kruszonka alergika

dla vegan i alergików, także z czystym sumieniem polecam. A do tego ta orzechowa kruszonka! Połączenie jabłek i orzechów jest idealne, najlepsze jednak na drugi dzień gdy spód zmięknie i nasiąknie Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Bułeczki Drożdżowe z Rabarbarem i Kruszonką (bez jajek) Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Mama Alergika Gotuje - MAG: Drożdżowe Ciasto z Kruszonką, Rabarbarem i Truskawkami Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Zobacz więcej
Przedstawiam Wam mój ulubiony przepis na pierniczki, w których zakochacie się od pierwszego kęsa! Aromatyczne, mięciutkie (bez leżakowania), przekonują do siebie nawet osoby, które za piernikami nie Zobacz więcej
Deser zrobiony na szybko. Przygotowany dla osoby, która nie może jeść glutenu, laktozy i jajek. Myślę, że będzie smakował również tym, którzy nie są alergikami. Korzystajmy z letnich owoców, bo tak Zobacz więcej
Miałam do zużycia zapas Sinlacu, gdyż mimo że Młodemu bardzo smakował, to niestety go uczulał (sic!) – i nie jest on pierwszym dzieckiem, którego organizm nie tolerował tej kaszki (przeznaczonej Zobacz więcej
Szarlotka której spód przygotowałam z ciasteczek kokosowych wegańskich, idealnie nadały się do wylepiania a tym bardziej do wypiekania. Polecam ją wszystkim alergikom oraz weganom, gdyby jednak ktoś Zobacz więcej
szklankę brązowego cukru trzcinowego 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jabłka, raczej kwaśne szczyptę soli 80 g masła (dla alergików klarowanego lub bezmlecznej Zobacz więcej
Jeśli nie wychodzi pieczenie ciast, trzeba przygotować najprostszy sposób, żeby nie obawiać się, że ciasto będzie za twarde, suche czy smakować będzie nijako. Plus jest to danie dla alergików na Zobacz więcej
alergików . Zapraszam :) Składniki : 4 jajka 1 płaska szklankamąki kokosowej Olejowy Raj 1 łyżka stewii lub ksylolitu 1 laska wanilii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki Zobacz więcej
Jakiś czas temu zobaczyłam u Mamy Alergika drożdżówkę z truskawkami i rabarbarem i zapragnęłam zrobić sobie podobną. Ciasto wyszło tak pyszne, że mimo że zrobiłam dużą blachę na dzień przed wizytą Zobacz więcej
Zima trwa, za oknem śnieży, przeglądając miniksiążkę z deserami "101 postres irresistibles" trafiłam na coś egzotycznego, co potrafi zdrowo i na słodko rozgrzać w te chłodne dni, jednocześnie Zobacz więcej
mleko. Wczoraj postanowiłam upiec swoje własne bułeczki, które przypominałyby w smaku kupne. Wypatrzyłam je na blogu i muszę przyznać, że te kupne, nie dorastają im nawet do pięt :) Z przepisu Zobacz więcej
-spleśnieje ;) Tak to jest, że jak się przed świętami robi za kucharkę oraz cukiernika i dla Alergików, i NieAlergików, to się świąteczne porządki robi po świętach. Dodaję je do akcji Słodka Wielkanoc Zobacz więcej
Od kilku miesięcy prawie co tydzień gości u nas na stole Ciasto ma same zalety: pyszne, łatwe, z jabłkami, pachnące cynamonem, nadaje się dla alergika… i tylko jedną wadę – zdecydowanie za szybko Zobacz więcej
lub maślanki 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 3 czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki rumu 2 szczypty soli 80 g orzechów włoskich ( alergicy pomijają) 80 g zimnego Zobacz więcej
mąki też są ok, ale jakieś takie trochę nijakie. A poza tym mam w szafce kostkę masy marcepanowej i brak pomysłu na nią. Jakieś sugestie? Należy mieć: 250 g mąki pszennej 200 g masy marcepanowej 150 Zobacz więcej
dnia zrobiła się pusta. W celach eksperymentalnych, połowę zrobiłam z jabłkami, a drugą z samą kruszonką. Ta pierwsza wersja była o wiele smaczniejsza, dlatego też za drugim razem zrobiłam już całe Zobacz więcej
Kiedy odwiedzają nas goście alergicy mam okazję przetestować przepisy na dania bez mleka i jajek. Dziś sięgnęłam po ten przepis, który pozostawia dość szerokie pole do popisu, dlatego też tutaj Zobacz więcej
Drożdżówka jest przepyszna. Idealna na śniadanie. Doskonale smakuje z domową konfiturą lub posmarowana masłem. Długo zachowuje świeżość i co najważniejsze nie wymaga wyrabiania. Nie zawiera mleka, Zobacz więcej