kruche ciastka z dziurka

Pyszne ciastka przekładane dżemem lub marmoladą. Szczególnie polubią je dzieci. Najlepsze są na drugi dzień jak ciastka nasiąkną dżemem. 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag Zobacz więcej
martek.82
martek.82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sweet dreams
Budyniowe serduszka

Budyniowe serduszka 671

0
serduszka, tak aby liczba pełnych serduszek była dwa razy mniejsza od tych z dziurką w środku. Na każdym pełnym serduszku układamy po dwie ramki. Brzegi można posmarować rozmąconym żółtkiem. Ciastka Zobacz więcej
Uwielbiam te ciasteczka. Są bardzo kruche i pyszne. Ja przekładam je marmoladą o smaku różanym i dekoruje polewą czekoladową. Można jednak posypać je cukrem pudrem. Zamiast robićdziurki w ciasteczkach Zobacz więcej
Bardzo kruche ciastka sklejane ze sobą dżemem. Przepis na ciasto i sposób wykonania dość prosty, a efekt bardzo smaczny i ładny. Jeśli ktoś nie posiada małej foremki do wykrawania, można użyć do Zobacz więcej
Pyszne kruche ciasteczka w kształcie guzików. Smaczny dodatek do kawy lub herbaty. Przepis jest łatwy i nie wymaga dużej ilości składników, więc bez problemu każdy wykona je sam. Składniki : - 110g Zobacz więcej
śmietany 4 szklanki mąki pszennej dżem (ja wybrałam truskawkowy i aroniowo - jabłkowy) Mąkę przesiać, dodać miękką margarynę, śmietanę i wyrobić ciasto, które powinno się rozwałkować cienko bez Zobacz więcej
Biedronka
Biedronka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyty
Ciastka z dziurką

Ciastka z dziurką 185

0
Jeszcze jeden z przepisów, który czekał na umieszczenie go na blogu: Ciastka z dziurką z morelami. Delikatne, kruche, lekko kwaskowe. Podaję je do kawy. Wspaniale nadają się na leniwe, niedzielne Zobacz więcej
Te ciastka jak chyba żadne inne pasują na świąteczny stół. Nie dość, że wyglądają jak połówki jajek na twardo, to jeszcze są prze-pysz-ne! Kruche ciasto rozpływa się w ustach, a dodatek lemon curdu Zobacz więcej
Pyszne kruche maślane ciasteczka, do przygotowania których użyłam cappuccino waniliowego oraz mielonych migdałów. Idealne do kawusi. Wychodzą przepyszne, maślane, kruche z posmakiem cappuccino i Zobacz więcej
dziurkę, którą wypełniłam marmolada różaną. Nie może to być żaden dżem niskosłodzony, tylko porządna marmolada ze słowem "twarda" w nazwie :) Z tej ilości skłaników wyszło mi 37 ciastek, piekłam je w Zobacz więcej
spłaszczamy dłonią, owijamy folią spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy nagrubośćokoło 4mm, wycinamy foremką serca (lub inne kształty). W połowie ciastek na Zobacz więcej
Klasyczne ciastka z cukrem. Proste składniki i sposób wykonania. Dziś w formie uroczych motylków, ale kształt tu nie ma wpływu na smak, choć bardzo uprzyjemnia proces tworzenia ciasteczek przez Zobacz więcej
Ciasteczka pieczone przez moją córeczkę. Oliwa zagniotła ciasto, wycinała ciastka a ja tylko do piekarnika je wkładałam oraz degustowałam już upieczone ;) Ciasteczka wyszły bardzo smaczne, przyjemnie Zobacz więcej
na oprószonej mąką powierzchni na grubość ok. 5 mm i wykrawać foremkami ciasteczka. Układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 12-14 min w temp. 180 st. C. Ciastka można przed Zobacz więcej
elastyczne i ładnie odchodzić od ręki. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy rozwałkowujemy i wykrawamy prostokąty. W każdym Zobacz więcej
ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Foremką wycinać dowolne kształty ciastek. W połowie ciastek wyciąć okrągłą dziurkę (np. nakrętką od napoju). Ciastka kłaść partiami na blasze wyłożonej papierem Zobacz więcej
ciastka z lawendą, które w najprostszy sposób oddają, jak smakuje szczęście... Lawendowe ciastka z dziurką Składniki: - 1 kostka margaryny (mocno schłodzonej), - 450 g mąki, - 1 i łyżeczki proszku Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Ciastka kawowo-kokosowe

Ciastka kawowo-kokosowe 72

0
przez godzinę, po czym dzielę na równe kulki. Lekko je spłaszczam, w środku każdej za pomocą wykałaczki robię dziurkę. Przekładam ciastka na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do piekarnika Zobacz więcej
z mąki, masła, cukru pudru, żółtek (surowych i ugotowanych) oraz proszku do pieczenia. Wysiekać nożem, a potem wyrobić ręką. Ciasto rozwałkować, wycinać foremką różne kształty - w połowie ciastek Zobacz więcej
gr miękkiego masła roztarłam z 50 gr brązowego cukru. Dodałam 50 gr soku z malin, jedno jajko. Wymieszałam dokładnie. Dodałam po trochę 250 gr mąki z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Ciasto wyszło Zobacz więcej