kruche pieczywo

Smaczny pomysł na drugie śniadanie i interesująca propozycja dla tych którzy nie przepadają za zestawieniem masła z wędlinami. Pieczywo, żeby nie być suche można posmarować miękką gorgonzolą. Cudownie Zobacz więcej
Takie moje dzisiejsze, świąteczne, proste śniadanie. Chrupiące tosty, soczysty indyk, krucha sałata, apetyczne pomidorki i duża ilość majonezu. Kalorycznie ale smacznie! Potrzebujemy: (1 porcja) 4 Zobacz więcej
Pyszny,a w dodatku zdrowy krem. U mnie do smarowania pieczywa, ale można wykorzystać go do nadziewania np. kruchych babeczek lub przełożenia ciasta. Składniki: - 2 dojrzałe banany, - 2 łyżki soku z Zobacz więcej
Tapenada to śródziemnomorska pasta z oliwek, której zastosowanie zależy tylko od wyobraźni smakosza. Jest gęsta i kremowa, więc nadaje się wyśmienicie do pieczywa, maczania warzyw, dodatku do grilla, Zobacz więcej
Menu Świąteczne Pieczywo Bułeczki żytnie Chlebek pszenno-żytni Ciasteczka Ciasteczka miodowe z żurawiną Kruidnoten - Holenderskie pierniczki Kruche z żurawiną Ciasta Szarlotka krojona Drożdżowa Zobacz więcej
Sposób na szybkie i smaczne śniadanie? Proponuję kanapki z kruchym chlebkiem Wasa i mozzarellą :) Składniki: pieczywo Wasa - u mnie 3 zboża twarożek naturalny - polecam Turek Figura ser mozzarella Zobacz więcej
* * * Kruche herbatniki z tymiankiem. Najlepiej smakują podane z dobrym, chłodnym masłem i intensywnym serem pleśniowym. Miła odmiana dla ciemnego pieczywa. Ciekawa jestem czy przepis Wam się spodoba Zobacz więcej
Bardzo smaczna i szybka w zrobieniu pasta kanapkowa. Nadaje się na każde pieczywo a nawet do faszerowania warzyw , jajek czy kruchych wytrawnych babeczek . Śniadaniowa pasta jajeczno - krabowa Zobacz więcej
Kruche, delikatne mięso z łopatki wieprzowej zanurzone w gęstym sosie na bazie pomidorów i bulionu drobiowego. Gulasz ma bardzo sezonowy charakter – dodałam do niegosporą ilość dyni (odmiany Zobacz więcej
Kruchy,delikatny stek w pikantnej marynacie ,co nadał mu lekkiej ostrości i smaczku.Zapiekany w naczyniu żaroodpornym.Tutaj bym jednak doradzała grillowanie.Soczysty i miękki. przepis na jedną osobę: Zobacz więcej
roladę w 200C co jakiś czas ją obracać po 40 minutach wodę wymieszać z maggi i kilka razy polewać boczek po obróceniu, do wykorzystania całej szklanki po 2 godzinach rolada powinna być upieczona Zobacz więcej
Nanaly
Nanaly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mix smaku
Pasta rybna

Pasta rybna 299

0
składniki * 1 puszka dowolnej ryby w oleju * 100 g żółtego sera * 2 ogórki konserwowe * 1 średnia cebula * 3 łyżki masła roślinnego lub margaryny do smarowania pieczywa * sól, pieprz Sposób wykonania Zobacz więcej
pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
PASTA Z ŁOSOSIEM

PASTA Z ŁOSOSIEM 388

1
Pasta ta ma szereg zastosowań. Można nią faszerować jajka na twardo, ruloniki z szynki, świetnie nadaje się do tartinek, bądź jako pasta do pieczywa. Polecam jako farsz do kruchych babeczek na słono. Zobacz więcej
Przepis na 1 porcję wędlina z chrzanem plasterki różnego rodzaju wędlin (ile kto zje) chrzan dobrej jakości oliwa jajko na twardo ( najlepiej w kminku) parę plasterków żółtego sera Plasterki wędlin, Zobacz więcej
schabowe, schować do lodówki na kilka godzin patelnię grillową mocno rozgrzać, położyć na ruszcie schabowe z marynatą grillować po 5-7 minut z każdej strony, na koniec nakryć pokrywką i na mniejszym Zobacz więcej
Jestem ogromną wielbicielka truskawek, mogę je zajadać każdego dnia. W mojej kuchni świeże truskawki lądują w koktajlach, ciastach kruchych i drożdżowych oraz na kanapkach… Zapraszam na letnie kanapki Zobacz więcej
Pieczywo bezglutenowe to zdrowa i smaczna alternatywa tradycyjnego. Produkty bezglutenowe już od kilku lat wdzierają się szturmem na polski rynek, są coraz bardziej popularne i jest to niesamowity Zobacz więcej
warzywa w plastry a następnie kładziemy je na blasze do pieczenia lub na patelni grillowej. Oliwę z oliwek łączymy z wyciśniętym czosnkiem, octem balsamicznym, ziołami, świeżo zmielonym pieprzem i Zobacz więcej
Zdążyłam z grillem w ostatniej chwili przed pogorszeniem pogody. Oprócz kiełbasek, kaszanki, karkówki i boczku, które muszą otwierać sezon grillowy, przygotowałam roladki z boczku. Bardzo je lubię, Zobacz więcej
Zawsze w pierwszej kolejności zużywam mąkę pszenną i chyba ostatnio robię to specjalnie, żeby w momencie ochoty na ciasto czy pieczywo domowe użyć innej mąki, poznać jej smak, chłonność, dowiedzieć Zobacz więcej