kuchnia breni

{{headerMessage}}
, najważniejsze, że będzie domowy, pachnący i bez spulchniaczy. A jaki zapach po domu się unosi jak pieczemy chleb…. boski Przepisy na wiele różnych rodzajów chleba znajdziecie TUTAJ Dziś przypada Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) owsianych 1 łyżeczka siemienia lnianego Wykonanie: Owoce płuczemy. W okrągłej szklance układamy warstwami -jogurt, maliny, ponownie jogurt, borówki. po wierzchu posypujemy płatkami owsianymi oraz Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Kruche ciasto z jagodami i bezą

Kruche ciasto z jagodami i bezą 2934

0
{{headerMessage}}
dodajemy 4 żółtka, proszek do pieczenia, cukier i wyrabiamy ciasto. Białka zostawiamy do ubicia z cukrem. Okrągłą formę smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia. Na to wykładamy ciasto i jagody. Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Pomidory faszerowane twarogiem

Pomidory faszerowane twarogiem 395

0
{{headerMessage}}
. Łyżeczką wyjmujemy miąższ i układamy puste pomidorki na półmisku. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy miąższ z pomidorów, bazylię, śmietanę/jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i wszystko dokładnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Kurczaka z zaprawą jogurtową przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy brzoskwinie, mieszamy, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy pod przykryciem około 1 godziny. Po tym czasie zdejmujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ścięte. Podajemy ze świeżym pieczywem jasnym lub ciemnym- jak kto lubi. Można oczywiście kombinować z dodatkami- podsmażyć wcześniej cebulkę zieloną albo zwykłą pokrojoną w kostkę albo trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oliwę, dodajemy cukinie, zioła prowansalskie, sól, pieprz i dusimy 10-15 minut. Na talerzu wykładamy upieczoną cukinię, na to wykładamy uduszone krewetki z sosem, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Zupa krem porowo-dyniowa

Zupa krem porowo-dyniowa 99

0
{{headerMessage}}
bulion. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Doprawić i zmiksować. Jeśli jest dla Was za gęsta należy dodać trochę bulionu. Podawać z grzankami. Post Zupa krem porowo-dyniowa pojawił się poraz pierwszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smażymy na wolnym ogniu wszystko około 10-15 minut. W misce mieszamy ketchup, majonez, jogurt naturalny, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz – tak będziemy mieć sos do sałatki. Sałatę myjemy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szpinak, dajemy pokrojony w kawałki ser, grzanki, wymyte i wysuszone borówki amerykańskie. Przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy oliwę, ocet balsamiczny, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z nich miałam przyjemność zaakceptować na Mikserze, pozostałą 16 na Durszlaku. Mam nadzieję że będą one inspiracją nie tylko dla mnie! A oto lista blogów które podjęły wyzwanie i ich wspaniale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z wielką przyjemnością chciałabym poinformować, że zostałam nominowana przezElexis z "Kuchni Elexis" do Versatile Blogger Award. Nie ukrywam, że strasznie mi miło z tego powodu, bardzo dziękuję Ci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie na nowej odsłonie Kuchni Breni. W końcu udało się przenieść na własną stronę, która mam nadzieję również przypadnie Wam do gustu. Parę rzeczy jest jeszcze w trakcie przygotowania, ale myślę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki. Następnie kwiaty cukinii delikatnie myjemy i nakładamy do środka kwiatów porcje przygotowanej kaszy pęczak. Ja robię to tak, że rozchylam jeden płatek i nakładam delikatnie farsz. Kwiaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i odstawiamy do wyrośnięcia na godziny. Nagrzewamy piekarnik do 220C. Następnie nakładamy na ciasto małe porcje pesto, pomidorki przekrojone na małe kawałki, kawałki suszonych pomidorów, posypujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso będzie lekko podduszone to podlewamy gulasz szklanką wody i gotujemy pod przykryciem 30 minut. Polędwiczka jest delikatnym mięsem więc nie trzeba gotować długo a w przypadku szynki można Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Ciasto drożdżowe ze śliwkami 219

2
{{headerMessage}}
. Śliwki myjemy, czyścimy z pestek i układamy dość gęsto na cieście. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na ok. 1h w ciepłe miejsce by urosło. Wyrośnięte wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 45 – 50 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
płyn w trakcie pieczenia. Z ciasta formujęmy okrągłe placki ( nie duże), nakładamy warzywa, pokrojone w paski salami i starty ser mozarella.Następnie składamy w taki sposób aby powstał pieróg. Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Buraczki w ziołowej zalewie

Buraczki w ziołowej zalewie 503

0
{{headerMessage}}
w zalewie. Po wystudzeniu zamykamy wszystko w słoiku, przez 2-3 dni można przechowywać poza lodówką, potem bezpieczniej trzymać w lodówce. A najlepiej zjadać czym prędzej. Post Buraczki w ziołowej Zobacz więcej
Brenia
Brenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Breni
Ryż z pieczonymi warzywami

Ryż z pieczonymi warzywami 147

2
{{headerMessage}}
Sezon na polskie, sezonowe warzywa mamy w pełni. Na straganach półki uginają się od dorodnych cukinii, bakłażanów, papryki itd… Ja jestem wielką miłośniczką dań z warzywami więc dzisiaj proponuję Zobacz więcej