które ją przygotowywały, że często wychodzi łykowata i gumowa

Jajko na miękko w moim życiu trzyma się mocno i jak do jajek sadzonych czy na twardo musiałam dorosnąć tak na jajka na miękko zawładnęły moim sercem odkąd je pamiętam. Niestety mimo wielu nieudolnych Zobacz więcej
Najprostszy przepis na ciasto z owocami, tym razem przygotowałam wersję z borówkami. Przepis ten na blogu został opublikowany już kilka razy tylko w innych wersjach smakowych, musicie zatem wierzyć mi Zobacz więcej
Są takie produkty, na które w sklepie nawet nie zwracam uwagi a przy sporządzaniu listy zakupów nawet o nich nie myślę - zapraszam na kolejny ranking. Czytaj więcej » Zobacz więcej
PISANKI GUMOWE w CEBULI - TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ PISANKI GUMOWE w CEBULI (13.04.2017)OGÓRKI MAŁOSOLNE Zobacz więcej
Już ładnych parę lat jest Bajeczka w naszym domu i do tej pory choinka średnio ją interesowała. A tu wczoraj, kiedy wróciłam do domu, choinka leżała na podłodze, zrzucona przez kota z komody! No, po Zobacz więcej
W końcu mamy śliwki. A jak śliwki, to pyszne ciasto ze śliwkami. Ten przepis dostałam od mojej mamy , jest prosty i zawsze wychodzi. Ciasto jest mięciutkie nawet po 2-3 dniach. Składniki ciasto duża Zobacz więcej
Kuchnia jest sercem mojego domu. Gotuję dla bliskich, znajomych. Wkładam w to miłość i pasję. I jak, to zwykle bywa w przypadku pasji… uwielbiam też najróżniejsze drobne kuchenne gadżety. Jedni Zobacz więcej
Lubię gotować z resztek. Nie zdarzasię to często, ale kombinowanie w kuchni zawsze sprawia mi przyjemność. Jeśli po gotowaniu bulionu zostaną warzywa lub dziwnym trafem masz resztki z obiadu, nie Zobacz więcej
Muszę przyznać, że ten tekst trochę mi dojrzewał, zupełnie jak dojrzewający piernik na święta. Z tą różnicą, że na taki piernik czekam z przyjemnością, ten tekst z kolei piszę z lekkim zniesmaczeniem, Zobacz więcej
…a do tego jest przepyszne. Gdybym miała do końca życia jeść tylko jedno ciasto, byłoby to właśnie to. Bierzemy: 2 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki masła 2 jajka szczyptę soli 1 1/2 Zobacz więcej
Pozostaję w klimacie kuchni amerykańskiej i dań jednogarnkowych, które znakomicie smakują po przegryzieniu smaków i odgrzaniu następnego dnia. Gumbo ma tyle odsłon, ile kuchni domowych, w których się Zobacz więcej
CIASTO Z GRUSZKAMI, KTÓRE ZAWSZE WYCHODZI – moja rodzina bardzo lubi to ciasto. Polecam, nie ma możliwości żeby komuś nie wyszło. Zobacz więcej
Każdy z nas ma jakieś swoje ulubione smaki. Co więcej, znajomość kulinarnych upodobańu innych ludzi może okazać się bardzo użyteczną wiedzą o znaczeniu czysto praktycznym! Nawet jeśli nas los pokarał Zobacz więcej
W ostatnich czasach jaja nie cieszyły się dobrą reputacją. Widmo wysokiego poziomu cholesterolu, który ponoć podnosi się z powodu nadmiernej konsumpcji jajek, skutecznie powstrzymywało nas przed Zobacz więcej
Wpis ten dedykuję Asi i wszystkim moim znajomym, którym wydaje się, że mnie porażki kuchenne nie dotyczą :). Pochlebia mi to bardzo, ale naprawdę nie wiem, czemu Wam taka myśl przyszła do głowy. W Zobacz więcej
"Co ma piernik do wiatraka" , to jest blog z przepisami a nie jak Natalio chorowałaś? Będą i przepisy Jestem z zawodu pielęgniarką,nie jestem przeciwna antybiotykomitp. Ratują życie i pomagają Zobacz więcej
blogowanie. czas i myśli zajmują zupełnie inne sprawy. do tego wirusy, tym razem podłapane przeze mnie lub inaczej: oddane przez Kruszyna w moje ręce ;-)) i w kuchni też niewiele się dzieje. wieje Zobacz więcej
Składniki na spód: 230 g masła 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka smalcu 5 łyżek brązowego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Pozostałe składniki: 1,5 kg jabłek, obranych, pociętych na Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Nie wychodzi mi!!!

Nie wychodzi mi!!! 62

Blog o próbie realizacji poprzez pasje. Moje pasje to pieczenie, gotowanie, rękodzieło. Co jeszcze? Ciągle szukam...tylko, czy nie za wiele tych srok za ogon chcę trzymać? Mon blog, c est un essai de Zobacz więcej
"Jedyną przeszkodą jest strach przed porażką. W gotowaniu musisz mieć podejście a chrzanić to !" Julia Child Fot. stevepb/ z Pixabay Od dłuższego czasu chodzi za mną ten temat. W końcu nikt z nas nie Zobacz więcej