książka o chlebie

Chyba każdy zgodzi się z tym, że chleb to symbol ciężkiej pracy, szacunku i gościnności, zapach domowego chleba przywołuje wspomnienia dzieciństwa, przenoszę się do czasów, kiedy wakacje spędzałam na Zobacz więcej
z tych przepisów przetestowany został w zwykłym domowym piekarniku. Przekartkowałem póki co tę książkę, nie zagłębiałem się jakoś mocno w poszczególne przepisy, przejrzałem kilkanaście. I takie Zobacz więcej
"Chleb jest czymś wyjątkowym czymś prostym i nieskomplikowanym, a jednak pysznym. Za każdym razem gdy go łamiesz, wąchasz, jesz, sprawia, że życie staje się trochę lepsze, choćby tylko na 5 minut. Zobacz więcej
Całkiem niedawno swoją premierę miała książka "O chlebie" Elizy Mórawskiej- szerzej znanej wszystkim jako Liska. Każdą z napisanych przez tę kobietę pozycji traktuję bardzo intymnie, wręcz osobiście. Zobacz więcej
Chleby są moją obsesją. Od czasu kiedy po raz pierwszy usiłowałam upiec własny bochenek. Nie potrafię o nich zapomnieć i raz po raz podejmuję się kolejnych prób pieczenia. Uparcie hoduję zakwas, choć Zobacz więcej
rozdział ma inny charakter, zajmuje się on przede wszystkim tematem niemarnowania czerstwego pieczywa, poprzez przetworzenie go na bułkę tartą w kilku smakach czy też chrupiące grzanki, czemu Zobacz więcej
rozdział ma inny charakter, zajmuje się on przede wszystkim tematem niemarnowania czerstwego pieczywa, poprzez przetworzenie go na bułkę tartą w kilku smakach czy też chrupiące grzanki, czemu Zobacz więcej
Recenzja książki "O chlebie" Elizy Mórawskiej | Mienta blog Strona główna O MNIE Moje publikacje WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(49)Bezglutenowe(28)Chleb i bułki(27)Ciasta i Zobacz więcej
JEDZ KULTURALNIE! Polecamy muzykę, filmy i książki o tematyce jedzenia. Ta książka to prawdziwy niezbędnik dla tych wszystkich, którzy kochają i potrafią docenić dobre pieczywo. Nieważne, czy dopiero Zobacz więcej
Jak już wspomniałam w ostatnim wpisie, upiekłam już nie jeden bochenek chleba, ale było to wyłącznie pieczywo oparte na drożdżach. Pieczenie chleba na zakwasie wydawało mi się zbyt skompilowane i Zobacz więcej
Dziś recenzja jakiejś książki jest konieczna! Należy się wręcz taki prezent miłośnikom pisanych liter. Dziś, w dzień św. Jerzego, 23 kwietnia - obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Książki. W Zobacz więcej
Jakiś czas temu zacząłem moją przygodę z domowym pieczeniem chleba. Zrobiłem żytni zakwas i bawiłem się w testowanie różnych przepisów dostępnych a internecie. Niektóre z nich zakończyły się sukcesem, Zobacz więcej
Długo żyłam w niewiedzy, sądząc że Beata Pawlikowska jest podróżniczką piszącą o swoich wyprawach. Potem zaczęłam wszędzie natykać się na książki Pawlikowskiej dotyczące różnorodnych tematów – jak Zobacz więcej
ilości skórek kandyzowanych w składzie. Pięknie pachnie w domu po jego upieczeniu. Składniki (1 bochenek; czas przygotowania 60 minut) przepis z książkiChleby, bułki, bułeczki 150 g twarogu szczypta Zobacz więcej
"(...) chleb jest czymś wyjątkowym, czymś prostym i nieskomplikowanym, a jednak pysznym. za każdym razem, gdy go łamiesz, wachasz, jesz, sprawia, że życie staje się trochę lepsze, choćby tylko na 5 Zobacz więcej
, ma się świetnie i trwa latami. Dostaję listy od właścicieli moich ulubionych cukierni nie dlatego, że czegoś ode mnie chcą, ale dlatego, że chcą ze mną się czymś podzielić albo o czymś porozmawiać. Zobacz więcej
Bardzo lubię pieczenie domowego chleba. Nie tylkodlatego, że smakuje on lepiej niż całesetkiprzemysłowych chlebów,ale również cała procedura daje mi dużo radości i satysfakcji. Zapach roznoszący się Zobacz więcej
najlepiej smakują pomidory z domowym chlebem... najlepiej pachną książki o świcie... Zobacz więcej
« Londyn jak z książki ... Na ukojenie: ryż z jabłkiem » Niezwykły chleb bez grama mąki piątek, 22 lutego 2013, gotujebolubi Zobacz więcej