kuchnia francuska

Gdzieś wyczytałam, że kuchnia francuska zrodziła się z kaprysów bogatej francuskiej burżuazji, jest skomplikowana i pełna udziwnień. Jest wyrafinowana. W opozycji do niej stoi kuchnia włoska, Zobacz więcej
Kuchnia francuska | KulinarnyBlog.pl Strona główna Kontakt Współpraca Kuchnia francuska Strona główna / Kuchnia francuska Kuchnia francuska – klasyka Kuchnia francuska uważana jest za najznakomitszą i Zobacz więcej
jemcodobre.pl
jemcodobre.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedzmy zdrowo:)
Kuchnia francuska

Kuchnia francuska 122

0
Francja to jedno z najbardziej liczących się w kulinarnym światku państw świata, w dodatku takie posiadające bardzo rozległą i bogatą tradycję kulinarną za sobą. Francuzi są dumni z Zobacz więcej
taniec żabich udek stanowiska pracy W sobotę uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych z kuchni francuskiej w restauracji Petit Paris w Gdyni sponsorowanychprzez firmę Paclan i sklep Dekoria. Zajęcia Zobacz więcej
Z jednej strony kuchnia francuska jest jednym z pierwszych pojęć, które przychodzą na myśl, kiedy mowa o sztuce gotowania, jedzenia, kuchni w ogóle. Być może dziwne w tym kontekście jest to, że Zobacz więcej
cenie (8zł/kg!!). Jeśli jednak nie uda się Wam kupić policzków, zróbcie to danie używając jedynie pręgi wołowej. Polecam Wam użyć przedniej pręgi, czyli goleni, bo jest bardziej kleista od swojego Zobacz więcej
Drukuj Na ostatnich warsztatach w Hotelu Dana kucharze przybliżyli namkuchniefrancuską. Pierwszą robioną przez nas potrawą była zupa rybna. Kucharz Łukasz powtarzał przy tym, że dziś polubię ryby Zobacz więcej
nowatorskiego, coś co nie gościło jeszcze u mnie w domu. Oczywiście jeżeli będę przy okazji w miejscu, gdzie takie produkty będą dostępne i będę miała czas do dyspozycji, to nie zawaham się Zobacz więcej
„Apetyt na Francję” to pozycja od dawna wyczekiwana przez liczne grono miłośników dobrego jedzenia. Pięknie wydana, niemalże albumowa książka z przepięknymi zdjęciami oraz bardzo precyzyjnymi Zobacz więcej
W związku z tym, że już jutro w Multikinie można zobaczyć film "Miłość po francusku" w ramach serii Kino od Kuchni, w dzisiejszym poście kulinarne inspiracje filmowe z kuchnią francuską w roli Zobacz więcej
Autor:Sarah Woodward Tytuł:Kuchnia francuska Liczba stron: 208 Liczba przepisów:ok. 200 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:ok 20-25 Książkowo zniknęłam na tydzień, ale to przez świątecznie Zobacz więcej
Kuchnia francuska zdobywa coraz większe zainteresowanie na terenie naszego kraju. Powstaje u nas coraz większa liczba restauracji, które serwują potrawy tej wspaniałej kuchni, a ich klienci są z tego Zobacz więcej
z jego załogi wycofał się w ostatniej chwili ze współpracy. Przyznam szczerze, że choć uznaję kuchnię francuską za swoją ulubioną to wiedzę o niej czerpię z relacji, nie samych Francuzów, a Zobacz więcej
. Pierwszą rzeczą, która przykuła moją uwagę, były tytuły - co drugi tytuł zaczynał się od "mój"/"moja"/"moje"... "Moje wypieki i desery", "Moja paryska kuchnia", "Moje smaki", "Moja książka Zobacz więcej
Na swoje „dojrzałe” urodziny otrzymałam wspaniały prezent. Ktoś zna moją Piętę Achillesową i postanowił zadbać i o mnie i o siebie. No nie wiem czy to tak od razu komuś na zdrowie wyjdzie :-) Zaczynam Zobacz więcej
, serwująca sezonową i smaczną kuchnię fusion. W tę niedzielę odbyło się pierwsze z cyklu spotkań z kuchniami świata, tym razem była to kuchnia francuska. Kolejne już za dwa tygodnie. Spotkanie Zobacz więcej
między palcami i chociaż sobie pomarzę. o francuskich widokach, zapachach i smakach. i choć Francja nigdy nie była w moich marzeniach - to po tych wszystkich minutach spędzonych nad wertowaniem Zobacz więcej
Znowu się zapędziłam w pracy i został taki jeden "rodzynek" z serii Tygodnia kuchni francuskiej, a mianowicie: Quiche lorraine. To jedno z tych niezbyt skomplikowanych dań, a jednak mocno Zobacz więcej
Kaszanka z jabłkami to klasyczne danie tradycyjnej kuchni francuskiej. Idealne na jesienne i zimowe chłody. Lekko kwaśny smak jabłek doskonale komponuje się ze smakiem kaszanki. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
Julia Child to ikona kulinarna. Mój niezrównany autorytet. Kobieta, która zapoczątkowała cykl programów o gotowaniu w telewizji amerykańskiej,chcąc pokazać Amerykanom iż kuchnia francuska jest pyszna Zobacz więcej