kruszonka z serem na żółtym

wamarantusie wątpliwości budzić już nie musi. Ta roślina toprawdziwa odżywcza skarbnica. Jej wartość docenili już prastarzy… Czytaj więcej › Post Amarantus — składniki odżywcze pojawił się poraz Zobacz więcej
Kolejny prościutki przepis. Tym razem warkocze drożdżowe zserem żółtym — doskonałe jako zagryzka dopiwa. Paluchy drożdżowe zserem towariacja nabazie ciasta drożdżowego dopizzy, które opisałem tutaj. Zobacz więcej
Smaczna i szybka kolacja na ciepło. U mnie danie dla czterech osób, ale w większej porcji może z powodzeniem zastąpić obiad :) Składniki : - warzywa na patelnię ( 700 g ), - ser mozzarella z ziołami, Zobacz więcej
(Proporcje dla 4 osób, wymiary formy 23cm) SKŁADNIKI NA CIASTO: - 200g mąki pszennej, - 130g masła, - 1/2 łyżeczki soli. DODATKOWO - 300g cukinii, - 200g czerwonej papryki, - 160g startego żółtego Zobacz więcej
masło rozdrobnić palcami jak kruszonkę. Stopniowo dodawać wodę i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto chłodzić przez ok. godzinę w lodówce. FARSZ: kawałek twardego żółtego sera 1 pomidor 4 jajka Zobacz więcej
Składniki (na porcję dla 2 osób): 3 małe cukinie250 g mięsa mielonego2 -3 łyżeczki koncentratu pomidorowegokilka gałązek majeranku kilka listków rozmarynumała cebulasól, pieprz na kruszonkę: 1 łyżka Zobacz więcej
ciasto. Rozwałkować, wycinać kółka wielkości foremek. Foremki wyłożyć i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 15 min. Składniki na Zobacz więcej
Przeważnie robię sernik z brzoskwiniami tym razem postanowiłam je zamienić na jabłka. Dodałam kruszonkę z granoli i wyszedł świetny sernik. Składniki: Ciasto: 125 g mąki 70 g cukru 50 g drobno Zobacz więcej
Ziołowe bułeczki z serem i boczkiem Moim zdaniem najlepsze są jak się "przeleżą", czyli śmiało można przygotować je przed pójściem spać, a rano rozkoszować się ich smakiem. Składniki na ok. 10 sztuk Zobacz więcej
kilka kolejnych pomysłów na inne posiłki ;) Makaron z musztardą, cebulą, brokułem i serem żółtym szpinakowa rolada z serkiem i wędzonym łososiem A co zabrać ze sobą do szkoły? Kasza jaglana z masłem Zobacz więcej
Kolejna prosta i szybka w przygotowaniu propozycja obiadowa lub na ciepłą kolację, "samo robiących się" zapiekanka z brokułów. Czas przygotowania:30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 1 brokuł świeży Zobacz więcej
muszkatołowa 2 duże garście startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera natka pietruszki garść bułki tartej panko olej rzepakowy Do podania - konfitura z czerwonej cebuli Kuskus zalewamy Zobacz więcej
Czosnkowa sałatka z kukurydzą i ananasem DO PODANIA NA CIEPŁO Zapiekanka warzywna z kruszonką z kuskusu Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym Zapiekanka gyros Chili con carne Cukinia faszerowana Zobacz więcej
Tym razem ulubione kotleciki mojego syna. Dla każdego coś dobrego :) Gdyby można było jeszcze podać kurczaka z kruszonką... Jednak nawet dla córki nie odważę się na taki eksperyment :) Siekane Zobacz więcej
Niedawno się pokusiłam na coś takiego...pycha Ciasto: - 100 g zimnego masła - 200 g mąki pszennej - jajko - sól -ew. 1 łyżeczka wody Farsz : - 300 gram łososiajużrozmrożonego - 100 gram startego sera Zobacz więcej
ilenia
ilenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekarnik
Zawijańce musztardowe

Zawijańce musztardowe 121

0
, aż powstanie gładkie, nieklejące ciasto, które można rozwałkować. Ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania nadzienia. Składniki na nadzienie: 4 grube plastry Zobacz więcej
zioła (bazylia i rozmaryn) woda dodatki: brokuł 2 cebule 10 plastrów boczku łyżka masła 200g startego żółtego sera masa jajeczna 200 ml śmietanki 3 jajka sól, pieprz przygotowanie: Ciasto wyrabiam w Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Tarta z kurkami i fetą

Tarta z kurkami i fetą 44

0
kurek 1 cebula pół kostki sera typu feta 100g startego żółtego sera 3 łyżki masła masa jajeczna: 200 ml kremówki 2 jajka 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz przygotowanie: Ciasto wyrabiam w Zobacz więcej
Kisz lotaryński (quiche lorraine) to rodzaj placka na kruchym cieściezapiekanego z boczkiem, szynką, serem i jajkami. Pochodzi z Lotaryngii w północno - wschodniej Francji. Można go podawać na ciepło Zobacz więcej