kuchnia 5 przemian

barszcz według kuchni 5 przemian Smiling Spoon | Inspiracje kulinarne, zdrowa dieta, slow food, 5 przemian home Przepisy Raw food Kuchnia 5 przemian Kontakt barszcz według kuchni 5 przemian Grudzień Zobacz więcej
Słyszeliście kiedyś o kuchni 5 przemian? Naturalna medycyna chińska zakłada, że wszystkie produkty są przyporządkowane jednemu z pięciu żywiołów i stąd też posiadają odmienne właściwości dla naszego Zobacz więcej
Niedawno miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, na których rozmawialiśmy o zasadach kuchni 5 przemian oraz gotowaliśmy potrawy z kaszy. Dania i napoje były propozycjami śniadaniowymi. Zobacz więcej
Tarta czekoladowo - bananowa z posypką kokosową, czyli próby wprowadzenia 5 przemian do mojej kuchni :) Kruche ciasto pochodzi z książki "Praktyczne gotowanie według pięciu przemian" Anny Czelej. No Zobacz więcej
wszystko, co gotuję, staram się robić wg filozofii 5 przemian i właśnie jest świetna okazja, żeby Wam ją przedstawić na praktycznym przykładzie. Najprościej rzecz ujmując 5 przemian związanych jest z Zobacz więcej
Zapraszam do kuchni bez pszenicy, białego cukru i mocno przetworzonych produktów, ale i bez fanatyzmu.Dużo dań bezglutenowych, wegetariańskich i zdrowych słodyczy. Okraszonych cytatami:) Blog w Zobacz więcej
, o ile dana osoba nie rzuci sie później na jedzenie ze zdwojona siłą. Poniżej zupa kapuściana ugotowana według zasad kuchni pięciu przemian (więcej na temat tego stylu gotowania tutaj: klik) Zobacz więcej
Ostatnio miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatachpod tematem przewodnim „Śniadanie: jedz jak król” które odbyły się w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji. Warsztaty były prowadzone przez Zobacz więcej
Szczęśliwcy to: Monika Adamczyk (komentarz via facebook) Marta (komenatrz via blogger, godz. 18:44) Anita Żyłka-Reut (komentarz Anonimowy) wszystkim gratuluję i proszę o kontakt mailowy na Zobacz więcej
Wydawnictwo: Feeria Data wydania: 2013Format : KsiążkaIlość stron: 288Półka: posiadamDo kupienia: Gandalf, Merlin, Matras Ewa Dobek – propagatorka gotowania i teorii pięciu przemian, specjalistka Zobacz więcej
Alienka
Alienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Testowane Na Ludziach
Chwila namysłu

Chwila namysłu 12

0
Wybaczcie chwilowy zastój na moim blogu. Odkrywam tajniki kuchni 5 przemian, co na początku jest dość czasochłonne. Mam już kilka wypróbowanych przepisów, które chętnie tutaj umieszczę, jednak na Zobacz więcej
5–10 minut. Zamieszaj i wlej do salaterki na śniadanko , resztę przelej do wyparzonych słoiczków, dokładnie je zakręcając. Taką owsiankę można już podawać od 6miesiącażycia dziecka Przepisy czerpię z Zobacz więcej
Sałatka Caprese Przepis kuchni włoskiej. Przepis znalazłam na blogu u PREZYDENTOWEJ. Składniki: 2 mozzarelle (duże kulki) 2-3 duże pomidory 5 łyżek ciemnego octu balsamicznego 1/2 łyżeczki soli 1 Zobacz więcej
hane3ka
hane3ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lawendowe Niebo
Zebra

Zebra 2229

1
Zbliża się weekend, a jak to przystało na prawdziwą, dobrą kuchnię trzeba jakieś ciasto..:) Piękne ciasto, które rzeczywiście wygląda jak piękne, paskowane zwierzątko. Zebra Składniki: 3 szklanki mąki Zobacz więcej
Bardzo ciekawa propozycja jarzynki od Anny Czelej (‘Zima w kuchni pięciu przemian‘). U mnie odrobinkę zmodyfikowana. SKŁADNIKI - 1 duży por - 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego - 7-8 Zobacz więcej
Dodatek piwa do wszelkich potraw jest w mej kuchni jak najbardziej mile widziany :-) ale ziemniaków z piwem to jednak jeszcze nie piekłam. Po spróbowaniu tej zapiekanki stwierdzam, że piwo i ziemniaki Zobacz więcej
Masło smakowe z lubczykiem jest doskonałe do kanapek, można podawać je z rzodkiewką albo z soczystymi pomidorami. Masło takie sprawdza się również jako dodatek do młodych ziemniaków. Kanapki Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ChochElka
Ogórki kiszone

Ogórki kiszone 1720

1
liście dokładnie wymyć i osuszyć. Czosnek obrać. Wodę ugotować z solą i wystudzić. Dno słoików (lub kamiennego naczynia) wyłożyć liśćmi, włożyć kawałek chrzanu i kopru, a następnie układać ogórki na Zobacz więcej
1 łyżka ekstraktu waniliowego 120 ml mleka Masło ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy po jednym jajku oraz wanilię. Mąkę łączymy z solą i proszkiem. Dodajemy porcjami do masy maślanej na przemian Zobacz więcej
Jeżeli masz możliwość to tylko gazowa! Na „żywym” ogniu gotuje się najlepiej, najzdrowiej. Stwierdzi to każdy, kto chociaż się trochę interesuje się filozofią jedzenia, zdrową kuchnią np. kuchnia 5 Zobacz więcej