krucho drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym

Chrupiące rogaliczki zdomową marmoladąz gruszek i jabłek,miodem i orzechami włoskimi .... najlepsze rogaliki, jakie w życiu jadłam :) Ich największą fanką jest moja kuzynka, Ewa.Piekęrogaliki Zobacz więcej
Najpyszniejsze rogaliki jakie do tej pory zrobiłam,znikają bardzo szybko mimo,że wychodzi ich mnóstwo. Zrobiłam je na życzenie mojej siostrzenicy,która dzielnie mi pomagała. Przepis rodzinny. Zobacz więcej
Już jako mała dziewczynka uwielbiałam książki kucharskie mamy i do dziś mam kilka z nich. Nie ważne, że brakuje w nich stron lub, że są ozdobione moimi malunkami... W sumie mam miłe wspomnienia i Zobacz więcej
justmadefood
justmadefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustMadeFood
Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe 317

Rogaliki wykonałam korzystając z przepisu Ewy Wachowiczrogalikii wyszły super. Odrobinkę go zmodyfikowałam. Teraz często je robię i zawsze wychodzą. Jako nadzienia najlepiej użyć marmolady twardej. Ja Zobacz więcej
Rogaliki krucho-drożdżowe z pysznym nadzieniem z kokosa i orzechów laskowych. SKŁADNIKI: Ciasto: 250 g mąki pszennej 250 g mąki krupczatki 1/3 szklanki ciepłego mleka 2 jajka 7 g drożdży suszonych 200 Zobacz więcej
W tym roku na naszym Wielkanocnym stole z pewnością pojawią się te rogaliki- szybkie w przygotowaniu i bardzo wciągające! Do tego stopnia, że bliscy najchętniej schowaliby je wszystkie dla siebie, Zobacz więcej
Dziś zapraszam serdecznie na smakowite rogaliki! :-) SKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki śmietany - 1 dkg drożdży - 20 dkg margaryny do pieczenia - 1 jajko - 1 żółtko - 1 łyżka cukru - 1 Zobacz więcej
Aga M
Aga M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamonowe szczęście
Rogaliki krucho drożdżowe

Rogaliki krucho drożdżowe 126

O tym, że ma słabość do ciast drożdżowych wiecie od dawna, a największą moją słabostką są rogaliki. Po prostu je uwielbiam, czy to kruche, czy puszyste, z owocami, z dżemem, czy budyniem. Robię je Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem wykonane są z klasycznego ciasta drożdżowego, przygotowanego z dodatkiem żółtek, z dużą ilością masła i cukru. Ciasto wymaga dość długiego wyrabiania, ale dzięki tej Zobacz więcej
Jakiś czas temu serwowałam Wam na blogu przepis na croissanty z nadzieniem z karobu i serka. Tak bardzo posmakował mi karob w nadzieniu, że postanowiłam trochę z nim pokombinować i tak powstały Zobacz więcej
Składniki Na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, 2-3 dag drożdży świeżych, pół kostki margaryny, 1 jajko, czubata łyżka cukru, 3 łyżki mleka, Na masę makową: 20 dag mielonego maku, 5 dag masła, pół Zobacz więcej
elwirski
elwirski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na moim stole
Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe 199

Rogaliki krucho-drożdżowe Bardzo proste i szybkie w wykonaniu rogaliki. Zrobiłam je z okazji dnia Babci i Dziadka do szkoły. Seniorom i dzieciom bardzo smakowały. Może i Wam posmakują? Z poniższym Zobacz więcej
Rogaliki takie idealnie będą pasowały do czerwonego wigilijnego barszczu. Zrobione z ciasta krucho-drożdżowego zachowają świeżość na dłużej. SKŁADNIKI Ciasto: szkl. kwaśnej śmietany, 20 g świeżych Zobacz więcej
Przepis na cztery blaszki do pieczenia. Każdą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i lekko oprószamy mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Przepis na ciasto krucho - Zobacz więcej
Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIAPRAGNĘ CZYTELNIKOM BLOGA ZŁOŻYĆ NAJSZCZERSZE ŻYCZENIA ZDROWIA, SZCZĘŚCIA I WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI. NIECH MAGIA ŚWIĄT ZJEDNOCZY WAS PRZY JEDNYM STOLE, ABYŚCIE MOGLI Zobacz więcej
Przepis na cztery blaszki do pieczenia. Każdą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i lekko oprószamy mąką pszenną/ tortową. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Przepis na ciasto krucho - Zobacz więcej
Moje kolejne podejście do nowego piekarnika. Tym razem przetestowałam go na drożdżowych rogalikach i po raz kolejny doszłam do wniosku, że chyba z nowym piekarnikiem raczej się nie zaprzyjaźnię. Za Zobacz więcej
Drożdże, cukier i 1/3 szklanki śmietany wymieszać i pozostawić w cieple do wyrośnięcia Masło posiekać z mąką, dodać wyrośnięty rozczyn, sól i resztę śmietany - zagnieść ciasto Przykryć folią Zobacz więcej
Przepis na te ciasteczka mam jeszcze z czasów studiów. Pamiętam, że w tamtym okresie dość często przygotowywałam je, właśnie w sezonie jesienno-zimowym. Niedawno natknęłam się na podobny przepis, Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu łaziły za mną jakieś słodkie, domowe drożdżówki. Ciasto drożdżowe jednakże - dość wymagające, zwłaszcza w kwestii czasu, ciągle pozostawało poza moim zasięgiem. Kiedy znalazłam ten Zobacz więcej