kruche ricotta

Pyszne kruche ciastka z bananowym środkiem . Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 czubate łyżki ciemnego cukru ( u mnie dark muscovado) 2 żółtka 1 opakowanie Zobacz więcej
Bardzo proste, wymyślane praktycznie na bieżąco ciastka, które polecam do kawy. :) Ciasto kruche wykonałam z przepisu Kuby. Składniki na kruche ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki Zobacz więcej
Sernik z szafranem to sernik król, przynajmniej dla nas, kremowy, wilgotny, zamiast sera zwykłego dodałam ricottę i dzięki temu jest jeszcze bardziej kremowy i pyszny. Idealny na świąteczne stoły, na Zobacz więcej
Krucha tarta z ricottą i porami Składniki: porcja kruchego ciasta z tego przepisu 250g sera ricotta 2 pory 2 ząbki czosnku (drobno posiekane) 1 cukinia (starta na tarce o dużych oczkach) 2 jajka garść Zobacz więcej
Wczoraj był przepis na spód do tarty z ciasta kruchego słodkiego. Upiekłam go tym razem, żeby wypełnić go masą z ricotty, jajek, śmietanki.Gdy jużwypełniłam spód tartymasą, na wiechu ułożyłam Zobacz więcej
Pyszna, delikatna, krucha tarta z nadzieniem z sera ricotty i skórką z cytryny. Delikatnie słodka. Idealna na popołudniowy deser. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Zamiast orzeszków pinii na wierzchu, Zobacz więcej
Dwa dni temu dzieliłam się z wami przepisem na kruche ciastka i wspominałam, ze planuję przygotowanie deseru z ich dodatkiem. Tak więc, powstał deser wiśniowy z serkiem ricotta i ciachami. Nie jest on Zobacz więcej
Zapraszam Was na bardzo smaczną i prostą kruchą tartę ze szparagami i serkiem ricotta. Pyszny, delikatny farsz, który doskonale się komponuje ze szparagami i kruchym spodem. Jeśli lubicie tarty tak Zobacz więcej
Kruche babeczki z ricottą i jagodami to propozycja dla łasuchów, którzy lubią drobne słodkości. Ja mając do wyboru jakieś urocze słodkie lub wytrawne drobiazgi, a duży kawał obłędnie wyglądającego Zobacz więcej
Bardzo lubię jeść rogaliki, ale ich przygotowywanie zazwyczaj przyprawia mnie o atak szewskiej pasji: czy Wy też macie problemy ze zwinięciem rogalika w miarę normalny kształt? Moje wyglądają Zobacz więcej
Wypatrzyłam ostatnio przecudowny i oryginalny sklep internetowy o jeszcze bardziej oryginalnej nazwie Rano Zebrano. Znalazłam tam, prócz wielu niezwykłych produktów, ricottę. Smak tego sera to Zobacz więcej
stron świata proponuję włoską crostatę, czyli tradycyjne, okrągłe, kruche ciasto - w tym przypadku wypełnione słuszną porcją konfitury wiśniowej oraz pulchnej ricotty. Nadal pozostaję pod wpływem Zobacz więcej
Korswandt. Las pachnie i wygląda cudownie o tej porze roku. Wokół pełno barw. Wiatr chłodny, ale słońce jeszcze porządnie grzeje. Chciałoby się zatrzymać czas. Korzystajcie póki jest czas z pięknej Zobacz więcej
sierpień. Nie dość, że zapominam list zakupowych, to na dodatek gubię miesiące. Pewnie nie pamiętam, ale gdzieś kiełkuje mi podejrzenie, że zgubiłam coś jeszcze. Na szczęście przepisu na tę tartę nie Zobacz więcej
, że o swojej wyprawie na grzyby opowiada już kolejnej osobie:) Składniki: Spód: 200g mąki 100g masła 1 jajko listki z 2-3 gałązek tymianku 1/2 łyżeczki soli Farsz: 220g kurek 180g ricotty 2 cebule Zobacz więcej
Składniki na ciasto: - 150 g mąki pszennej - 100 g mąki ziemniaczanej - 50 g cukru - 150 g masła - 1 jajko od szczęśliwej kury 1. Przesiałam obie mąki, dodałam cukier, pokrojone na kawałki masło i Zobacz więcej
Skład: forma do pieczenia o średnicy 23 cm kruche ciasto:175g mąki pszennej 125 g masła 1 łyżkawody 2 łyżki suszonego tymianku (może być również suszona bazylia, oregano, chili) łyżeczka soli ziołowej Zobacz więcej
Skład: ciasto: 150 g mąki 30 g cukru pudru 125 g pokrojonego w kostkę masła 1 łyżka wody (opcjonalnie) farsz: 150 ml śmietanki 36 % 250 g ricotty 2 jajka 3 łyżki cukru pudru 2-3 dojrzałe gruszki A oto Zobacz więcej
Na dzisiaj miałam całkiem inne plany niż pisanie tego posta. Po czerwcu w rozjazdach nie nadrobiłam jeszcze zaległości i ten tydzień, łącznie z dzisiejszym dniem, od rana do wieczora miałam spędzić Zobacz więcej
Ten sernik to jeden z najlepszych jakie w życiu jadłem. Zastosowanie ricotty zamiast twarogu zmienia smak na bardziej wyrafinowany i teksturę na jeszcze bardziej aksamitną. Bardzo łatwy do wykonania i Zobacz więcej