kruszonka z otrąb

Najszybsze ciasto świata ! Śliwki pod żytnio - razową kruszonką z otrębami. Pierwszy raz robiłam kruszonkę z mąki żytniej razowej i powiem Wam, że efekt zaskoczył nas wszystkich w domu, zwłaszcza Zobacz więcej
); Otręby (jakie lubisz, nadają ciekawy smak); Migdały w płatkach (garść). Przygotowanie: Rabarbarobierz i pokrój w kostkę, wrzuć do miski i posyp cukrem brązowym. Umyj truskawki i oderwij szypułki. Zobacz więcej
To chyba jeden z ostatnich przepisów na wykorzystanie rabarbaru.Jest ich na blogu już całkiem sporo no i nie mam parcia na sezon ponieważ u mnie rabarbar jest dostępny przez większość roku. Ciasto Zobacz więcej
tartą z owocami ... :) Składniki na kruche ciasto: * 30 dag mąki * pół szklanki cukru pudru * kostka masła * 3 żółtka * garść otrębów Pozostałe składniki: * 2 budynie śmietankowe lub waniliowe * 600 Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Na słodko > Zobacz więcej
Olcik04 czerwca, 2013 kefirowe mniam! ciekawy ten przepis, znam tylko maślankowe a kefir to też fajny zamiennik prawda?:) Pozdrawiam, oj ale jesteś "czynną" działaczką akcji rabarbarowej :D Zobacz więcej
Śniadanie: Kasza manna na mleku z mandarynką i zielonymi winogronami Duża muffina czekoladowa z dodatkiem otrąb owsianych, sera, wiórek kokosowych i kruszonki Zrobiłam tez muffinki w wersji mini;) Zobacz więcej
zakalec
zakalec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zakalec
fit apple pie

fit apple pie 401

1
SPÓD: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 40g rozpuszczonego masła roślinnego 2 łyżki otrąb pszennych/owsianych 1 łyżka miodu 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 5 jabłek cynamon Zobacz więcej
Crumble śliwkowe to deser, który jest idealny wtedy, gdy chcemy zjeść coś pysznego, ale nie mamy ochoty na żmudną i długą pracę w kuchni. Wystarczą nasze dobre, polskie owoce i możemy delektować się Zobacz więcej
Tofu,jajko,mleko,miód,banana i sok z pomarańczy miksuję na gładką konsystencję,dodaję proszek do pieczenia,kokos oraz mąkę,dokładnie mieszam.Przekładam do kokilki na której dnie także układam jeżyny. Zobacz więcej
Pyszny, do tego szybki w przyszykowaniu deser. jabłka, 1kg 500g otrąb owsianych 130g płatków owsianych 100g masła 50 g ksylitolu cukier waniliowy, małe opakowanie rodzynki, garść mieszkanka nasion Zobacz więcej
Gruszka pod kruszonką z mąki orkiszowej, otrębów, żółtka i oleju kokosowego. Z dodatkiem karobu. Rozpływa się w ustach!! Opcjonalnie polecam dodać miód lub syrop klonowy :-) Zobacz więcej
Składniki (na 4 porcje - po upieczeniu wychodzi około 330g): >podstawa paczka otrąb (150g) -> zmielonych 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki płatków owsianych łyżeczka (czubata) masła orzechowego + Zobacz więcej
Śliwki i wszelkie wyroby z nimi związane są dla mnie w sezonie jesiennym na topie ;) Zrezygnowałam ze zwykłej kruszonki i zastąpiłam ją kruszonką z otrąb i płatków górskich. Wersja lżejsza i zdrowsza, Zobacz więcej
(Proporcje dla 4 osób, wymiary formy 23cm) SKŁADNIKI NA CIASTO: - 200g mąki pszennej, - 130g masła, - 1/2 łyżeczki soli. DODATKOWO - 300g cukinii, - 200g czerwonej papryki, - 160g startego żółtego Zobacz więcej
;) Rabarbar pod kruszonką Składniki (4 porcje): - 2,5 szklanki obranego rabarbaru w plasterkach - 0,5 szklanki mąki (najlepiej pełnoziarnistej) - 0,5 szklanki cukru (najlepiej brązowego) - 2 łyżeczki Zobacz więcej
Rabarbar a’la crumble czyli owoce do pracy Crumble to owoce zapiekane pod kruszonką, mi kruszonki obecnie nie wolno. Uwielbiam rabarbar i jak go zrobić a’la crumble, tak aby móc zabrać je do pracy .. Zobacz więcej
od wielkości, tak by pokrojone wypełniły kokilki w 3/4 wysokości) 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru (u mnie brązowy) 2 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki masła + do wysmarowania kokilek migdały w Zobacz więcej
(Proporcje na formę o wym.25 x 40 cm) SKŁADNIKI NA CIASTO DROŻDŻOWE - 450g mąki pszennej, - 40g otrąb żytnich, - 50g siemienia lnianego, - 200ml mleka, - 50g świeżych drożdży, - 120g cukru, - 16g Zobacz więcej
zgodne z Metodą Montignaca. A pomysł narodził się w komentarzach do przepisu na muffiny pomarańczowe. Dzięki Nechebet ;) Składniki Mrożone owoce leśne (u mnie 250 g) 4 łyżki zmielonych migdałów 3 Zobacz więcej