kruche sakiewki

Jabłka to moim zdaniem największe kulinarne bogactwa jesieni:) Dlatego też często wtedy dodaję je do różnych potraw, najczęściej jednak do deserów. Oczywiście najbardziej popularnym deserem z jabłkami Zobacz więcej
Co roku o tej samej porze z utęsknieniem wypatruję rabarbaru. Gdy już go znajdę, domownicy mogą być pewni, że przez kilka tygodni będzie królował w kuchni. Tym razem sezon rabarbarowy zainagurowały Zobacz więcej
tę wersję alkoholową :) ). 1. Jabłka obieramy, pozbywamy się nasionek. Kroimy na mniejsze części. 2. Przekładamy do dosyć dużego rondla, podlewamy winem/wodą, dodajemy cukier i prażymy do uzyskania Zobacz więcej
3 szklanki mąki orkiszowej typ 1850 200 g masła 180 g jogurtu greckiego kilka kropel aromatu waniliowego Wszystkie składniki połączyć. Zagnieść. Owinąć folią i włożyć do zamrażarki na pół godziny. Zobacz więcej
Okres świąteczny w pełni, zakupy, porządki, wszyscy zabiegani. Czas wygospodarować trochę czasu na relaks, mam tu szybki przepis na elegancką przekąskę w sam raz na zimowy wieczór. Wystarczy pół Zobacz więcej
Kruche sakiewki z ciasta francuskiego skrywające czekoladę o chrupkiej z wierzchuskórcei rozpływającym się wnętrzu... Składniki: - ciasto francuskie - czekolada (w tym wypadku mleczna) W mojej lodówce Zobacz więcej
Od wczoraj pracuję nad moim menu sylwestrowym, mam za dużo pomysłów i nie umiem sobie poradzić :P Pomyślałam, że może chociaż Wam ułatwię poszukiwania na blogu. Poniżej przedstawiam kilka moich Zobacz więcej
Pyszne, kruche sakiewki z dużą ilością nadzienia rabarbarowego. Robi się je łatwo i dość szybko. Rabarbar jest dość słodki, a dzięki dodaniu bułki tartej, nie pływa we własnym soku. Inspiracja stąd . Zobacz więcej
Pierwszy raz zrobiłam bułeczki,które nie są z ciasta drożdżowego a kruchego. Dla kogoś mogą to być ciasteczka z nadzieniem natomiast dla mnie zostaną bułeczkami. Niezwykle kruche,posypane cukrem Zobacz więcej
W zasadzie już kilka razy wykorzystywałam to ciasto drożdżowe, które jest bardziej kruche od tradycyjnego. Sprawdza się głównie jako baza nadziewanych rogalików (np. tych lub tych). Sami zobaczcie Zobacz więcej
środka brzegami. Pewnie stąd wzięła się nazwa dla ciasta. Albo i nie, bowiem Rosjanie bardzo swobodnie podchodzą do tłumaczeń, transkrypcji i zapożyczeń z języków obcych. A poza tym, w obliczu smaku, Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Ciastka serowe

Ciastka serowe 657

1
smaku budyniu w proszku ( bananowy, mniammm;) ) Składniki na nadzienie 2: 2 opakowania serka mascarpone ( po 250 g) 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 ulubionego budyniu. Wykonanie: Masło , sól,cukier Zobacz więcej
Sakiewki schabowe, faszerowane wątróbką, to moja kuchenna improwizacja;) Muszę przyznać, że bardzo udana. Z wielką ochotą, wrócę do tego przepisu. Ostatnio, zamarzył nam się tradycyjny kurczak z Zobacz więcej
Kilka dni temu robiłam sakiewki gruszkowe. Dziś mała przeróbka.Zmieniamy formę, ciasto francuskie na kruche, a reszta bez zmian - czyli szybko, łatwo i smacznie!! Składniki: na 4 sztuki 100 g masła/ Zobacz więcej
Wytrawne kruche Faszerowane brzoskwinie /// Stuffed peaches Pomidory faszerowane Babeczki nadziewane Pasta jajeczna /// Egg paste Wytrawny tort serowy Jajka w sosie musztardowym /// Eggs in a mustard Zobacz więcej
Rogaliki trzy składnikowe - pyszne, łatwe a ciasto przypomina nieco ciasto francuskie. Jest kruche i minimalnie rozwarstwia się na wzór tego z Francji. Zupełnie inne niż to, które podawałam w Zobacz więcej
kruche i pięknie, pachnące wanilią i czekoladą. Najsmaczniejsze są gorące, tuż po upieczeniu, a chłodne idealnie smakują z filiżanką gorącej czekolady. Zapraszam! Składniki: 200 g Zobacz więcej
z proszkiem do pieczenia, jajka, cukru pudru, i posiekanej nożem margaryny energicznie zagniatamy kruche ciasto po czym wkładamy je do lodówki na 1-2 godziny. Przygotowujemy masę serową. Ser mielimy Zobacz więcej
Bardzo proste sakiewki z kruchego ciasta z mąki orkiszowej w towarzystwie kremowego serka, pomidora malinowego i szczypiorku. Palce lizać! czas przygotowania:20 minut + 22 minuty pieczenia ile Zobacz więcej
Loup
Loup Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Global Fork
Algieria

Algieria 117

0
Wam wypiek z Algierii - sakiewki z migdałami. Im dłużej zgłębiam przepisy z innych krajów, tym bardziej mnie zadziwia to, jak wielkie bogactwo smaku można wydobyć z tak prostych produktów. Ciasteczka Zobacz więcej