kruche ze śliwkami i patissiere

Typowo jesienny przysmak ze śliwkami w roli głównej… Kruche ciasto, domowy budyń, śliwki oraz kruszonka z dodatkiem płatków migdałowych i kokosu … Jesień wcale nie jest taka straszna ! Składniki na Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Asi
Tarta z crème pâtissière i malinami

Tarta z crème pâtissière i malinami 30

Lato! Wreszcie można cieszyć się pysznymi owocami i warzywami. Dla każdego, kto tak jak ja, kocha jeść, to najcudowniejszy okres. Sobotnie wyjście na targ zaowocowało zrobieniem tarty. Kruchy spód, Zobacz więcej
Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, Zobacz więcej
Przepis na kruche ciastka ze śliwką i czekoladą stworzyłam zupełnie przypadkiem, a takie przepisy wychodzą najlepiej. Chrupiące śmietankowe ciasteczko, soczysta śliwka i gorzka czekolada. Pycha... Zobacz więcej
To bardzo proste, jesienne ciasto, które robi się naprawdę szybko, gdyż zarobionego ciasta nie trzeba schładzać. Od razu wylepia się nim foremkę, wykłada owoce i zapieka. Ciasto jest cieniutkie, Zobacz więcej
Jeżeli lubicie kruche ciasta to musicie wypróbować poniższy przepis - czyli wypiek z budyniem i śliwkami. Smaczne połączenie smaków. Ciasto najlepiej smakuje kolejny dzień po upieczeniu. Składniki na Zobacz więcej
To już ostatni dzwonek na zrobienie pysznego ciasta ze śliwkami. Nie idźcie dziś na łatwiznę i sięgnijcie po bardziej wymagający przepis. Wymagający, nie zawsze oznacza trudny, ale zawsze oznacza - Zobacz więcej
No i mamy sezon na śliwki! Nie wiem jak Wam, ale mnie udało się już z nich całkiem sporo przygotować. Gościły w knedlach, kilku ciastach, a co najważniejsze trafiły do słoików. Marmolada śliwkowa to Zobacz więcej
Wymarzyłam sobie pyszne...bezglutenowe...kruche ciasto. I oto ono: kruchy spód z dodatkiem orzechów włoskich, budyń śmietankowy i śliwki! Pysznie i zdrowo :)! Składniki: Na formę o wymiarach: 20cm x Zobacz więcej
(foremka 2020 cm) Kruche ciasto: 150 g zimnego masła 1/3 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 i 3/4 szklanki mąki 3-4 łyżki lodowatej wody szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyniowa pianka : 4 Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Kruche ze śliwkami i bezą

Kruche ze śliwkami i bezą 16

Dynia tokrólowa jesieni wśród warzyw, aśliwka tokrólowa jesiennych owoców. Zaraz pokruchej szarlotce najlepsze ciasto tejjesieni tokruche ześliwkami. Dodatek bezy uszlachetnia wypiek, akruszonka Zobacz więcej
W moim ogródku pojawiają się jeszcze ostatnie maliny ale niestety to już koniec sezonu. Nie są już tak słodkie jak latem ale w tym wypadku to nie przeszkadza, bo dobrze łączą się ze słodką bezą. Zobacz więcej
Zaczynamy sezon na śliwki. Wobec tego zamiast placka drożdżowego ze śliwkami i kruszonką polecam tartę z kremem Pâtissière. Jest to krem, który zapieka się z całością. Tarta smakuje najlepiej na drugi Zobacz więcej
Wymarzyłam sobie pyszne...bezglutenowe...kruche ciasto. I oto ono: kruchy spód z dodatkiem orzechów włoskich, budyń śmietankowy i śliwki! Pysznie i zdrowo :)! Składniki: Na formę o wymiarach: 20cm x Zobacz więcej
tarta z cynamonowym kremem pâtissière i śliwkami | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 25 sierpnia 2015 tarta z cynamonowym kremem pâtissière i śliwkami spiekła ciasta, Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami

Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 26

Kruche ciasto, budyń, śliwki i beza posypana migdałami. Najlepsze będą śliwki węgierki. Nie można używać zbyt soczystych odmian, bo ciasto może podejść wodą. Nieco zmodyfikowany przepis ze strony Zobacz więcej
Obłędnie pyszna tarta! Zakochałam się w kremie pâtissière ;) Robiłam go pierwszy raz, ale już wiem, że nie ostatni. Dodatek cynamonu okazał się świetnym pomysłem, doskonale pasował do śliwek. Kruchy, Zobacz więcej
Kruche ciasto z rabarbarem i kremempâtissière. Bardzo proste w przygotowaniu. Nic nie wałkujemy. Przygotowujemy dwie kruszonki, podsmażamy na miodzie rabarbar i gotujemy budyń. Podpiekamy spód, Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki maki pszennej 1 jajko 1 kostka masła (200g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1kg śliwek węgierek 2/3 szklanki cukru trzcinowego kawałek świeżego Zobacz więcej