kruche z dzemem

Kruche ciasteczka z dżemem Składniki: 13,5 dkg mąki pszennej 6 dkg masła 1 żółtko jajka 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z 1 pomarańczy 8 dkg cukru pudru Zobacz więcej
Ozdoba wielkanocnego stolu :) Na forme o boku 20 cm; 250 g maki 150 g masla 80 g drobnego cukru 2 zoltka 8 polowek orzechow wloskich 150 g drzemu sliwkowego Maslo posiekac i polaczyc z zoltkami, oraz Zobacz więcej
Najpyszniejsze na swiecie kruche ciasto. Rozpada sie w ustach w momencie gdy zaczynamy je gryzc :) Polecam serdecznie z dzemem truskawkowym... Skladniki: 250 g masla w tem pokojowej 250 gram maki Zobacz więcej
Pierozki z ciasta francuskiego uracza kazde podniebienie,sa kruche z dodatkiem dzemu-moze byc oczywiscie jablko,albo ser-wszystko zalezy co mamy w lodowce-a w lodowce zawsze mamy "ciasto Zobacz więcej
Blog > Komentarze do wpisu « Kruche ciastka pomaranczowe Piegusek » Jadlospis piatek 22.11.2012 Sniadanie: Cynamonowa muffinka z jablkami (kupna, ale byla tak pyszna, ze na pewno spróbuje ja Zobacz więcej
ZOBACZ! Przepisy kulinarne, ciasta, obiady, zupy, sałatki, abc gotowania, diety, napoje, książki o gotowaniu i wiele innych genialnych rzeczy związanych z gotowaniem. « ** Łosoś w towarzystwie ... ** Zobacz więcej
Najzwyklejsze, najprostsze,kruche - z jedneg podstawowego przepisu zrobilam dwa rodzaje ciastek. Jest to ciasto uniwersalne, z ktorego przy pomocy fantazji mozna upiec roznego rodzaju ciasteczka. Zobacz więcej
luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, kciukiem robić wgłębienia i wypełnić je dżemem (ok. łyżeczki na ciastko). Włożyć do lodówki na ok. godziny. Podgrzać piekarnik do temperatury 180 C Zobacz więcej
foremka na tarte o srednicy 20cm - u mnie: silikonowe szalenstwo! :) W miseczce wymieszac pokruszone herbatniki i roztopione maslo. Masa jest mocno mokra, ale chcialam osiagnac cos w rodzaju Zobacz więcej
Mega smaczne ciasteczka,, szafran nadaje promienisty,wiosenny kolor ciastkom, ktore potem laczymy z dzemem jagodowym. Zachecam do zrobienia wlasnie tych ciasteczek- tym bardziej,ze przepis jest Zobacz więcej
wtedy bardziej kruche i chrupkie. Podawac z czym kto lubi. U nas dziecie zjada z cukrem pudrem, ja na sucho, a maz z bita smietana i dzemem pozeczowym:) Smacznego :) Tyle sie ostalo z gofrowania:P Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
Rogaliki wodne

Rogaliki wodne 186

0
Za oknem pojawiły sie pierwsze promienie słonca, na drzewach widac pąki a ptaki spiewają tak radosnie, jak to tylko możliwe. Wiosna? Tak długo na nia czekałam, ze boję sie uwierzyc, iz w koncu Zobacz więcej
ojj tak nam smakowalo, ze zniklo w tempie ekspresowym. kruche, lekko kwasne, a to za sprawa dzemu porzeczkowego, ktory dalam zamiast truskawkowego. tak mysle ze swietnie by sie nadawalo takze na Zobacz więcej
Crostate we Wloszech pieka nawet leniwe gospodynie,bo zapach kruchego ciasta najczesciej wypelnionego marmolada albo dzemem -od czasu do czasu musi byc. Jeszcze jest jeden powod -ciasto jest bardzo Zobacz więcej
dzien...i jeszcze male tartaletki, z dzemem dla X. i obowiazkowo z lemon curdem dla mnie. i ciepla dluga rozmowa.//przepis na ciasto kruche od M. Rouxa. pomysl na tartaletki stary jak swiat. takie Zobacz więcej
Serduszka dla mamy Bożena Rabarbarowiec Francuskie tosty Skrzydelka w maslance z syropem klonowym Slodkie serce na Dzien Matki Ciasto z rabarbarem i pianka orzechowa Klopsiki w sosie pieczarkowym Zobacz więcej
obiecalam to pisze:) te puszyste ciasto zniknelo z talerza w tempie ekspresowym wiec chyba bylo smaczne:) szybko je sie robi wiec na jutro musicie zrobic, zapraszam i polecam kawaleczek pysznego Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Pijany kokosowiec

Pijany kokosowiec 283

1
Ciasto dla tych z Was, ktorzy lubia alkoholowe akcenty w slodkosciach. Wyglada ladnie i elegancko. To jeden z tych wypiekow, ktore swietnie sprawdza sie na imprezowym stole. Kruche, wrecz rozplywajace Zobacz więcej
Przepis na te kruche rogaliki z dodatkiem drozdzy jest ze mna od zawsze .Uwielbiam je nie tylko ja, smakuja wszystkich .Niezwykle kruche i delikatne w smaku .Dlatego znikaja blyskawicznie.Ciasto w Zobacz więcej
minut w tej samej temperaturze - w razie potrzeby obniżając poziom rusztu. Ciasto najlepsze następnego dnia kiedy troszkę zwilgotnieje, ale na świeżo też pyszota. Kruche, z wyraźnie maślaną nutą. Zobacz więcej