krucho drożdżowe rogaliki z nadzieniem orzechowym

Przywiozłam z Węgier obłędną morelową marmoladę, serio tak dobrą, że lepszej nie jadłam. Jak tylko jej spróbowałam to wiedziałam, że skończy w rogalikach. Nie mogło być inaczej. Dawno nie piekłam Zobacz więcej
Przesmaczne rogaliki z krucho - drożdżowego ciasta, napakowane soczystymi jabłuszkami z dodatkiem cynamonu :). Ciasto jest niebywale proste w wykonaniu, nie wymaga wyrastania ( ani po wyrobieniu, ani Zobacz więcej
Drozdzowe rogaliki to chyba jeden z takich przepisow, których kazdy się boi a w szczegolnosci młode i poczotkujace panie domu, kucharki czy hobbistki. a to się ciasto nie chce dobrze rozwalkowac a to Zobacz więcej
składniki: 500 g mąki 50 g drożdży 2 jajka 200 g masła lub margaryny 60 ml mleka 2 i 1/2 łyżki cukru 2 i 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki soli do nadziania: powidła śliwkowe Jamar wykonanie: Zobacz więcej
Rogaliki krucho- drożdżowe są pyszne, po prostu rozpływają się w ustach. Miękkie, nie za słodkie (słodkości nadaje im nadzienie). Łatwo się je przygotowuje. Idealne na do kawki lub na podwieczorek. W Zobacz więcej
Pyszne, maślane, rozpływające się w ustach. To moje pierwsze skojarzenie z tymi rogalikami. Trochę przy nich pracy ale warto. Przepis pochodzi z: www.mojewypieki.com Składniki na 40 sztuk małych Zobacz więcej
Najpyszniejsze rogaliki jakie do tej pory zrobiłam,znikają bardzo szybko mimo,że wychodzi ich mnóstwo. Zrobiłam je na życzenie mojej siostrzenicy,która dzielnie mi pomagała. Przepis rodzinny. Zobacz więcej
justmadefood
justmadefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JustMadeFood
Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe 567

Rogaliki wykonałam korzystając z przepisu Ewy Wachowiczrogalikii wyszły super. Odrobinkę go zmodyfikowałam. Teraz często je robię i zawsze wychodzą. Jako nadzienia najlepiej użyć marmolady twardej. Ja Zobacz więcej
Już jako mała dziewczynka uwielbiałam książki kucharskie mamy i do dziś mam kilka z nich. Nie ważne, że brakuje w nich stron lub, że są ozdobione moimi malunkami... W sumie mam miłe wspomnienia i Zobacz więcej
Rogaliki krucho-drożdżowe z pysznym nadzieniem z kokosa i orzechów laskowych. SKŁADNIKI: Ciasto: 250 g mąki pszennej 250 g mąki krupczatki 1/3 szklanki ciepłego mleka 2 jajka 7 g drożdży suszonych 200 Zobacz więcej
Chrupiące rogaliczki zdomową marmoladąz gruszek i jabłek,miodem i orzechami włoskimi .... najlepsze rogaliki, jakie w życiu jadłam :) Ich największą fanką jest moja kuzynka, Ewa.Piekęrogaliki Zobacz więcej
kamciss
kamciss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kamciss-zyciezesmakiem
Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe 109

W tym roku na naszym Wielkanocnym stole z pewnością pojawią się te rogaliki- szybkie w przygotowaniu i bardzo wciągające! Do tego stopnia, że bliscy najchętniej schowaliby je wszystkie dla siebie, Zobacz więcej
Dziś zapraszam serdecznie na smakowite rogaliki! :-) SKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki śmietany - 1 dkg drożdży - 20 dkg margaryny do pieczenia - 1 jajko - 1 żółtko - 1 łyżka cukru - 1 Zobacz więcej
Aga M
Aga M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamonowe szczęście
Rogaliki krucho drożdżowe

Rogaliki krucho drożdżowe 170

O tym, że ma słabość do ciast drożdżowych wiecie od dawna, a największą moją słabostką są rogaliki. Po prostu je uwielbiam, czy to kruche, czy puszyste, z owocami, z dżemem, czy budyniem. Robię je Zobacz więcej
Jakiś czas temu serwowałam Wam na blogu przepis na croissanty z nadzieniem z karobu i serka. Tak bardzo posmakował mi karob w nadzieniu, że postanowiłam trochę z nim pokombinować i tak powstały Zobacz więcej
Drożdżowe rogaliki z nadzieniem wykonane są z klasycznego ciasta drożdżowego, przygotowanego z dodatkiem żółtek, z dużą ilością masła i cukru. Ciasto wymaga dość długiego wyrabiania, ale dzięki tej Zobacz więcej
elwirski
elwirski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
na moim stole
Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe 275

Rogaliki krucho-drożdżowe Bardzo proste i szybkie w wykonaniu rogaliki. Zrobiłam je z okazji dnia Babci i Dziadka do szkoły. Seniorom i dzieciom bardzo smakowały. Może i Wam posmakują? Z poniższym Zobacz więcej
Drożdże, cukier i 1/3 szklanki śmietany wymieszać i pozostawić w cieple do wyrośnięcia Masło posiekać z mąką, dodać wyrośnięty rozczyn, sól i resztę śmietany - zagnieść ciasto Przykryć folią Zobacz więcej
Składniki Na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, 2-3 dag drożdży świeżych, pół kostki margaryny, 1 jajko, czubata łyżka cukru, 3 łyżki mleka, Na masę makową: 20 dag mielonego maku, 5 dag masła, pół Zobacz więcej
Rogaliki takie idealnie będą pasowały do czerwonego wigilijnego barszczu. Zrobione z ciasta krucho-drożdżowego zachowają świeżość na dłużej. SKŁADNIKI Ciasto: szkl. kwaśnej śmietany, 20 g świeżych Zobacz więcej