krucho drożdżowe pierogi z makiem

Kasia
Kasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarygary
Makowe rogaliki - księżyce.

Makowe rogaliki - księżyce. 151

0
się skleiły ( podobna technika jak przy lepieniu pierogów). Piec w temperaturze 180 st.C aż będą rumiane. Po ostudzeniu można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować i posypać suchym makiem. Smacznego! Zobacz więcej
składniki na ciasto krucho drożdżowe: 150 g maki 120 g masła 10 g drożdży 3 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: jajko do posmarowania wykonanie: Drożdże mieszamy ze śmietaną. Na stolnicę Zobacz więcej
smażony i karp w galarecie, kapusta z grzybami i grochem, pierogi z suską sechlońską, śledzie w oleju i śledzie w śmietanie, gołąbki z pęczakiem i grzybami, małopolska kutia, kluski z makiem, Zobacz więcej
Dziś moje ulubione pierogi ruskie. U mamy zawsze tradycyjnie gotowane, u mnie najczęściej pieczone w kruchym cieście, a dziś po raz pierwszy w cieście krucho-drożdżowego. Ciasto wyszło bardzo Zobacz więcej
Pieczone pierogi drożdżowe z grzybami Cieplutkie drożdżowe pierogi z farszem grzybowym właśnie wyjechały na stół. Zapraszam do konsumpcji. Kto pierwszy, ten lepszy. Dla 10 osób PT2H Czas Zobacz więcej
. Świąteczne ciasta i ciasteczka: Strucla makowa krucho-drożdżowa Ciasto serowo - makowe Piernik z powidłami Świąteczny piernik z dynią Piernik z dynią (2) Sernik świąteczny Sernik domowy tradycyjny Zobacz więcej
domach codziennie. Na zakwasie… panettone tradizione a lievitazione naturale Sono io, Sandra Świąteczny chleb z orzechami i suszonymi śliwkami codojedzenia.pl Pszenno-żytni polski chleb wiejski Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 107

0
) dodatki do ciast i deserów(1) Drożdżowe(36) Gofry(4) Halloween(3) Karnawałowe słodkości(19) Kruche ciasta z owocami(25) Mięso(19) Murzynki i pierniki(24) Napoje(10) Pasty do pieczywa(5) Pieczywo(29) Zobacz więcej
. Kapuśniaczki najczęściej robi się na Boże Narodzenie, ale u mnie w tym roku ich nie było. Musiały więc pojawić się w innym terminie, bo są bardzo lubiane. Farsz z kiszonej kapusty i suszonych Zobacz więcej
łatwe niesłychanie, krucho-drożdżowe, nadziałam je domową masą makową i posypałam cukrem pudrem. Jeśli do masy dodamy ulubione bakalie i alkohol, otrzymamy makowiec prawdziwie świąteczny. Ważne, by Zobacz więcej
razem, bo to też ciekawy projekt, nieco się opóźniła. Klimat był dość niesamowity, kiedy w środku Tarnowa, gotowałam pierogi na piecu kaflowym, wyjmując je ogromnie długą łyżką drewnianą, gdyż w Zobacz więcej
Alternatywa dla tradycyjnych polędwiczek wieprzowych. Mięso jest soczyste i miękkie, a grzyby i ser nadają mu nowego smaku. Polecam.Składniki: 1 większa polędwiczka ok. 200 g boczniaków ok 100 g sera Zobacz więcej
zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Domowy majonez

Domowy majonez 306

1
. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, leszcz, płoć. Świetnie smakuje również świeży śledź. Zaletą jest to, iż... Pierniczki I już czuć zapach świąt - zapach pierniczków roznosi Zobacz więcej
masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo smaczna i delikatna. Do marynowania Zobacz więcej
sprawdzi się jako zimna przekąska. Nie wygląda ładnie w słoiku ale jest bardzo smaczna i delikatna. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, leszcz, płoć. Świetnie smakuje również Zobacz więcej
, kardamon, imbir... pierniczki w sam raz na choinkę. Miło wspomina się spędzony czas wyrabiania, wałkowania, wycinania, pieczenia i dekorowania szczególnie gdy... Sałatka śledziowa z buraczkami Zobacz więcej
serowo-makowego. Składniki spodu: paczka ciastek zbożowych lub korzennych 1/2 kostki masłaSkładniki sera: 900 g serka... Karp marynowany w occie Taka ryba świetnie sprawdzi się jako zimna przekąska. Zobacz więcej
biniek.j
biniek.j Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z sercem
Kartacze inaczej

Kartacze inaczej 694

1
ale jest bardzo smaczna i delikatna. Do marynowania najczęściej używam ryb słodkowodnych, karp, leszcz, płoć. Świetnie smakuje również świeży śledź. Zaletą jest to, iż... Pierniczki I już czuć Zobacz więcej