krupniak

ZOBACZ TAKŻE:

Przepis ten mam od mojej babci która zawsze go piekła, a ja jeszcze jako mała dziewczynka zawsze się nim zajadałam, prosząc o więcej. ;) Jest bardzo sycący, choć bardzo niedawno odkryłam że idealnie Zobacz więcej
Piróg biłgorajski tradycyjnie wypiekany jest na Lubelszczyźnie. Potrawa została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych woj. lubelskiego Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jestto wytrawny wypiekz Zobacz więcej
Przy okazji Świąt sięgamy do korzeni i z sentymentem wspominamy dom rodzinny i potrawy z dzieciństwa. Dziś tradycyjne danie z mojego rodzinnego, ukochanego Roztocza. Piróg biłgorajski, zwany Zobacz więcej
Zakochałam się...mam związek z Pirogiem biłgorajskim. To mój pierwszy raz i chyba udany:)))) Po moje mini ucieczce do Zamościa i delektowaniu się tam codziennie tym daniem postanowiłam sama zrobić. To Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Pieróg biłgorajski

Pieróg biłgorajski 2563

0
Książka kucharska - Jarski zakątek wtorek, 22 stycznia 2013 13:13 Jest to tradycyjny wypiek z okolic Biłgoraja zwany też krupniakiem czy pirogiem, wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Coś pomiędzy Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Piróg biłgorajski łysy

Piróg biłgorajski łysy 204

5
Piróg biłgorajski łysy - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Przetwory Sałatki Na słodko Alkohole Napoje Kuchnia Zobacz więcej
. Krupiak, jak mówią o nim gospodynie z Krzeszowa na Podkarpaciu, pieczony był niegdyś przy okazji świąt, uroczystości rodzinnych i przyjęć. Znam również jego odpowiednik na Lubelszczyźnie. Tam znany Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
PIRÓG BIŁGORAJSKI

PIRÓG BIŁGORAJSKI 1673

0
, zastępując je odrobiną masła :-) Całość okryta ciastem drożdżowym, przygotowanym na bazie kwaśnej śmietany. Mało kto wie, że piróg (pieróg) biłgorajski został wpisany na Listę Produktów Zobacz więcej
czasu znajduje się na moim stole. Jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu. Pieróg Biłgorajski w dniu 28 września 2005r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii wyroby Piekarnicze i Zobacz więcej
, szabanką, bałabuchami czy krupniakiem. Te lokalnespecjały można znaleźć w lokalnych sklepikach, u gospodyń wiejskich czy gospodarstwach agroturystycznych. Natomiast wszędzie w regionie skosztować Zobacz więcej
, szabanką, bałabuchami czy krupniakiem. Te lokalnespecjały można znaleźć w lokalnych sklepikach, u gospodyń wiejskich czy gospodarstwach agroturystycznych. Natomiast wszędzie w regionie skosztować Zobacz więcej
pisze... Bardzo ciekawy ten piróg :) Nigdy takiego nie próbowałam.Pozdrawiam! środa, 27 października 2010 11:37:00 CEST KUCHARNIA, Anna-Maria pisze... Ewo! Spóźniłam się z życzeniami, ale z całego Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: