krupnik na kościach

Oj, ciężko mają bidni robotnicy na naszej budowie! Ponieważ to sam szczyt „dziołu” (widoki piękne, ale wiater drze niemiłosiernie), więc posiłki regeneracyjne muszą być naprawdę konkretne. W Zobacz więcej
My Blueberry Corner
My Blueberry Corner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Blueberry Corner
Krupnik

Krupnik 299

0
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Magda Gessler gotuje krupnik na żeberkach cielęcych. Ja, tak samo jak moja mama i babcia do przygotowania krupniku wykorzystuję kości … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Polecam wszystkim którzy gotują wieprzowinę ( golonka, szynka wieprzowa, łopatka, karkówka bez kości) na sztukamięs wieprzowy lub mięso w jakimś sosie by gotowali mięso z dodatkiem mocno Zobacz więcej
Mami
Mami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawdziwy biszkopt
Krupnik

Krupnik 81

0
. Mięso gotujemy godzinę. Dodajemy pozostałe składniki poza ziemniakami. Tym razem gotujemy pół godziny. Wyjmujemy mięso i odkrawamy od kości. Ziemniaki obrane kroimy w niewielką kostkę i gotujemy w Zobacz więcej
Smaczny krupnik z kaszą kukurydzianą. Składniki: kg kości 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 1 mały por kg ziemniaków 3 łyżki kaszy kukurydzianej sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Kości Zobacz więcej
1 kostka rosołowa-niekoniecznie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz WYKONANIE ; Umyte skrzydełka zalać wodą. Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać, pokroić i dodać do skrzydełek. Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Krupnik

Krupnik 379

3
Tradycyjna zupa z kaszy jęczmiennej i warzyw Składniki: 30-40 dag mięsa wieprzowego np. żeberek lub drobiowego 1 szklanka kaszy jęczmiennej 1 marchewka 1 pietruszka pół selera 1 por lub cebula 2 ząbki Zobacz więcej
W zasadzie miało być zupełnie inaczej. Chciałam kupić malutką golonkę ( czasem nie sposób odmówić Mamie).Jak to się stało , że panienka wzięła kawałek leżącej obok łopatki bez kości , zważyła, Zobacz więcej
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Do garnka wlewamy wodę wkładamy przyprawy i umyte udko - gotujemy ok 20 min. Po tym czasie Zobacz więcej
dodać warzywa i gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso i warzywa. Mięso obrać z kości, pokroić na drobniejsze kawałki, marchew w kostkę. Ziemniaki pokroić w kostkę, kaszę przepłukać wodą, dodać do Zobacz więcej
ziele angielskie, liśc laurowy, sól - gotujemy do miękkości w 2,5 l wody ok. 1,5 h. Łyżkę masła roztapiamy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i przesmażamy. Dodajemy poszatkowane warzywa i Zobacz więcej
Życie to pasja
Życie to pasja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie to pasja
Krupnik

Krupnik 252

1
Chyba nie ma takiej zupy, której bym nie lubiła, ale są na pewno takie, których jeszcze nie miałam okazji robić. Poniższą robiłam już nie raz i zawsze wychodzi pysznie. Składniki: mała kość schabowa Zobacz więcej
Krupnik to zupa, która dosyć często gości u nas w domu. Wiecie?, że krupnik to jedna z najstarszych polskich zup, kiedyś najczęściej była gotowana na podrobach i żołądkach drobiowych. Ja krupnik Zobacz więcej
Składniki: kości schabowe 1 kg, woda 4 litry, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kucharek 1,5 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 6 sztuk, kasza jęczmienna 1 szklanka, pieprz Zobacz więcej
selera naciowego kilka ziemniaków 3/4 szkl.kaszy jęczmiennej listek, ziele sól, domowa wegeta Żeberka umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą , dodać przyprawy i gotować.W między czasie obrać i pokroić Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Krupnik z mięsem

Krupnik z mięsem 49

0
do zupy. Mięso wyjąć, oddzielić od kości, rozdrobnić, dodać do zupy, posolić. Gotowe danie w talerzu posypać zieleniną. U mnie był to świeży majeranek. Przepis bierze udział w akcji: Podziel się tym Zobacz więcej
Zainspirowała mnie akcja "Wiosenne Zupy" na Durszlaku. Postanowiłam zrobić lekki wiosenny krupnik. Nie gotowany na kości, bądź skrzydełkach, przez co wcale nie gorszy od tradycyjnego krupniku. Zobacz więcej
do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 1 godzinę Wyjąć mięso, seler, pietruszkę , por , grzybek . Obrać mięso ze skórek, chrząstek i kości. Część mięsa włożyć do zupy. Grzybek Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
krupnik

krupnik 911

0
. Seler naciowy i pora pokroić na talarki, pomidora pokroić w kostkę. Włożyć do garnka umyte mięso, wlać wodę, dodać przyprawy i całość zagotować. Następnie dodać warzywa, kaszę, ryż oraz suszone Zobacz więcej