kruche z polskimi brzoskwiniami

Dziś wpis całkiem inny niż zazwyczaj . Będzie pyszny jabłecznik na cieście kruchym, a właściwie z mieszanki do wypieku kruchego ciasta. Jest to nowość którą dostałam od Polskie Młyny do wypróbowania. Zobacz więcej
Dziś przedstawię Wam przepis na Marokańskie naleśniki, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa, ale za to z naszym polskim miodem. Msemen dostawaliśmy na śniadanie w Essaouira, właśnie z miodem Zobacz więcej
Na szybko przed weekendem zaproponuję Wam ciasto, o którym ostatnio wspominałam. Kolejne z serii ucieranych placków. Jest pyszne, wilgotne, mocno owocowe i naprawdę bardzo łatwe w wykonaniu. Nie Zobacz więcej
Pamiętacie moje recenzje Health Boxa (klik)? Aneta i Mirek - jego 24-letni pomysłodawcy postanowili stworzyć nowy projekt i otworzyli sklep, w którym można nabyć pudełko-niespodziankę z produktami od Zobacz więcej
PUCHATE DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI POLSKIEGO LATA! Jestem zodiakalny Lwem, jak każdy urodzony w lecie, kocham tą porę roku! Wręcz uwielbiam! Za kolory tętniące życiem i dodające energii, budzące w Nas Zobacz więcej
Początek lata to świetny czas na organizację czasu na świeżym powietrzu - grille, pikniki, wycieczki rowerowe i piesze razem z rodziną czy przyjaciółmi. W dzisiejszym poście przedstawiam Wam szybkie i Zobacz więcej
No cóż tatar dedykuję mojej siostrze, która uwielbia mięso szczególnie to surowe! Ciągle wspominamy jak za dzieciaka chowała surową kiełbasę białą pod poduszkę bo była zamrożona i zjadała po cichu by Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na relację ze śniadania prasowego zorganizowanego przez Lidla w pięknych kwitnących grójeckich sadach. Ku naszej radości śniadanie przedłużyło się nam do lunchu , a co w Zobacz więcej
Jakiś czas temu zostałam zaproszona przez Lidl Polska na śniadanie prasowe zorganizowane w pięknych okolicznościach sadów grójeckich. Pogodna tego dnia akurat nie dopisywała i szczerze mówiąc, miałam Zobacz więcej
Nie wiem czy to z powodu pory roku czy "przejedzenia" pozimowego, ale mam teraz okres gdy często nachodzi mnie na podroby. To już druga potrawa w tym tygodniu, którą zrobiłam na żołądkach drobiowych. Zobacz więcej
GRAFFREAK - polski streetwear z Mazur! - Pan Koza - blog Sklep Kontakt Facebook Instagram Twitter Google+ YouTube Search Pan Koza blog Open Close Start Prosto z mostu Food Web & Social Kulturalnie Zobacz więcej
2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, Zobacz więcej
W tradycyjnym przepisie dolmę zawija się w liście winogron. A że my takie nie koniecznie mamy, to szukamy łatwiejszych rozwiązań. W Polsce podbiał rośnie wszędzie i na pewno jeśli dowiemy się jak Zobacz więcej
Po kilku miesiącach nieobecności wróciłam, więc przydałoby się kilka wyjaśnień. Klasa maturalna, tak. To chyba wystarczy. Chciałabym też zacząć wszystko od nowa z tym blogiem, kontaktami z Wami, Zobacz więcej
Z takiej okazji, że jutro niedziela a na dworze jest zimno, ponuro i mankamentów figury nie sposób jeszcze wypatrzeć spod kolejnych warstw swetrów, szali i płaszczy – trzeba sobie ten zimowy dzień Zobacz więcej
Ale dzisiaj jest pysznie! Doskonale wiecie, że uwielbiam ryby i owoce morza. Ryby mogłabym jeść codziennie, i to w różnorodnej postaci, i pieczone, smażone, wędzone czy gotowane, w formie past, w Zobacz więcej
Myślę, że każdy dbający o to, co ląduje na talerzu tęskni czasem za staropolskim jedzeniem. Coś bardziej okraszonego tłuszczem z dodatkiem mięska. Na szczęście ani makaronów Zobacz więcej
GRAFFREAK - polski streetwear z Mazur! - Pan Koza - blog Sklep Kontakt Facebook Instagram Twitter Google+ YouTube Search Pan Koza blog Open Close Start Prosto z mostu Food Web & Social Kulturalnie Zobacz więcej
Na średnią blachę: 300g margaryny 4jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mąki 30 dag cukru (zmielić na cukier puder) cukier waniliowy 2 łyżki mleka esencja waniliowa 5 łyżek kakao Zobacz więcej