kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką

Rewelacyjne ciasto ze śliwkami, dobrze wyrośnięte, wilgotne, słodziutkie i z wierzchu chrupiące. Łatwe w wykonaniu i przyjemne w konsumpcji ;) CIASTO 100 g masła 100 g margaryny 130 g cukru pudru 4 Zobacz więcej
Niedziela rano telefon „Monia popołudniu wpadniemy na kawę”. Kurczę nie mam nic słodkiego… Analiza kosza z owocami, jest ponad kilogram śliwek! Śliwki, cynamon, mamy to. Znalazłam na Kwestii Smaku Zobacz więcej
Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką to klasyka sezonowych wypieków. Struktura poniższego ciasta jest nieco inna niż w tradycyjnych wypiekach tego typu, gdyż zamiast zwykłej mąki pszennej, użyłam Zobacz więcej
Puszyste ciasto, pełne migdałowego aromatu z owocami jesieni-śliwkami, posypane cynamonową kruszonką kojarzą się z babciną kuchnią. Już sam zapach jest niezwykle kuszący , idealne na deszczowy Zobacz więcej
Prosiliście mnie już kilkukrotnie ofilmik naciasto ześliwkami no isię doczekaliście! Przygotowałam ciasto drożdżowe ześliwkami imaślaną kruszonką. Bardzo proste, smaczne itanie! Koniecznie wypróbujcie Zobacz więcej
Prosiliście mnie już kilkukrotnie ofilmik naciasto ześliwkami no isię doczekaliście! Przygotowałam ciasto drożdżowe ześliwkami imaślaną kruszonką. Przepis na: Ciasto drożdżowe ześliwkami ikruszonką Zobacz więcej
To ciasto ze śliwkami i kruszonką często gości u nas na stole. Czasami zmieniam tylko owoce – zamiast śliwek daję jeżyny, wiśnie czy jabłka w cynamonie. Ciasto jest proste w przygotowaniu i przede Zobacz więcej
Składniki na ciasto: - 300 g mąki - 70 g wiórków kokosowych - 200 g gęstego jogurtu naturalnego - 170 g cukru - 150 g masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - około 300 g śliwek Składniki na Zobacz więcej
Spotkania z przyjaciółmi to najprzyjemniejszy sposób na wolny wieczór, a do tego znakomita okazja by upiec coś nowego! Wczoraj odwiedziła nas dawno nie widziana nasza dobra koleżanka. Wieki temu Zobacz więcej
Kruche ciasto ze śliwkami ze słoika. Uwielbiam takie ciasto, serwuję często szczególne latem z sezonowymi owocami. Z kruszoną posypane cukrem pudrem to klasyk. 2 szklanki mąki pszennej krupczatki 1/2 Zobacz więcej
Czas przygotowania: 40minut Czas gotowania : 40minut Ilość porcji: forma 25x35 Drukuj Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką By Piotr 14 sierpnia 2015 Szukasz prostego przepisu na klasyczne ciasto Zobacz więcej
Dzisiaj polecam kruche ciasto z truskawkami i kruszonką. Ciasto jest proste w wykonaniu bo zrobiły je same moje dzieci. Będąc rano na zakupach kupiłam truskawki, obrałam je i wypłukałam aby dzieciaki Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to ciasto, które zawsze mi wychodzi. Wbrew pozorom wcale nie jest trudne do wykonania, chociaż trzeba przyznać, że czas wyrastania jest dosyć długi. W weekend kupiłam na targu śliwki, Zobacz więcej
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką. Jedno z lepszych ciast, jakie ostatnio zagościły na blogu, a przy tym wymaga Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to ciasto, które zawsze mi wychodzi. Wbrew pozorom wcale nie jest trudne do wykonania, chociaż trzeba przyznać, że czas wyrastania jest dosyć długi. W weekend kupiłam na targu śliwki, Zobacz więcej
Kto lubi proste ciasta z owocami ręka w górę ;) Bo proste nie znaczy mniej smaczne od tych, które są bardziej pracochłonne prawda? A dzisiejsze ciasto, to właśnie taki prosty placek ze śliwkami i Zobacz więcej
Wiem, wiem, śliwki to sygnał, że zbliża się jesień, a przecież mamy środek lata. Ale ja tak bardzo lubię śliwki, że jak tylko pojawiają się na straganach, to nie mogę się im oprzeć. Zajadam się nimi Zobacz więcej
Sezon na śliwki trwa. Tym razem zamiast tradycyjnego drożdżowca, który króluje u nas w domu - kruche ciasto. Składniki: ciasto - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka mąki krupczatki (lub po prostu 3 Zobacz więcej
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło pokrojone w wiórki, skórkę oraz żółtka, zagnieść szybko ciasto. Zawinąć w folię i wstawić ciasto do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto Zobacz więcej
Sezon śliwkowy, śliwkowe powidła wyjadane łyżeczką ze słoika i chrupka kruszonka, wyjadana z wierzchu świeżego ciasta. Ciasto z elementami magii, spod babcinych rąk, niezwykłe w swojej prostocie. Zobacz więcej