kuchnia eksperymentalna

{{headerMessage}}
Kto nie lubi czasem poczuć się jak dziecko? Fajnie powrócić do czasów dzieciństwa i kreatywnie się spędzić czas… dekorując ciasteczka! Dlatego już w tą niedziele 15.12 o godzinie 15.12 odbędzie się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nasz poranny chleb. Już za tydzień na Wzgórzu Partyzantów otwieramy kolejne wydarzenie! Restaurant Day plenerowo! Tym razem zapraszamy do wypróbowania kuchni sous-vide, a dokładnie burgerów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filet z kurczaka pod majonezową pierzynką to pomysł na nudne kotlety. Dzięki połączeniu płatków kukurydzianych z majonezem nasze mięso jest soczyste, a marynata ziołowa dodaje aromatycznego zapachu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki Czas przygotowania: 10 min Czas gotowania: 15 min Ilość porcji: 2 Poziom trudności: łatwe Źródło: Eksperymentalna Kuchnia pęczek zielonych szparagów300g małych pieczarekgarść orzechów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kilku dni namiętnie robię pasty do chleba. Moim ostatnim odkryciem jest pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami i oliwkami z dodatkiem świeżej bazylii. Pasta jest fenomenalna i bardzo aromatyczna. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyszła pora na wyniki konkursu w ramach projektu „Z Kuchnią Filmową w Kurniku”. Wybór zwycięzców nie był prostym zadaniem i pomóc musiała mi Paulina Wnuk, autorka książki. Naprawdę spisaliście się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na nektaryny w pełni, nie mogło ich zatem zabraknąć i w mojej kuchni. Dzisiaj trochę eksperymentalne, ale bardzo smaczne muffiny z ich udziałem :) Składniki ciasto: 125ml jogurtu naturalnego 75g Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Zupa krem z kukurydzy – Majsterkowo…Eksperymentalnie!

Zupa krem z kukurydzy –... 57

0
{{headerMessage}}
W naszej Majsterkowej Kuchni Eksperymentalnej przyszła pora na zupę. Pomysł na nią pojawił się w czasie gotowania innej potrawy. Mieliśmy do przerobienia dużą ilość kukurydzy konserwowej, a że nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie z serii kuchnia eksperymentalnaby Sylwia :D Z braku pomysłu na obiad, przeszukałam moje zapasy żywności, jakie gromadzę w szafkach i gdy natknęłam się na makaron sojowy doznałam olśnienia ;) W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejnym przepisem jaki postanowiłam wypróbować z książki “Kuchnia Filmowa” był drink Cosmopolitan- nadarzyła się świetna okazja, spotkanie ze znajomymi blogerkami, któremu z założenia musiał Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mi danie z fajnym, słodkim posmakiem. Chyba nie tego się spodziewałam, ale jest wyborne! Składniki: 1 czerwona cebula 3 średnie marchewki 100g łososia wędzonego olej do smażenia ryż (około 1 szklanka Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Jubileuszowo....

Jubileuszowo.... 166

0
{{headerMessage}}
Jubileuszowo.... To już ładny kawałek czasu:) filmowe spotkania i towarzyszące im przyjęcia zaczęły się w 2004 roku i właśnie mieliśmy 50. spotkanie Do mnie należy oprawa kulinarna i każde spotkanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przecierem pomidorowym – pasteryzować słoiki 15 minut. Podawać: tradycyjnie do drugich dań, z pieczywem… Wybornie smakuje z frytkami (tak twierdzi Zuzia – moja wnuczka i jej koleżanka – Diana). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na truskawki rozpoczęty! Stąd truskawki szybko wylądowały w naszej muffinkowej eksperymentalnej kuchni. Stąd mamy soczystą truskawkowa muffinę z serkiem Ricotta. Uwielbiam truskawki w każdej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś u mnie kuchnia eksperymentalna. Przyznam, że trochę się zainspirowałam daniem mięsnym z repertuaru mojej „drugiej połówki“. Otóż kiedyś robił on udka kurczaków w piekarniku, na ostro, z miodem Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Serowe kulki

Serowe kulki 613

1
{{headerMessage}}
Serowe kulki z założenia miały być wytrawnym daniem, ale jak to w kuchni eksperymentalnej bywa znalazł się dodatkowy składnik w postaci - daktyli. Same kulki są w smaku wyraźnie serowe, żółciutkie za Zobacz więcej
Kucharząca Magda
Kucharząca Magda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magda Kucharzy
Babka kokosowa

Babka kokosowa 322

0
{{headerMessage}}
Robię się coraz odważniejsza jeśli chodzi o eksperymenty w kuchni. Coraz częściej piekę intuicyjnie, nie korzystając z żadnego przepisu - po prostu wrzucam do miski składniki, które uważam, że będą do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnimi czasy w Eksperymentalnej Kuchni dużo się dzieje, przewija się mnóstwo chętnych do gotowania osób, a śmiechów, rozmów i unoszącej się zabawy nie ma końca. Najwięcej suszujemy, czyli zwijamy Zobacz więcej