sody Wykonanie: ciasto zagniatamy razem z barwnikiem dodajemy taką ilość jaką uznamy za stosowną .Można zastąpić go Zobacz więcej
jego ulubione to zwykłe maślane, takie najprostsze... Więc dzielimy się ciastem na pół i każdy robi swoje. Przepis podstawowy na kruche ciastka, bardzo prosty. Tym razem dodałam do ciasta mak, skórkę Zobacz więcej
Marcepan... ta wyjątkowa i uwielbiana masa to nic innego jak połączenie migdałów i cukru... Używana głównie do robienia pralinek, ozdób na tory, bądź do pokrycia czy przełożenia ciast. Może być Zobacz więcej
Marcepan... ta wyjątkowa i uwielbiana masa to nic innego jak połączenie migdałów i cukru... Używana głównie do robienia pralinek, ozdób na tory, bądź do pokrycia czy przełożenia ciast. Może być Zobacz więcej