kuchnia breni

, najważniejsze, że będzie domowy, pachnący i bez spulchniaczy. A jaki zapach po domu się unosi jak pieczemy chleb…. boski Przepisy na wiele różnych rodzajów chleba znajdziecie TUTAJ Dziś przypada Zobacz więcej
) owsianych 1 łyżeczka siemienia lnianego Wykonanie: Owoce płuczemy. W okrągłej szklance układamy warstwami -jogurt, maliny, ponownie jogurt, borówki. po wierzchu posypujemy płatkami owsianymi oraz Zobacz więcej
dodajemy 4 żółtka, proszek do pieczenia, cukier i wyrabiamy ciasto. Białka zostawiamy do ubicia z cukrem. Okrągłą formę smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia. Na to wykładamy ciasto i jagody. Zobacz więcej
. Łyżeczką wyjmujemy miąższ i układamy puste pomidorki na półmisku. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy miąższ z pomidorów, bazylię, śmietanę/jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i wszystko dokładnie Zobacz więcej
. Kurczaka z zaprawą jogurtową przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy brzoskwinie, mieszamy, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy pod przykryciem około 1 godziny. Po tym czasie zdejmujemy Zobacz więcej
ścięte. Podajemy ze świeżym pieczywem jasnym lub ciemnym- jak kto lubi. Można oczywiście kombinować z dodatkami- podsmażyć wcześniej cebulkę zieloną albo zwykłą pokrojoną w kostkę albo trochę Zobacz więcej
oliwę, dodajemy cukinie, zioła prowansalskie, sól, pieprz i dusimy 10-15 minut. Na talerzu wykładamy upieczoną cukinię, na to wykładamy uduszone krewetki z sosem, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Zupa krem porowo-dyniowa

Zupa krem porowo-dyniowa 97

0
bulion. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Doprawić i zmiksować. Jeśli jest dla Was za gęsta należy dodać trochę bulionu. Podawać z grzankami. Post Zupa krem porowo-dyniowa pojawił się poraz pierwszy Zobacz więcej
i smażymy na wolnym ogniu wszystko około 10-15 minut. W misce mieszamy ketchup, majonez, jogurt naturalny, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz – tak będziemy mieć sos do sałatki. Sałatę myjemy i Zobacz więcej
szpinak, dajemy pokrojony w kawałki ser, grzanki, wymyte i wysuszone borówki amerykańskie. Przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy oliwę, ocet balsamiczny, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Tak Zobacz więcej
z nich miałam przyjemność zaakceptować na Mikserze, pozostałą 16 na Durszlaku. Mam nadzieję że będą one inspiracją nie tylko dla mnie! A oto lista blogów które podjęły wyzwanie i ich wspaniale Zobacz więcej
Z wielką przyjemnością chciałabym poinformować, że zostałam nominowana przezElexis z "Kuchni Elexis" do Versatile Blogger Award. Nie ukrywam, że strasznie mi miło z tego powodu, bardzo dziękuję Ci Zobacz więcej
Witajcie na nowej odsłonie Kuchni Breni. W końcu udało się przenieść na własną stronę, która mam nadzieję również przypadnie Wam do gustu. Parę rzeczy jest jeszcze w trakcie przygotowania, ale myślę, Zobacz więcej
składniki. Następnie kwiaty cukinii delikatnie myjemy i nakładamy do środka kwiatów porcje przygotowanej kaszy pęczak. Ja robię to tak, że rozchylam jeden płatek i nakładam delikatnie farsz. Kwiaty Zobacz więcej
i odstawiamy do wyrośnięcia na godziny. Nagrzewamy piekarnik do 220C. Następnie nakładamy na ciasto małe porcje pesto, pomidorki przekrojone na małe kawałki, kawałki suszonych pomidorów, posypujemy Zobacz więcej
mięso będzie lekko podduszone to podlewamy gulasz szklanką wody i gotujemy pod przykryciem 30 minut. Polędwiczka jest delikatnym mięsem więc nie trzeba gotować długo a w przypadku szynki można Zobacz więcej
. Śliwki myjemy, czyścimy z pestek i układamy dość gęsto na cieście. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na ok. 1h w ciepłe miejsce by urosło. Wyrośnięte wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 45 – 50 Zobacz więcej
płyn w trakcie pieczenia. Z ciasta formujęmy okrągłe placki ( nie duże), nakładamy warzywa, pokrojone w paski salami i starty ser mozarella.Następnie składamy w taki sposób aby powstał pieróg. Zobacz więcej
w zalewie. Po wystudzeniu zamykamy wszystko w słoiku, przez 2-3 dni można przechowywać poza lodówką, potem bezpieczniej trzymać w lodówce. A najlepiej zjadać czym prędzej. Post Buraczki w ziołowej Zobacz więcej
. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20-30 minut. W między czasie gotujemy ryż na sypko. Podajemy ryż z upieczonymi warzywami i pokrojonym w plasterki serem parmezan. Post Ryż Zobacz więcej